Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rókagombaleves Katharosztól

Rókagombaleves Katharosztól
Rókagombaleves Katharosztól
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eddig nem igen próbálkoztam, csak a megszokott bolti sampinyon gombával, valamiért tartottam a finom erdei gombáktól. Igaz, az áruk is elég borsos, de mégis érdemes egy keveset venni belőle és kipróbálni ezt a zamatos levest.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kockára vágott szalonnát kevés olajon kissé kiolvasztjuk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, kicsit sózzuk és megdinszteljük.
  2. Ezután rádobjuk a kisebb hasábokra vágott sárgarépát és a kockára vágott burgonyát, kicsit átpirítjuk, megszórjuk a liszttel, pirospaprikával kicsit átforgatjuk, felengedjük kb 1,2 liter húslevessel, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, majd főlni hagyjuk.
  3. Közben hozzáadjuk az előzőleg 2 liter cukros vízzel leforrázott és tisztított gombát, a finomra vágott petrezselymet, borsikafüvet és készre főzzük.
  4. Ha megpuhultak a zöldségek, beleszaggatjuk a vajgaluskát.
  5. A tejszínt és a tejfölt elkeverjük egy kevés levessel, végül a leveshez adjuk, kiforraljuk, szükség szerint sózzuk, borsozzuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 928
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
445 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

rókagombás leves, leves rókagombával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katharosz
Katharosz / katharosz Mon, 2014-09-29 20:47

Szia, rókagombát én is, most készítettem először, több helyen megnéztem mi a teendő vele, és több recept is ezt írta. Én úgy gondolom, hogy a tisztítás részét képezi.

485
rókagomba 25 dkg
kenyérszalonna 5 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
burgonya 4 közepes db
alaplé 1.2 l
petrezselyem 0 ízlés szerint
borsikafű 0 ízlés szerint
finomliszt 1 csapott ek
főzőtejszín 1 dl
tejföl 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 ek
napraforgó olaj 3 ek
tojás 1 db
vaj 3 dkg
finomliszt 3 púpozott ek