Ricottás-spenótos tortellini recept

Ricottás-spenótos tortellini
Ricottás-spenótos tortellini
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon hosszadalmasnak tűnik így leírva ez a recept, de nem olyan vészes az elkészítése, és az a kis munka, ami van vele, hát megéri. Érdemes jó ropogósra sütni.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A szószhoz

A tetejére

ajánlat

Nem volt most mozzarellám itthon, ezért füstölt sajtot reszeltem a tetejére, ami nem rontott rajta.

receptjellemzők

szezon: bármikor
sütési mód: hőlégkeveréses
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vega
kalória: átlagos
konyha: olasz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

ricottás-spenótos töltött tészta

elkészítés

  1. A tésztát az adott anyagokból meggyúrjuk, kb. 10 percet pihentetjük.
  2. Addíg, amíg pihen, elkészítjük a  tölteléket.
  3. A fokhagymát felaprítjuk, és egy kevés olíván megdinszteljük, majd beletesszük a spenótot. Sózzuk, borsozzuk, és összeforraljuk.
  4. Ha kihűlt a spenót, összekeverjük a ricottával, és ha kell még só, bors, akkor teszünk hozzá.
  5. Belereszeljük a parmezánt, amivel szintén összekeverjük.
  6. Következik az öntet, amihez 2 gerezd fokhagymát aprítunk, és olíván megdinszteljük.
  7. Hozzáöntjük a paradicsomkonzervet, sózzuk, borsozzuk,  belekeverjük a cukrot, bazsalikomot. Összeforraljuk.
  8. Ezután a tészta kész arra, hogy kinyújtsuk, és megtöltsük a ricottás masszával.
  9. Ha kinyújtottuk a tésztát, csak az egyik felébe tegyük a tölteléket, kiskanállal adagolva, a másik felét kenjük meg vizes ecsettel, és hajtsuk össze. Minden töltelék között nyomkodjuk le az ujjainkkal körbe, hogy a levegő kijöjjön a két tészta közül.
  10. Ha ez megvan, derelyevágóval  daraboljuk fel. 
  11. Főzés előtt még nyomkodjuk össze a széleit, hogy a töltelék ne jöjjön ki.
  12. Bő forrásban lévő, sós vízben főzzük kb. 2-3 percig, majd óvatosan szedjük a paradicsomos öntetre.
  13. Keverjük össze, és egy tűzálló tálba rakva vágjuk rá a mozzarellát, majd süssük pirosra, kb. 15-20 percig.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
nézettség: 13 678
elküldve: 2
receptkönyben: 182
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Márti

Mióta szakács: 2010.02.08.
43 recept

Hozzászólások (6)

fülőke
fülőkesze, 2012-05-09 14:50

Elkészítettem, igazán finom lett! Máskor is megcsinálom, köszönöm a receptet.

wattacukor
wattacukorp, 2010-07-02 20:36

Szia!

Annyit helyesbítenék, hogy ez nem tortellini....maximum raviolinak lehetne mondani.....(A tortellini sokkal kisebb, és technikája van a hajtásának, nem csak kettéhajtod, mint a derelyét.)
... De hát mi a név?...
A töltelék még egy kis szerecsendiót szívesen elvisel:)

Mártika2
Mártika2szo, 2010-07-03 20:49

Igazad van a tésztával kapcsolatban, köszi a helyesbítést. A szerecsendiós fűszerezést pedig legközelebb kipróbálom.

b_anik
b_aniksze, 2010-04-07 21:28

Nagyon tetszik a recept, alig várom, hogy kipróbáljam:) Csak nem igazán szeretem a parmezánt, szerinted helyettesíthetem másmilyen sajttal? Milyen illene hozzá?

Mártika2
Mártika2cs, 2010-04-08 18:16

Szia! Természetesen bármilyen sajtot használhatsz, finom lesz mindenképpen. A tetejére én sem mozzarellát tettem, mert nem volt itthon, és a töltelék is kibírja a másféle ízeket.
Márti

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
870