Ricottás-spenótos tortellini recept

1 adag
870
kcal
Ricottás-spenótos tortellini
Ricottás-spenótos tortellini
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon hosszadalmasnak tűnik így leírva ez a recept, de nem olyan vészes az elkészítése, és az a kis munka, ami van vele, hát megéri. Érdemes jó ropogósra sütni.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A szószhoz

A tetejére

ajánlat

Nem volt most mozzarellám itthon, ezért füstölt sajtot reszeltem a tetejére, ami nem rontott rajta.

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

ricottás-spenótos töltött tészta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát az adott anyagokból meggyúrjuk, kb. 10 percet pihentetjük.
  2. Addíg, amíg pihen, elkészítjük a  tölteléket.
  3. A fokhagymát felaprítjuk, és egy kevés olíván megdinszteljük, majd beletesszük a spenótot. Sózzuk, borsozzuk, és összeforraljuk.
  4. Ha kihűlt a spenót, összekeverjük a ricottával, és ha kell még só, bors, akkor teszünk hozzá.
  5. Belereszeljük a parmezánt, amivel szintén összekeverjük.
  6. Következik az öntet, amihez 2 gerezd fokhagymát aprítunk, és olíván megdinszteljük.
  7. Hozzáöntjük a paradicsomkonzervet, sózzuk, borsozzuk,  belekeverjük a cukrot, bazsalikomot. Összeforraljuk.
  8. Ezután a tészta kész arra, hogy kinyújtsuk, és megtöltsük a ricottás masszával.
  9. Ha kinyújtottuk a tésztát, csak az egyik felébe tegyük a tölteléket, kiskanállal adagolva, a másik felét kenjük meg vizes ecsettel, és hajtsuk össze. Minden töltelék között nyomkodjuk le az ujjainkkal körbe, hogy a levegő kijöjjön a két tészta közül.
  10. Ha ez megvan, derelyevágóval  daraboljuk fel. 
  11. Főzés előtt még nyomkodjuk össze a széleit, hogy a töltelék ne jöjjön ki.
  12. Bő forrásban lévő, sós vízben főzzük kb. 2-3 percig, majd óvatosan szedjük a paradicsomos öntetre.
  13. Keverjük össze, és egy tűzálló tálba rakva vágjuk rá a mozzarellát, majd süssük pirosra, kb. 15-20 percig.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
nézettség: 14 192
elküldve: 2
receptkönyben: 184
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Márti

Mióta szakács: 2010.02.08.
43 recept

Hozzászólások (6)

fülőke
fülőkesze, 2012-05-09 14:50

Elkészítettem, igazán finom lett! Máskor is megcsinálom, köszönöm a receptet.

wattacukor
wattacukorp, 2010-07-02 20:36

Szia!

Annyit helyesbítenék, hogy ez nem tortellini....maximum raviolinak lehetne mondani.....(A tortellini sokkal kisebb, és technikája van a hajtásának, nem csak kettéhajtod, mint a derelyét.)
... De hát mi a név?...
A töltelék még egy kis szerecsendiót szívesen elvisel:)

Mártika2
Mártika2szo, 2010-07-03 20:49

Igazad van a tésztával kapcsolatban, köszi a helyesbítést. A szerecsendiós fűszerezést pedig legközelebb kipróbálom.

b_anik
b_aniksze, 2010-04-07 21:28

Nagyon tetszik a recept, alig várom, hogy kipróbáljam:) Csak nem igazán szeretem a parmezánt, szerinted helyettesíthetem másmilyen sajttal? Milyen illene hozzá?

Mártika2
Mártika2cs, 2010-04-08 18:16

Szia! Természetesen bármilyen sajtot használhatsz, finom lesz mindenképpen. A tetejére én sem mozzarellát tettem, mert nem volt itthon, és a töltelék is kibírja a másféle ízeket.
Márti

870