Ropogós csirkeszárny recept

Ropogós csirkeszárny
Ropogós csirkeszárny
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csirkeszárny véleményem szerint a csirke (megkockázatom) legízletesebb része. Külseje nem sok eleganciát sugároz, ám a lényeg belül rejtőzik. Sokszor méltatlanul hátul kullog a konyhai fellépők sorában, ha már csirke, előbb készítjük a mellrészét és a combokat. Én sem büszkélkedhetek kimagasló csirkeszárny készítési statisztikával, ám ma legalább ez került az asztalra.

hozzávalók / 2 adag

A csirkeszárnyhoz

A páchoz

ajánlat

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Grillezett csirkeszárny
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, besózzuk, tálba tesszük.
  2. A páchoz egy másik tálban összekeverjük az összes hozzávalót, majd nyakon öntjük vele a szárnyakat. A páclében jól átforgatjuk a húst (én kézzel szoktam), alufóliával lefedjük és a hűtőbe tesszük néhány órára.
  3. A pácolási idő leteltével parázsló faszén felett ropogósra sütjük a szárnyakat.

  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 59 668
elküldve: 2
receptkönyben: 532
elkészítve: 4/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mehjul
mehjul p, 2016-11-04 07:20

Nagyon jó recept! Az egyik kedvence a gyerekeimnek és kitűnő vendég ebédnek is. Én nem tudok itthon grillezni, ezért szuszi módszerével először fólia alatt sütöm, majd pirosra sütöm fólia nélkül. De dupla réteg sütő papír kell alá, mert különben lehet egy fél napot edényt sikálni! Amit a sütős változathoz változtattam rajta: fele annyi olaj kell a pácba és nekem ez a bors mennyiség bőven sok (én egy kávéskanállal teszek bele), de minden más stimmel. A dijoni mustár viszont fontos, magyar virsli- mustárral nem az igazi!

kicsivik
kicsivik / kicsivik p, 2011-01-07 07:12

Elkészült a Szusz-féle változat, igaz, kicsit odakapott (több időt igényelt a jénai kisikálása, mint maga a sütés - mea culpa) de ettől függetlenül nagyon finom lett, és valóban porhanyós.

szuszi
Jolán / szuszi szo, 2010-03-27 11:43

Szerintem is nagyon finom a sült csirkeszárny, én is sürün készítek. A páccal (kevés olaj, sok zúzott fokhagyma, mustár, méz, bors, só, majoranna, chili ) egyenként bekenem a szárnyakat, kb 1 dl bort öntök alá, fólia alatt sütöm és mielőtt elkészülne - fóliát levéve - pirosra sütöm. Így lesznek ropogósak a szárnyak és természetesen a ropogós bört is meg lehet enni.
Egyébként a pácolának nem látom sok értelmét. Többen mondták már erre a sültre, hogy biztosan pácoltam.....nos nem....hiszen a mustár, valamint a bor, porhanyossá teszi a sültet, ezért alkalmazom ezt a módszert a pácolás helyett!

1550