r
Nosalty Logó

Rolika szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Anett812
Rolika szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

piskótához

krémhez

összeállításhoz

tetejére

Összesen 828 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

piskótához

krémhez

összeállításhoz

tetejére

Összesen 9935 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

piskótához

krémhez

összeállításhoz

tetejére

Összesen 275 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    739.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.9 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 828 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136 g

Zsír

  • Összesen
    503.9 g
  • Telített zsírsav
    180 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    163 g
  • Koleszterin
    1270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8874.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    2488 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    428 mg
  • Foszfor
    2826 mg
  • Nátrium
    2932 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1138.5 g
  • Cukor
    751 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    584.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2592 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    495 micro
  • Kolin:
    1171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2462 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1549 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1726 micro
Összesen 9935 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

piskótához

krémhez

összeállításhoz

tetejére

Elkészítés

piskótához

  1. Piskótát sütünk a 7 tojásból, porcukorból, vaníliás cukorból, zsemlemorzsából, lisztből, sütőporból és a dióból. Egy formát vajjal kikenünk, és liszttel megszórjuk.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként beledolgozzuk a cukrokat.
  3. A tojások sárgáját simára keverjük, majd óvatosan a tojásfehérjehabhoz keverjük.
  4. A lisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a sütőport, a zsemlemorzsát és a diót, adagonként egy fakanállal óvatosan a tojásos keverékbe forgatjuk.
  5. A masszát rögtön az előkészített formába simítjuk.
  6. Előmelegített sütőben 180-200 fokon tűpróbáig sütjük.

krémhez

  1. Elkészítjük a krémet. A pudingot a tejjel felfőzzük, kihűtjük. A Rámát porcukorral habosra keverjük. A kihűlt pudinghoz adjuk.
  2. A kihűlt piskótára a fél adag krémet rákenjük. Meggylekvárral megkenjük.
  3. A tejbe belekeverjük a rumot, és a babapiskótákat egyesével gyorsan beleforgatjuk, figyeljünk arra, hogy ne ázzon szét, majd ezt sorban rárakjuk a krémre.
  4. A maradék krémet rákenjük a babapiskótára. Felverjük a tejszínt a fixálóval, majd a krém tetejére kenjük. A lekvárt lehet a hab tetejére is tenni, én most a tésztára raktam.
  5. Hűtőben egy estét lehet pihentetni.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30*40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3301
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Anett812 8 recept

Egyik ismerősömtől kaptam a receptet, a családban nagyon bevált recept. 

Hozzávalók

piskótához

krémhez

összeállításhoz

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek