r
Nosalty Logó

Római zöldséges csirke hosszú lére eresztve

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marti48
Római zöldséges csirke hosszú lére eresztve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
római tál
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 654 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1307 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 66 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1268.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    609 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    675.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    727 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    2592 micro
  • β-karotin
    6983 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    2000 micro
Összesen 654 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.8 g

Zsír

  • Összesen
    69 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2536.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1217 mg
  • Nátrium
    584 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1351.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1453 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    474 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    5184 micro
  • β-karotin
    13967 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    4633 micro
  • Lut-zea
    4000 micro
Összesen 1307 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    258 micro
  • β-karotin
    696 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    231 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 66 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megmossuk, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, mustárral megkenjük, letakarva állni hagyjuk.
  2. A zöldségeket mossuk, és mindegyiket a jellegüknek megfelelő módon megtisztítjuk. A répákat, a zellert hasábokra, a paprikát, paradicsomot és a cukkinit vastagabb karikákra, a gombafejeket négybe vágjuk. Az újhagymákon egy kis zöld szárat is hagyunk, hosszában kettévágjuk. A fokhagymákat apróra kockázzuk.
  3. A csirkecombokat kb 3 ek olívaolajban elősütjük.
  4. Az előzőleg beáztatott római aljára beleszórjuk a zöldségek egyharmadát, erre "ágyazzuk" a csirkecombokat. A többi zöldséggel körberakjuk őket.
  5. Az ételízesítőt forró vízben feloldjuk, és annyit öntünk a rakottasra, amennyi éppen csak ellepi. Hozzátesszük a provence-i fűszert, beletépkedjük a lestyánt, és pár szál petrezselymet teszünk a tetejére, majd meglocsoljuk az egészet a fehérborral.
  6. Lefedjük, és a hideg sütőbe toljuk. Szép lassan pároljuk, hogy az ízek jól összeérjenek. Félidőben ellenőrizzük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2865
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 03.

Ajánló

Jól hűtött, száraz, könnyű fehérbor és baguette illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Római zöldséges csirke hosszú lére eresztve
Marti48 317 recept

Egy alkalommal túl sok vizet öntöttem a rómaiba, és mert ebben a víz nem párolog el, remek, esszenciás "leves" lett az eredmény. Megszerettük ezt a variációt, de természetesen lehet kevés víz (avagy csak bor) hozzáadásával készíteni.  Francia receptkönyvek, francia barátok leírása és szerény fantáziám alapján készült "zöldségtobzódás". Egy kicsit coq au vin, egy kicsit pot au feu, egy kicsit "én"... Szeretem ezt a (nem mázas) római edényt, mert minden ételnek egy pici "kemencearomát" kölcsönöz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek