Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rókagomba puliszkával

Rókagomba puliszkával
Rókagomba puliszkával
75 perc / előkészület: 10 perc főzés: 65 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerintem a rókagomba a világ legfinomabb gombája. És ez a paprikás puliszkával az igazi. 

hozzávalók / 3 adag

Rókagomba-paprikás

Puliszka

receptjellemzők

konyha: erdélyi
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombapaprikás kukoricamáléval, málés rókagomba
Szólj hozzá!

elkészítés

Rókagombapaprikás

  1. Az apróra kockázott hagymát a felhevített zsíron üvegesre pároljuk, és hozzádobjuk az 1/3 zöldpaprikát, egyben.
  2. A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, hozzáadjuk a megtisztított gombákat egyben.
  3. Visszatesszük a tűzhelyre, 0,5 dl vízzel felöntjük, és lefedve, kis lángon pároljuk, amíg a gomba megpuhul (30-45 perc). Ha nagyon sok vizet ereszt, akkor 20-25 perc után levesszük a fedőt.
  4. Borsozzuk. Megszórjuk petrezselyemmel. A paprikát kivesszük, nincs rá szükségünk.
  5. A tejfölből és lisztből habarást készítünk. Kanalazunk hozzá a gomba levéből néhányat, elkeverjük benne, majd ezt a paprikáshoz öntjük, és folyamatos kevergetés mellett még 5-10 percig főzzük.

Puliszka

  1. 1 liter vizet felforralunk 1 kanál kukoricadarával.
  2. A forrásban lévő vízhez lassan hozzáöntjük a többi kukoricadarát. Vigyázunk, hogy ne legyen csomós. Enyhén sózzuk.
  3. Folyamatosan kevergetjük, amíg kása állagú lesz. Ne főzzük túl!
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 426
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

eragal

Mióta szakács: 2014.08.30.
43 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

554
sertészsír 2 ek
vöröshagyma 1 nagy db
rókagomba 80 dkg
zöldpaprika 0.3 közepes db
tejföl 4 ek
finomliszt 2 csapott ek
0 ízlés szerint
bors 1 teáskanál
petrezselyem 1 teáskanál
fűszerpaprika 1 kávéskanál
kukoricadara 220 g
víz 1 l
0 ízlés szerint