r
Nosalty Logó

Rizzsel töltött paradicsom

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Rizzsel töltött paradicsom
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

a rizsfőzéshez

a paradicsomtöltéshez

Összesen 328 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

a rizsfőzéshez

a paradicsomtöltéshez

Összesen 1639 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

a rizsfőzéshez

a paradicsomtöltéshez

Összesen 68 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1002.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    485 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    311 micro
  • β-karotin
    1433 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    503 micro
Összesen 328 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.8 g

Zsír

  • Összesen
    71.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5011.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    972 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1267 mg
  • Nátrium
    2426 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1993 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1192 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    337 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    624 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    526 micro
  • α-karotin
    1554 micro
  • β-karotin
    7164 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    38595 micro
  • Lut-zea
    2513 micro
Összesen 1639 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1624 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 68 Kcal

Hozzávalók

a rizsfőzéshez

a paradicsomtöltéshez

Elkészítés

a rizsfőzéshez

  1. A rizst felöntjük a vízzel, ízesítjük sóval, babérlevéllel. Felforraljuk, majd takarék lángon, lefedve addig főzzük, amíg az összes vizet magába szívja.
  2. Öntsük egy tálba, pecázzuk ki a babérleveleket, hagyjuk hűlni.

a paradicsomtöltéshez

  1. A paradicsomok tetejéből vágjunk le egy fél ujjnyi szeletet. A belsejüket óvatosan kaparjuk ki egy kiskanállal egy szűrőbe, ami alá egy tálat raktunk.
  2. A paradicsom belsejének kb. a felét adjuk a rizshez a felkockázott kecskesajttal, feta sajttal. Fűszerezzük bazsalikommal. Az egyik paprika felét szinten vágjuk kockára, és a rizshez adva óvatosan, de alaposan keverjük össze a tölteléket.
  3. A paradicsomokat egy kiolajozott tepsibe állítgatjuk (ha el akarnak gurulni, akkor az aljukból vágjunk le egy vékony szeletet), a belsejüket sózzuk, borsozzuk. Lazán rakjuk tele az üregeket, lehet kicsit púposan. Nekem még annyi töltelék maradt, hogy egy zöldpaprikát félbevágva is sikerült jól telepakolni.
  4. A paradicsom levét, maradék belsejét meg a fél zöldpaprikát, rakjuk a töltött zöldségek koré. A töltelék tetejét szórjuk meg kukoricadarával.
  5. Forró sütőbe tolva 30 percig sütjük, vagy amíg a teteje picit megpirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 33x23x7
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2999
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 24.

Ajánló

Friss kenyérrel tunkoljuk ki a levét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lidia Bastianich receptje kicsit átalakítva, hogy a tehéntejre érzékeny családtagok is falatozhassanak ebből a finomságból. 

Hozzávalók

a rizsfőzéshez

a paradicsomtöltéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek