r
Nosalty Logó

Rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hobbychef
Rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 487 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1943 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    719 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    655 micro
Összesen 487 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    128.6 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2689.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    506 mg
  • Nátrium
    1785 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1293.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    666 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    427 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    475 micro
  • β-karotin
    2878 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    2619 micro
Összesen 1943 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    413 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát csíkokra, a paprikákat karikára, a hagymákat apróra vágjuk, a paradicsomot szeleteljük.
  2. Egy serpenyőbe beletesszük a hagymákat és a rizst, öntünk rá olajat, s éjszakára a hűvös kamrába tesszük.
  3. Másnap a serpenyőben megpirítjuk a hagymákat, a rizst és a chilit, majd beletesszük a paprikákat, végül a paradicsomot, fűszerezzük. Időnként megkavarjuk, hogy ne kapjon oda.
  4. Felszeleteljük a kolbászt, amikor már majdnem kész a lecsó, beletesszük.
  5. Néhány perc után kikapcsoljuk a tűzhelyt, s lefedve, hagyjuk, hogy hőhatáson párolódjon tovább a rizs.
  6. Tálalunk.
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6566
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

A lecsó megunhatatlan, akár mindennap meg tudnám enni. Sokféleképp készítem, itt most a rizses változat látható, olvasható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!