Rókagombás csirkemell zsályával recept

Rókagombás csirkemell zsályával
Rókagombás csirkemell zsályával
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyáron, a tátrai túra alkalmával sikerült venni friss rókagombát. A nagyobbik részét természetesen azonnal megettük, csak úgy simán pirítva, de sikerült egy kicsit eldugni a mélyhűtőbe. Ehhez találtam ki a mai ebédet. Úgy gondoltam, hogy a friss zsálya nagyon jól fog hozzá illeni. 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Egy pohár rozét vagy kellemes fehérbort el tudnék hozzá képzelni.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gombás tészta, tejszínes csirke rókagombával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet apró csíkokra vágjuk.
  2. A rókagombát (már korábban) kicsi olajon megdinszteljük, most csak a mélyhűtőből kellett elővenni és felengedni.
  3. A zsályaleveleket egy kevés margarinon megfuttatjuk, kiszedjük és félretesszük.
  4. Ezen az illatos margarinon megpirítjuk a csirkemellcsíkokat, kevés borsot darálunk rá, sóval ízesítjük. Hozzáadjuk a rókagombát, ráöntjük a tejszínt, és egy kevés vízzel elkevert keményítővel sűrítjük. A végén hozzáadjuk a zsályaleveleket is.
  5. Masnitésztát főztem ki hozzá.
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 1 358
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
132 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

528