Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rókagombás rizottó

Rókagombás rizottó
Rókagombás rizottó
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Bakonyban most fellelhető a rókagomba, így a helyiektől beszereztem egy adagot, amit rizottóhoz használtam fel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk egy szélesebb lábasban, hozzáadjuk megtisztított, megmosott és összevágott gombát. Kb. 5 perc után hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és lassú tűzön további 5-6 percig főzzük.
  2. A megmosott rizst a gombához öntjük, és addig kevergetjük, amíg elkezd a rizs dagadni, és sercegni. Ekkor hozzáadjuk a fehérbort. Sűrűn kevergetjük, amikor a levét elfőtte, akkor a forró húslevessel (részletekben) felöntjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. Lassú tűzön, gyakori kevergetés mellett főzzük, amíg a lé el nem fő. A húslevessel addig pótoljuk, amíg szükséges ahhoz, hogy a rizs megpuhuljon, ez kb. 20-25 perc.
  4. Levesszük a tűzről, és a reszelt sajtot beleszórjuk a rizsbe. Addig keverjük óvatosan, amíg a sajt el nem olvad. Tálaláskor reszelt parmezánnal hintsük meg.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 677
elküldve: 3
receptkönyvben: 148
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
mikor: vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

taranikó
taranikó Mon, 2013-08-12 08:20

Duplán "első" főzésem volt. Ugyanis még sosem készítettem rizottót és rókagomba közelében sem jártam eddig. De most kaptam egy kosárral, így receptet kerestem hozzá és ezt találtam szimpatikusnak. Mondhatom remekül sikerült és mindenkinek nagyon ízlett, úgyhogy büszke voltam magamra, főleg azért hogy jól választottam receptet. Köszi megosztottad velünk.

739
vaj 5 dkg
rókagomba 50 dkg
fokhagyma 4 gerezd
csirke alaplé 1 l
rizottó rizs 35 dkg
fehérbor 2 dl
sajt 20 dkg
parmezán sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint