Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rókagombagomba leves

Rókagombagomba leves
Rókagombagomba leves
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a rókagombát, ez egy szlovén recept. Azóta így készítem, amióta a tv-ben láttam.

hozzávalók / 4 adag

  • 20 dkg rókagomba
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 3-4 db burgonya
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 2 ek olaj
  • bors
  • 2 dl főzőtejszín
  • fűszerpaprika
  • 1 ek rétesliszt
  • 1 húsleveskocka vagy ételízesítő

A galuskához:

  • 1 tojás
  • liszt
  • víz

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes rókagombaleves, rókagomba leves galuskával, rókagombaleves szalonnával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kockára vágott hagymát, szalonnát olajon elősütjük, majd a lepirult szalonnára szórjuk a lisztet, fűszerpaprikát, borsot, sót, és vízzel felöntjük.
  2. A burgonyát, répát, petrezselymet felkarikázzuk, és hozzáadjuk a leveshez.
  3. A rókagombát -mielőtt a levesbe raknánk- enyhén cukros, felforrt vízzel leforrázzuk, és ezután tesszük a levesbe.
  4. Egy húsleveskockával ízesítjük, és puhára főzzük.
  5. A tojásból, lisztből, és némi vízből galuskatésztát szaggatunk a levesbe, amit ezután tejszínnel dúsítunk.
  6. Melegen tálaljuk.
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 20 917
elküldve: 4
receptkönyvben: 95
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
310 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!