r
Nosalty Logó

Római csirkemáj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Olaszné Anci
Római csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 557 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2783 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 108 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    409 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1282.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3436 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    660 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3385 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    573 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1069 micro
  • Lut-zea
    630 micro
Összesen 557 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.3 g

Zsír

  • Összesen
    173.7 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    2045 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6411.4 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    331 mg
  • Kálcium
    1369 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    389 mg
  • Foszfor
    2935 mg
  • Nátrium
    1297 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1717.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17178 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    87 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    354 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    513 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3299 micro
  • Kolin:
    1156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16924 micro
  • α-karotin
    274 micro
  • β-karotin
    2863 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    5346 micro
  • Lut-zea
    3149 micro
Összesen 2783 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    660 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    650 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    205 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 108 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A római tálat legajább egy fél órára vízbe áztatjuk.
  2. Az alját kirakjuk a szalonnaszeletekkel, kicsit az oldalára is jusson.
  3. A krumpli felét ráosztjuk, megszórjuk ételízesítővel, borssal, pici sóval. A zöldhagymát felkarikázzuk, felét rászórjuk. 2 gerezd fokhagymát reszelünk rá.
  4. A lecsepegtetett csirkemájat összekeverjük a majorannával, a fokhagyma tetejére rendezzük.
  5. A krumpli másik felével betakarjuk. Ismét ételízesítő, bors, kevés só.
  6. A gombát nyolcadokba vágva rádobjuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, csíkokra szeljük, ráosztjuk. Ugyanezt tesszük a hámozott paradicsommal.
  7. Rátesszük az edény tetejét, és előmelegített sütőbe toljuk 50 percre (nem kell alá sem víz, sem zsiradék, a füst. szalonna és az újkrumpli ezt megoldja.)
  8. Levesszük a tetőt, rászórjuk a reszelt sajtot, és 10 perc alatt a tetejét pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 2387
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 52
  • Össznézettség: 455793
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 03.

Ajánló

Az eredeti receptben a burgonya helyett 1 pohár rizs szerepel. Ha rizzsel készül, az összerakott ételre 1 nagy pohár vizet öntünk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Római csirkemáj
Olaszné Anci 191 recept

Egy olcsó recept újságban, találtam ezt a nagyszerű receptet. Kondorosról küldte be egy hölgy, köszönet neki érte. Nem én lennék, ha nem változtatnék rajta, így a rizst én krumplira cseréltem, mert az enyémek a rizst sajnos nem nagyon szeretik. Egy összetett ízű, szaftos finomság kerekedett belőle!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek