r
Nosalty Logó

Rizses hús sütőben

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Miss Sweetly
Rizses hús sütőben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 856 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2565 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1003.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    515.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    164 micro
  • β-karotin
    1263 micro
  • β-crypt
    95 micro
  • Likopin
    3088 micro
  • Lut-zea
    967 micro
Összesen 856 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.1 g

Zsír

  • Összesen
    148.6 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    537 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3010.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    578 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    1604 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1547.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    844 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    462 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    506 micro
  • Kolin:
    370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    494 micro
  • α-karotin
    491 micro
  • β-karotin
    3788 micro
  • β-crypt
    286 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    2901 micro
Összesen 2565 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    433 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst megmossuk, szűrőkanálba öntjük, és fél órára beáztatjuk vízbe.
  2. A füstölt szalonnát apróra összevágjuk, zsírját kisütjük (a pörcöt nem kell kivenni), a zsíron megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, és a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát meg a zúzott fokhagymát.
  3. Ezután ráöntünk egy kevés vizet, visszatesszük a tűzre, rárakjuk a megmosott, letörölgetett, kockára vágott húst, majd fehéredésig pirítjuk.
  4. Aláöntünk kb. 5 dl vizet, sózzuk, megborsozzuk, ezután fedővel lefedve félpuhára pároljuk.
  5. A zöldpaprikát kicsumázzuk, felkarikázzuk, a paradicsomot szintén karikára vágjuk.
  6. Egy kisebb tepsi aljára terítjük a lecsöpögtetett, nyers rizs felét, ezen elosztjuk a pörkölt egyharmadát, és a zöldpaprika felével beterítjük. Kevés tejföllel meglocsoljuk, erre ismét pörkölt kerül. A rétegezést rizzsel folytatjuk, és a tetejére borítjuk a megmaradt pörköltet, a tejfölt, és a paprikakarikákat.
  7. Végül lelocsoljuk a maradék tejföllel, rátesszük a paradicsomszeleteket, és alufóliával letakarva betesszük az előmelegített, forró sütőbe.
  8. Közepes hőmérsékleten pároljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 26425
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Miss Sweetly 97 recept

Szeretem ebben a változatban készíteni a rizseshúst. Ez nem az a pergős rizs állagú recept (úgy is szeretem), itt a rizs szaftos marad. Nem kell megijedni a rétegezésnél, mert úgy fog látszani, mintha nem lennének rétegek, valójában minden egybe folyik, de a sütőben szépen összeáll, kiadja magát. Az íze pedig elképesztően ízletes, nem a megszokott rizses hús íz. Ezért is szükséges a receptben leírt módon rétegezni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek