Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ricottás palacsinta

Ricottás palacsinta
Ricottás palacsinta
13 perc / előkészület: 10 perc sütés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Palacsintázhatnékunk támadt, de nem volt kedvem újra a megszokott módon készíteni, sem kakaósan, citrom és alma pedig  nem volt itthon a citromos, illetve az almás változathoz, egy doboz ricotta viszont ott lapult a hűtőben.
Még egy variáció palacsintára.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Friss gyümölccsel tálaljuk, most éppen eperrel. Isteni.

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A ricottát kikeverjük a tojássárgákkal és a cukorral.
  2. Hozzáadjuk a vaníliamagokat, a citromhéjat, a sót.
  3. Felváltva adagoljuk a tejet és a sütőporral összeszitált lisztet.
  4. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan a ricottához forgatjuk.
  5. Legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
  6. Felforrósított palacsintasütőbe kevés olajat csepegtetünk, és közepes lángon kisütjük a kb. 10 centi átmérőjű, dundi palacsintákat. (kb. 10 db lesz belőle)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 49 933
elküldve: 13
receptkönyvben: 395
elkészítve: 18/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Sat, 2016-01-16 15:32

Nagyon finom lett. Ricotta helyett túróval, de gondolom, nincs nagy különbség köztük. A hagyományos palacsintasütővel nehezen boldogultam, de teflonosban folytatva már semmi problémám nem volt. Köszi a receptet. Zsuzsa.

gallov.borbala
gallov.borbala Mon, 2010-11-22 17:31

Nagyon jó ez a recept! Én cukor helyett édesítőszert tettem, így cukorbetegeknek is kiváló édesség.

465
ricotta 250 g
tojás 2 db
vanília 0.5 db
cukor 30 g
finomliszt 50 g
sütőpor 1 tk
tej 1 dl
citromhéj 0.5 db
1 csipet