Ropogós csirkeszárny recept

1 adag
1550
kcal
Ropogós csirkeszárny
Ropogós csirkeszárny
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csirkeszárny véleményem szerint a csirke (megkockázatom) legízletesebb része. Külseje nem sok eleganciát sugároz, ám a lényeg belül rejtőzik. Sokszor méltatlanul hátul kullog a konyhai fellépők sorában, ha már csirke, előbb készítjük a mellrészét és a combokat. Én sem büszkélkedhetek kimagasló csirkeszárny készítési statisztikával, ám ma legalább ez került az asztalra.

hozzávalók / 2 adag

A csirkeszárnyhoz

A páchoz

ajánlat

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tejmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Grillezett csirkeszárny
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, besózzuk, tálba tesszük.
  2. A páchoz egy másik tálban összekeverjük az összes hozzávalót, majd nyakon öntjük vele a szárnyakat. A páclében jól átforgatjuk a húst (én kézzel szoktam), alufóliával lefedjük és a hűtőbe tesszük néhány órára.
  3. A pácolási idő leteltével parázsló faszén felett ropogósra sütjük a szárnyakat.

  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 56 161
elküldve: 1
receptkönyben: 482
elkészítve: 3/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (2)

kicsivik
kicsivikp, 2011-01-07 07:12

Elkészült a Szusz-féle változat, igaz, kicsit odakapott (több időt igényelt a jénai kisikálása, mint maga a sütés - mea culpa) de ettől függetlenül nagyon finom lett, és valóban porhanyós.

szuszi
szusziszo, 2010-03-27 11:43

Szerintem is nagyon finom a sült csirkeszárny, én is sürün készítek. A páccal (kevés olaj, sok zúzott fokhagyma, mustár, méz, bors, só, majoranna, chili ) egyenként bekenem a szárnyakat, kb 1 dl bort öntök alá, fólia alatt sütöm és mielőtt elkészülne - fóliát levéve - pirosra sütöm. Így lesznek ropogósak a szárnyak és természetesen a ropogós bört is meg lehet enni.
Egyébként a pácolának nem látom sok értelmét. Többen mondták már erre a sültre, hogy biztosan pácoltam.....nos nem....hiszen a mustár, valamint a bor, porhanyossá teszi a sültet, ezért alkalmazom ezt a módszert a pácolás helyett!

Legfrissebb cikkek

20+1 rémisztő, de finom étel Halloweenre
20+1 rémisztő, de finom étel Halloweenre
Nemcsak a kreatív ételművészek, hanem már te is készíthetsz szellemes ötletekből gyúrt ételeket Halloweenre. Rémisztőek, de állítólag annál finomabbak. Mutatjuk a legjobbakat!
Harmadszor is Együnk Egymásért!
Harmadszor is Együnk Egymásért!
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület idén októberben harmadjára szervezi meg Adománygyűjtő Akcióját az Élelmezési Világnap kapcsán. Még ezen a héten várják az adományokat! (x)
Ez történik, ha fémet raksz a mikróba
Ez történik, ha fémet raksz a mikróba
Gyerekként az ember minden olyat kipróbálna, amit a szülők szigorúan megtiltanak. Ilyen például egy villa berakása a mikróba. De vajon mi történik, ha tényleg berakjuk?
1550