Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rókagombás tagliatelle

Rókagombás tagliatelle
Rókagombás tagliatelle
36 perc / előkészület: 30 perc főzés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olasz heteket tartottam a Mandulában és ez volt az egyik kedvenc tésztám!

hozzávalók / 4 adag

A házi tésztához

A raguhoz

ajánlat

Száraz fehérbort ajánlok hozzá!

receptjellemzők

konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rókagombás tészta, rókagombás házi tészta, tagliatelle rókagombával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Keverőtálban kikeverem a tészta alapanyagait, majd 1 órát hagyom pihenni frissentartó fóliában.
  2. Kézi vagy gépi tésztagéppel fokozatosan finomra nyújtom (de nem túl vékonyra!).
  3. Olívaolajon lepíritom a salottahagymát, majd a fokhagymát (lassú lángon), és a fenyőmagot.
  4. Hozzápirítom a gombát, a végén a koktélparadicsomot. A gomba piritása max 4 perc! Ekkor még jól ropog!
  5. A kifőtt tésztát hozzáadom a raghoz, ezzel együtt a bazsalikomot is.
  6. Külön a parmezán sajtot.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 802
elküldve: 3
receptkönyvben: 150
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Csonka Gergő

Mióta szakács: 2009.03.07.
29 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-07-27 13:23

A képen leginkább szegfűgomba látszik! Biztos abból is nagyon finom, és sokkal könnyebb hozzájutni :-)

805
tojás 4 db
tojássárgája 6 db
finomliszt 500 g
5 g
rókagomba 300 g
koktélparadicsom 100 dkg
salottahagyma 2 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
bazsalikom 6 levél
parmezán sajt 30 g
fenyőmag 10 g
olívaolaj 3 ek