r
Nosalty Logó

Ricottás-paradicsomos pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Ricottás-paradicsomos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 496 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3960 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 221 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1307.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    645 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1608 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 496 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.6 g

Zsír

  • Összesen
    254.6 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1097 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10463 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    2430 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    2290 mg
  • Nátrium
    5164 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    294.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1083.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2405 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    526 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2145 micro
  • α-karotin
    513 micro
  • β-karotin
    2815 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    1134 micro
Összesen 3960 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    581.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    715 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet tálba szitáljuk, és elkeverjük egy teáskanál sóval.
  2. A liszthez adjuk a felkockázott hideg vajat, és elmorzsoljuk benne.
  3. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a vizet, majd addig gyúrjuk, amíg össze nem áll a tészta.
  4. A tésztát fóliába csomagoljuk, majd 20 percre a hűtőbe tesszük, utána pedig 5-6 percre a fagyasztóba.
  5. Közben kivajazunk és kilisztezünk egy pite formát, majd a keményre dermedt tésztát nagy lyukú reszelőn belereszeljük. Figyeljünk rá, hogy a szélére többet tegyünk, hiszen itt meg kell formázni a peremét is.
  6. A lereszelt tésztát középről kifelé haladva a kezünkkel óvatosan belenyomkodjuk a formába, hogy mindenhol szépen kitöltse.
  7. A kimaradt tojásfehérjével megkenjünk, villával alaposan megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15 percre.

A töltelékhez

  1. Amíg a tésztát elősütjük, addig elkészítjük hozzá a tölteléket. Ehhez a ricottát egy tálba tesszük, de ha nagyon darabos lenne, akkor érdemes előtte egy szitán áttörni.
  2. A parmezánt a ricottához reszeljük, sózzuk, borsozzuk, és beleszórjuk az apróra vágott friss bazsalikomot.
  3. A kapribogyót leöblítjük, hogy ne legyen túlzottan sós, majd felaprítjuk, és ez is jöhet a ricottához, és az egészet összekeverjük.
  4. Beletesszük a maradék tojásfehérjét, és hozzáütünk még egy tojást, majd alaposan eldolgozzuk.
  5. Az elősütött tésztát kivesszük a sütőből, és beleöntjük a ricottás keveréket, majd visszatesszük a sütőbe, és további 10-15 percig sütjük, amíg meg nem szilárdul.

A tetejére

  1. A megsült pitét kihűtjük, majd a tetejét friss, karikára vágott paradicsommal kirakjuk.
  2. Jöhet rá még kevés frissen őrölt só, bors, valamint egy kis bazsalikom és pirított fenyőmag!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30 cm
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 366
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 13575
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ennél a receptnél csak egy dologra kell ügyelni: kiválóan érett, édes paradicsomot használjunk hozzá, és lehetőleg annyi félét, ahányat csak tudunk, mert ettől lesz gyönyörű szép.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek