r
Nosalty Logó

Ricottás medvehagymás csavart

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Ricottás medvehagymás csavart
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 515 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 2061 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 298 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1257.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    781 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 515 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    125.4 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5028.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    1040 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    750 mg
  • Nátrium
    3123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 2061 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    729.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajastésztát 2 mm-es vastagságúra nyújtjuk, de ha szeletelt tésztát kapunk, akkor kevesebb dolgunk lesz. A hatlapos téglalap alakú tésztát csak 4 csíkba vágjuk.
  2. A ricottát a sóval és az aprított medvehagymával összekeverjük, majd rákenjük minden második tésztacsíkra, ami kb. 25 cm-es darab. Ezután a tészta másik darabjával befedjük, és lekenjük tojással, majd 4 csavarást végzünk rajta.
  3. Megszórjuk reszelt parmezánnal, és sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk. 200 fokon, 10 perc alatt pirosra sütjük.
  4. Tálcára szedjük, és azonnal fogyasztható. A ricottától nagyon finom porhanyós, és omlósan puha lesz, ami az élvezetén nagyot emel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 157
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 7503
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 29.

Ajánló

 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ricottás medvehagymás csavart
Zsuzsamama56 321 recept

Mindig töröm a fejem valami újdonságon, de szerintem mások is így vannak vele. Ez a finomság csak úgy olvad az ember szájában, annyira finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek