r
Nosalty Logó

Rokfortos - diós csirke

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rokfortos - diós csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 842 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3371 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 192 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    51 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1553.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    599 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2299 micro
Összesen 842 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.5 g

Zsír

  • Összesen
    203.9 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    689 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6213.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    1030 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    660 mg
  • Foszfor
    2397 mg
  • Nátrium
    1807 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    678.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    797 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    400 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    715 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    860 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9196 micro
Összesen 3371 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    525 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat leöblítjük, szárazra törölgetjük. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a vajat/margarint, mindkét oldalukon aranybarnára pirítjuk. Meghintjük sóval, borssal, hozzáadjuk a leöblített rozmaringot és az áttört fokhagymákat, felöntjük a borral, majd fedő alatt mérsékelt tűzön puhára pároljuk.
  2. A tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízbe dobjuk. Közben a diót durvára vágjuk, a rokfortot nem túl apróra morzsoljuk. A húst tálra rendezzük, alufóliával letakarva melegen tartjuk.
  3. A pecsenyelét lábasba szűrjük, hozzáadjuk a tejszínt és a rokfort felét, 1 percig forraljuk, botmixerrel összeturmixoljuk. Belekeverjük a diót és a maradék rokfortot, éppen csak felforraljuk, és bevonjuk vele a húst. A tésztát leszűrjük, lazán összekeverjük az olajjal, a hús mellé göndörítjük, és azonnal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 8395
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zsombor fiam névnapján ez volt az egyik főfogás a családi ünnepen. A kislányomnak nagyon tetszett a tészta. Lajos Mari receptje.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek