r
Nosalty Logó

Ribizlis sült túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ribizlis sült túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Összesen 541 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Összesen 3254 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Összesen 227 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    597.2 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 541 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.1 g

Zsír

  • Összesen
    162.2 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    717 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3583 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    729 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    1111 mg
  • Nátrium
    328 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    370.6 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    656.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1202 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    658 micro
Összesen 3254 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.8 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt melegítsük elő.
  2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és 15-20 percre hűtőbe tesszük.
  3. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket, melynek hozzávalóit (a ribizli kivételével) egy magas falu tálba tesszük és botmixer segítségével jól összeturmixoljuk.
  4. A lehűlt tésztánkat két fólialap között akkora nagyságú kör alakú lapra nyújtjuk, hogy egy 24 cm átmérőjű tortaformát ki tudjunk bélelni a tésztával.
  5. A tésztára teszünk egy sütőpapírdarabot, öntünk rá szárazbabot, sütőbe toljuk és 15 percig sütjük a tésztát, ezt követően a sütőpapírt és a babot levesszük és további 15-20 percig elősütjük a tortalapot. (Ez az ún. vaksütés.)
  6. Ezt követően a sült tésztára szórjuk a ribizlit, ráöntjük a tölteléket és további 35-40 percig sütjük a tortát.
  7. Amikor átsült a töltelék (tűpróbával ellenőrizzük) kivesszük a tortát és hagyjuk hűlni.
  8. Kivesszük a formából és porcukorral megszórva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 14949
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 25.

Ajánló

Bármilyen idénygyümölcsből elkészíthetjük, de a fagyasztott gyümölcs is megfelelő. Célszerű kivehető aljú formában elkészíteni, úgy könnyen ki tudjuk emelni a tortát a formából.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi nyáridéző, linzeres, túrós, gyümölcsös torta. Igaz még nincs itt az ideje ribizliszezonnak, de bármilyen fagyasztott gyümölcsből elkészíthetjük. (Jó ürügy lehet a fagyasztot gyümölcsök elhasználására.) Viszonylag kevés mennyiségű alapanyagból egy elég laktató tortát kapunk.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?