r
Nosalty Logó

Rizses hús Mettácskától

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Rizses hús Mettácskától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A rizshez

Összesen 619 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A rizshez

Összesen 2474 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A rizshez

Összesen 113 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1731.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    1149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    409.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 619 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.1 g

Zsír

  • Összesen
    82.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6924.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    1675 mg
  • Nátrium
    4597 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1637.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    141 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    752 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 2474 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A rizshez

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst felkockázzuk, a hagymát felaprítjuk, és a fokhagymát áttörjük. Igazából egy pörköltet csinálunk. A felolvadt zsíron megdinszteljük a vöröshagymát, majd hozzárakjuk a felkockázott husit és a fokhagymát, amit folyamatosan kavarunk addig, amíg a húskifehéredik.
  2. Ekkor lehúzzuk a tűzről, rárakjuk a pirospaprikát, a sót, az ételízesítőt, és felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Mehet vissza a tűzre, és készre főzzük. Közben kóstoljuk, ha valakinek nem elég sós, az fűszerezze. Kb. 25-30 perc. Néha kevergessük meg. és ha a víz elfő róla, pótoljuk utána,míg szükséges.
  3. Amíg készül a husi, csináljuk meg a rizst. Első lépésben átmossuk, és leszűrjük a rizst. Ha jól lecsepegett, akkor a felhevített olajon megfuttatjuk, addig keverjük folyamatosan,amíg a rizs jólkifehéredik.
  4. Ekkor hozzáöntünk 3 bögre vizet (mindig dupla legyen a víz mennyisége, mint a rizsé). Vigyázzunk a gőzre! Mindenki fűszerezze ízlés szerint sóval vagy ételízesítővel. (Nekem már nem kellett, mert a husi elég sós lett.)
  5. Párszor megkeverve forraljuk fel, majd utána kis lángon fedő alatt főzzük készre, és itt már nem kevergetjük! Kb. 15-20 perc. Ha már nem látunk vízbuborékokat, akkor jó. Miután elzártuk alatta a gázt, a fedőt még 15 percig hagyjuk rajta.
  6. Amint kész a husi és a rizs, keverjük össze őket. Tálalhatjuk is.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 10149
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 01.

Ajánló

Savanyú uborkával!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincs különösebb története. Ilyen husi volt a fagyasztóban, szeretjük a rizses husit. Én így szoktam készíteni.

Hozzávalók

A húshoz

A rizshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!