Rókagombás rizses hús recept

Rókagombás rizses hús
Rókagombás rizses hús
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy boltban véletlenül találtam rókagombát, gondoltam kipróbálom. A gombás rizst nagyon szeretem, de csak csiperkével és laskával szoktam enni, illetve egyszer shiitake gombát is tudtam olcsóbban venni, úgy emlékszem, szárított rókagombám is volt már, de az messze nem olyan, mint a friss.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Salátával tálaljuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rizses hús rókagombával, rókagomba rizses hússal, gombás rizses hús
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst a csomagon olvasható leírás szerint elkészítjük. (a barna rizst általában 45 percig kell főzni)
  2. Miközben fő a rizs, a csirkemellet és a hagymát felkockázzuk.
  3. Egy wokban vagy nagyobb serpenyőben olajon hagymát pirítunk.
  4. Felkockázzuk a paradicsomot.
  5. A hagymához hozzáadjuk a húskockákat és a paradicsomot.
  6. A rókagombát megmossuk, feldaraboljuk és hozzáadjuk a húsos raguhoz, amit elkészülte előtt fűszerezünk.
  7. Ha a rizs is elkészült, hozzákeverjük a gombás-paradicsomos csirkét.
  8. Tálalás előtt még összefőzzük, megpirítjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 238
elküldve: 6
receptkönyvben: 108
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Mimi

Mióta szakács: 2011.06.16.
19 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

505