Római köményes céklaleves recept

Római köményes céklaleves
Római köményes céklaleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Különösebb történet nincs: volt még 2 céklám, lett belőlük leves. Újabban meg mindenbe teszek római köményt, ezért lett római köményes céklaleves.

hozzávalók / 2 adag

  • 26 dkg cékla
  • 7 dkg burgonya
  • 6 dl víz
  • római kömény ízlés szerint
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.25 db vöröshagyma
  • 15 ml vörösborecet
  • 1 tk
  • 150 g joghurt
  • 1 teáskanál napraforgó olaj

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

céklás leves, joghurtos céklaleves, céklaleves vörösborecettel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megdinszteljük.
  2. Rászórjuk a római köményt és a zúzott fokhagymát. 1-2 percig együtt kavargatjuk, amíg a római kömény illatozni kezd.
  3. Hozzáadjuk a céklát és a krumplit, felöntötjük vízzel, és legalább 20 percig főzzük. (Amíg a cékla meg nem puhul.)
  4. Botmixerrel szép simára pürésítjük.
  5. Végül beleöntjük a borecetet, és megsózzuk.
  6. Joghurttal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 21 306
elküldve: 3
receptkönyvben: 354
elkészítve: 17/17
Facebookon megjelent: -

szakács

eztettem

Mióta szakács: 2012.09.01.
39 recept

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

P.Klára
P.Klára Wed, 2017-09-27 14:20

Nem tudom, mi történt velem, vettem 2 db céklát - sose csinálom. A férjem kijelentette, csak magamnak, mert ő ugyan meg sem kóstolja. Ezt a receptet találtam csábítónak. Egy darab zellert is főztem bele , mert éppen télire fagyasztottam le. A végén nem joghurtot tettem rá, hanem főzőtejszínnel krémesítettem. A férjem is evett egy nagy tányérral:) Szerintem finom, szép a színe is. És állítólag a cékla egészséges:)

atarkoi
atarkoi Wed, 2015-09-23 14:06

Mar vagy 5szor elkeszitettem, es mindig maskepp sikerult.( mindig nagyon finom lett:)))
Na de ma! Ma kiderult, h nincs itthon romai komeny, pedig mar elokeszultem a levesre ceklastul mindenestul. Viszont talaltam garam masalat es azt hasznaltam. Lass csudat, nem rontotta el! Picit edeskes, de ugyan akkor csipos lett. Nagyon bejott! koszi a receptet:))

128