Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ricottás-spenótos rétespite

Ricottás-spenótos rétespite
Ricottás-spenótos rétespite
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sós pite, amit elvihetünk uzsonnának, vagy egy könnyű vacsinak is simán beillik.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy evőkanál olajon megfonnyasztjuk a spenótot és a medvehagymát, szűrőbe tesszük, és ha kihűlt, kinyomkodjuk belőle a levet, majd apróra összevágjuk.
  2. A felaprított spenótot és medvehagymát összekeverjük a ricottával, a morzsolt fetával és a tojással. Sózzuk-borsozzuk.
  3. A réteslapokat egy kiolajozott piteformába fektetjük úgy, hogy a széle túllógjon. Belesimítjuk a tölteléket, és a maradék tésztát ráhajtogatjuk, és a tetejét lekenjük a maradék olajjal.
  4. 175 fokos sütőben 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 771
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
305 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós túrós pite

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

370
olívaolaj 3 ek
spenót 25 dkg
medvehagyma 1 csokor
feta sajt 100 g
ricotta 250 g
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
réteslap 5 db