Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rókagombaleves húsgombóccal

Rókagombaleves húsgombóccal
Rókagombaleves húsgombóccal
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Termesztett rókagombát kaptam a minap, és ebből főztem ízletes levest ebédre. Mi nagyon szeretjük, csak ritkán sikerül erdei, sárga rókagombát beszerezni, de ezzel is beérjük, amit a boltban árulnak.

hozzávalók / 4 adag

leveshez

húsgombóchoz

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gombócos gombaleves, gombaleves rókagombából, húsgombócos gombaleves
Szólj hozzá!

elkészítés

leveshez

  1. Az olajon megpirítjuk a karikára vágott hagymát, és zúzott fokhagymát, majd a tisztított zöldségeket karikázzuk bele a lábasba. Sózzuk, borsozzuk, megpaprikázzuk, jól összerázzuk, majd felöntjük az alaplével.
  2. Jól felforraljuk a levest, majd takarékra vegyük a lángot, és a mosott, szeletelt rókagombát beledobjuk a levesbe. Ízesítésnek ételízesítőt használjunk.
  3. A leveshez öntsük a vizet, hogy ne forrjon, és vizes kézzel gombócokat formázzunk a húsmasszából a levesbe. Addig főzzük lassú lángon, amíg feljönnek a tetejére, és még 15 percig főzzük.
  4. A kész levest tálaljuk petrezselyemzölddel megszórva.

húsgombóchoz

  1. A húshoz keverjük a fűszereket, a reszelt hagymát és a zöldet, meg tojást, és a morzsával jó állagú masszát készítsünk.
  2. Hagyjuk 10 percet pihenni hűtőben.
  • költség: 870 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 975
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
310 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

202
rókagomba 10 dkg
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
ételízesítő 1 teáskanál
1 kávéskanál
bors 1 késhegynyi
petrezselyem 1 csokor
fűszerpaprika 1 teáskanál
újhagyma 2 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
csirke alaplé 1 l
víz 2 dl
napraforgó olaj 3 ek
darált marhahús 10 dkg
1 kávéskanál
bors 1 késhegynyi
petrezselyem 1 ek
tojás 1 db
zsemlemorzsa 2 ek
vöröshagyma 1 kis db
fűszerpaprika 1 teáskanál