Rókagombás rizottó recept

Rókagombás rizottó
Rókagombás rizottó
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hűtőpakolászás közben találtam egy csomag rókagombát. Naná, hogy elkészítettem ezt a finom, illatos, krémes  rizottót belőle.

hozzávalók / 4 adag

Rizottóhoz

Gombához

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

RISOTTO AI FINFERLI, gombás rizs, rizottó rókagombával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A salottahagymát apróra felvágjuk, és dinszteljük az olíva-vaj keveréken úgy, hogy ne barnuljon meg.
  2. Ha a hagyma megdinsztelődött, hozzáadjuk a rizst, és lassú tűzön 2-3 percig kevergetve pirítjuk.
  3. Ha a rizs kezd átlátszóvá válni, hozzáöntjük a bort, a sáfrányt, és azzal pároljuk tovább.
  4. Fokozatosan, mindig csak kis adagokban adjuk hozzá a tűzön lévő forró alaplevet, folyamatosan kevergetve, megvárva, hogy a rizs felszívja a folyadékot, s csak akkor hozzáadva az újabb adag alaplét.
  5. Közben egy serpenyőben az olívás-vajas keveréken a darabokra tépett rókagombát  kis tűzön pirítgatjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, borókabogyót, petrezselymet.
  6. Ha már elsült az összes leve, akkor hozzáadjuk a megfőtt rizottóhoz. Még egy kanál vajat és az 50 g reszelt parmezánt belekeverjük, és máris tálalhatjuk. Tetejére még kevés parmezánt reszelünk.
  • költség: 3200 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 046
elküldve: 2
receptkönyvben: 67
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1806 recept
hirdetés

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes cs, 2012-07-26 16:36

Kedves Évi néni!Nagyon jó ez a recept,csupa finomság van benne:Rókagomba,sáfrány,szarvasgombás olivaolaj,jut eszembe az olajról,próbálja ki a carbonarat elkésziteni úgy hogy a pancettát ilyen olajon piritja le.Mennyei finom.Üdv:Mercedes

602