Ropogós csirkeszárny recept

1 adag
1550
kcal
Ropogós csirkeszárny
Ropogós csirkeszárny
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csirkeszárny véleményem szerint a csirke (megkockázatom) legízletesebb része. Külseje nem sok eleganciát sugároz, ám a lényeg belül rejtőzik. Sokszor méltatlanul hátul kullog a konyhai fellépők sorában, ha már csirke, előbb készítjük a mellrészét és a combokat. Én sem büszkélkedhetek kimagasló csirkeszárny készítési statisztikával, ám ma legalább ez került az asztalra.

hozzávalók / 2 adag

A csirkeszárnyhoz

A páchoz

ajánlat

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tejmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Grillezett csirkeszárny
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, besózzuk, tálba tesszük.
  2. A páchoz egy másik tálban összekeverjük az összes hozzávalót, majd nyakon öntjük vele a szárnyakat. A páclében jól átforgatjuk a húst (én kézzel szoktam), alufóliával lefedjük és a hűtőbe tesszük néhány órára.
  3. A pácolási idő leteltével parázsló faszén felett ropogósra sütjük a szárnyakat.

  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 56 139
elküldve: 1
receptkönyben: 482
elkészítve: 3/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (2)

kicsivik
kicsivikp, 2011-01-07 08:12

Elkészült a Szusz-féle változat, igaz, kicsit odakapott (több időt igényelt a jénai kisikálása, mint maga a sütés - mea culpa) de ettől függetlenül nagyon finom lett, és valóban porhanyós.

szuszi
szusziszo, 2010-03-27 12:43

Szerintem is nagyon finom a sült csirkeszárny, én is sürün készítek. A páccal (kevés olaj, sok zúzott fokhagyma, mustár, méz, bors, só, majoranna, chili ) egyenként bekenem a szárnyakat, kb 1 dl bort öntök alá, fólia alatt sütöm és mielőtt elkészülne - fóliát levéve - pirosra sütöm. Így lesznek ropogósak a szárnyak és természetesen a ropogós bört is meg lehet enni.
Egyébként a pácolának nem látom sok értelmét. Többen mondták már erre a sültre, hogy biztosan pácoltam.....nos nem....hiszen a mustár, valamint a bor, porhanyossá teszi a sültet, ezért alkalmazom ezt a módszert a pácolás helyett!

Legfrissebb cikkek

Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
A répatortával kezdődött, ma már azonban lophatunk cukkinit, sütőtököt, céklát, édesburgonyát is a sütinkbe. Bizarrul hangzik? Pedig érdemes kipróbálni őket!
Türkiz tökkel az ételallergiás gyermekekért
Türkiz tökkel az ételallergiás gyermekekért
Halloween éjjelén az amerikai gyerekek ajándékzsákmányolásra indulnak, ám sokan közülük nem tudják elfogadni az édességeket. Egy kampány azonban most rájuk is gondolt.
Ön is megetette hajfestékkel a gyereket?
Ön is megetette hajfestékkel a gyereket?
Magas hidrogénperoxid-tartalma miatt a Kid's World Dessert elnevezésű csokoládé-vanília ízű pudingot kilenc európai tagállamban kivonták a kereskedelmi forgalomból.
Karamell, az őszi jolly joker
Karamell, az őszi jolly joker
Nehezen tudnék olyan őszi desszertet, aminek ne állna jól a karamell. Ez a selymes barna édes finomság mintha magában hordozná az évszak minden esszenciáját.
1550