Rizseshús recept

1 adag
771
kcal
Rizseshús
Rizseshús
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az ételt lehet csirkehússal, vagy esetleg más szárnyas (pl. liba) aprólékának felhasználásával is készíteni.
Úgy tudom, azt hívják ludaskásának.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármilyen savanyúságot adhatunk mellé. Jelen esetben ecetes uborkával tálaltam.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rizses hús, zöldséges rizses hús
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst felkockázzuk.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, 1 cm vastagságú, 3 cm hosszú hasábokra daraboljuk.
  3. A húst a zsíron saját levében kb. 20 percig dinszteljük.
  4. Ezt követően hozzáadjuk a zöldségeket a borsó kivételével és további 15 percig dinszteljük, zsírjára sütjük.
  5. 1 liter vízzel felöntjük, a sóval, vegetával, őrölt borssal ízesítjük és 30 perc alatt félpuhára főzzük.
  6. Hozzáadjuk a rizst, a zöldborsót, a felaprított petrezselyemzöldet és további 20 perc alatt puhára főzzük.
  7. Szükség esetén adunk hozzá pici vizet, nehogy odaégjen.

  • költség: 1090 Ft
  • elkészítettem: 52 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 136 382
elküldve: 30
receptkönyben: 1 432
elkészítve: 73/105
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
170 recept

Hozzászólások (24)

moncsicsi83
moncsicsi83cs, 2014-01-09 14:39

Ezt készítettem ma ebédre. Csirkehúsból csináltam, illetve borsó, zeller nem volt itthon, így az most kimaradt, helyette tettem bele felkockázott paradicsomot. Isteni finom lett. Még a válogatós kisfiam is repetázott belőle!
Köszönöm!

Hasibecker
Hasibeckerszo, 2013-09-07 15:04

Ma ez volt az ebéd, nagyon finom lett! Én az 1 liter vizet sokallottam, mivel a hús és a zöldségek is elég vizesek, csak 6 dl folyadékot adtam hozzá, így lett tökéletes ahhoz, hogy a rizs szépen felszívja és a végén ne álljon össze a rizseshús. Igaz én kuktában főztem, így a főzési idő is lerövidült 40 percre. Köszi a receptet! Ez a finomság bekerült a "többször elkészítendők" közé.

kcsgdvntrt
kcsgdvntrtszo, 2012-11-03 14:58

Ez menzán hányszor volt :d szeretem nagyon, most megcsináltam én is - ha nem is pont így - és nagyon finom! :)

zsiraf18
zsiraf18szo, 2012-09-01 10:40

Nagyon jó lett, köszönöm szépen!!!!! Egyszerű, gyors és laktató kaja, ez nekem való! :) Én most csirkemellből csináltam, és mirelit zöldségkeveréket öntöttem bele, így gyorsabb volt, valamint egy nagyon pici pirospaprikát szórtam bele, nekem valahogy hiányzott a színe. (ugyancsak menzás élmény. :) )

balintmonika
balintmonikav, 2012-08-26 18:18

A napokban ez volt az ebéd.Olyan jól laktunk belőle,hogy kétfelé állt a fülünk.(Ezt szokás mondani Berzengóciában,ha valami nagyon ízlik.) Köszi!

gevi1931
gevi1931k, 2012-07-31 14:17

Ma készitettem, hasonlót de zsirnélkűl. 2 db Pulyka alsó combot jól megmostam, annyi vízet öntöttem rá, hogy ellepje mikor felforrt mindig le öntöm (igy nem kell lehabozni) ujra friss vízet öntök hozzá, és egy evő kanál vegetát, és föztem majd sóztam,borsoztam 40 pecig,majd addig meg pucoltam 30 dekányi sárgarépát, 30 dkg gombát, apróra vágva hozzáadtam, 15 percig főztem, majd végül 30 dekányi mirelit zöldborsót, és másfél marék rizs tettem hozzá, mikor felforrt elzártam a villanyt alatta és magától tovább párolódott. Fórrón tálaltam . nagyon finom lett nem zsiros.

cintipingvin
cintipingvinh, 2012-06-25 13:27

ha jól értelmeztem, akkor a megpirult husit öntjük fel vízzel és oda öntjük a rizst!? ez előre megfőzött rizs? vagy nyers rizs? várom valaki válaszát:)

Muci
Mucih, 2012-06-25 16:39

Szia " cintipingvin " !
A kérdésedre válaszolva a nyers rizst a megdinsztelt, majd zsírjára sütött, azután vízzel felengedett zöldséges, húsos előfőzött keverékhez adjuk és 20 percig tovább főzzük, ez alatt a rizs megpuhul.
Üdv.. Muci

Muci
Muciszo, 2012-06-02 16:39

Szia Becky Bumm !
Örülök, hogy jól sikerült és ennyire ízlett.
Üdv.: Muci

Almamagocska
Almamagocskak, 2012-05-01 13:04

Szia Mucikám !! Tegnap vacsorára a Rizseshús receptedet készítettem el. Szinte mindenki repetázott belőle ! Puszi ! (üdvözöl a kis druszád :)

Muci
Mucik, 2012-05-01 16:36

Szia " Almamagocska "!
Örülök, hogy bevált a recept és mindenkinek ízlett.
Üdv.: Muci

feheri
feherik, 2012-01-03 16:40

Ma én is elkészítettem. Jó a receptben, hogy pontosan le vannak írva a főzési idők. A zöldségek íze sokat ad az ételhez. Nekem a zsír íze túlzottan kiérződik (nem szoktam zsírral főzni, de gondoltam, nem változtatok a receptem), de ez egyéni ízlés kérdése. Összességében nagyon klassz recept, jól követhető és az eredmény is ízletes :)

m.gaby
m.gabycs, 2011-02-24 21:52

Én is mexikói zöldségkeverékkel készítettem és nagyon finom lett :)

Joebacsi
Joebacsik, 2010-10-12 09:42

Valóban nagyon finom, de én mexikói zöldségkeverékkel szoktam készíteni.

Muci
Mucip, 2010-07-30 16:40

Kedves " fekri " !
Örülök, hogy kipróbáltad a receptet, jól sikerült és finomnak találtad.
Üdv.: Muci

fekri
fekrisze, 2010-07-28 14:29

Elkészítettem, és nagyon finom lett! Köszi a receptet! :)

mlovrani
mlovranisze, 2009-08-12 13:25

Utoljára középiskolás koromban ettem a koleszmenzán, de most nekiállok és elkészítem. Köszi!

Legfrissebb cikkek

Sósat, sósat, jó ropogósat!
Sósat, sósat, jó ropogósat!
Hogy milyen a jó perec? Eddig fogalmam sem volt, mert igazság szerint sosem rajongtam érte. A gyerekek megvesznek érte, de mi a titka, hogy még a felnőttek is imádják?
Fogyás egyszerűen?
Fogyás egyszerűen?
Jó lenne erre egy tuti recept, ugye? Azt sajnos nem adhatunk, de pár alaptippet igen!
771