Ropogós csirkeszárny recept

megosztás
0
Ropogós csirkeszárny
Ropogós csirkeszárny
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csirkeszárny véleményem szerint a csirke (megkockázatom) legízletesebb része. Külseje nem sok eleganciát sugároz, ám a lényeg belül rejtőzik. Sokszor méltatlanul hátul kullog a konyhai fellépők sorában, ha már csirke, előbb készítjük a mellrészét és a combokat. Én sem büszkélkedhetek kimagasló csirkeszárny készítési statisztikával, ám ma legalább ez került az asztalra.

hozzávalók / 2 adag

A csirkeszárnyhoz

A páchoz

ezt olvastad már?

ajánlat

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Grillezett csirkeszárny
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, besózzuk, tálba tesszük.
  2. A páchoz egy másik tálban összekeverjük az összes hozzávalót, majd nyakon öntjük vele a szárnyakat. A páclében jól átforgatjuk a húst (én kézzel szoktam), alufóliával lefedjük és a hűtőbe tesszük néhány órára.
  3. A pácolási idő leteltével parázsló faszén felett ropogósra sütjük a szárnyakat.

  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 59 201
elküldve: 2
receptkönyben: 528
elkészítve: 4/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kicsivik
kicsivik / kicsivik p, 2011-01-07 08:12

Elkészült a Szusz-féle változat, igaz, kicsit odakapott (több időt igényelt a jénai kisikálása, mint maga a sütés - mea culpa) de ettől függetlenül nagyon finom lett, és valóban porhanyós.

szuszi
Jolán / szuszi szo, 2010-03-27 12:43

Szerintem is nagyon finom a sült csirkeszárny, én is sürün készítek. A páccal (kevés olaj, sok zúzott fokhagyma, mustár, méz, bors, só, majoranna, chili ) egyenként bekenem a szárnyakat, kb 1 dl bort öntök alá, fólia alatt sütöm és mielőtt elkészülne - fóliát levéve - pirosra sütöm. Így lesznek ropogósak a szárnyak és természetesen a ropogós bört is meg lehet enni.
Egyébként a pácolának nem látom sok értelmét. Többen mondták már erre a sültre, hogy biztosan pácoltam.....nos nem....hiszen a mustár, valamint a bor, porhanyossá teszi a sültet, ezért alkalmazom ezt a módszert a pácolás helyett!

1550