r
Nosalty Logó

Ribizlis pite Boszitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Ribizlis pite Boszitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 564 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3381 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 262 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    765.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.8 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 564 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    149.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4593.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1273 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    1889 mg
  • Nátrium
    1159 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    472.9 g
  • Cukor
    252 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    512.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1484 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    373 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1398 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1032 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    719 micro
Összesen 3381 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt bemelegítjük 170-180 fokra. Kimérjük a hozzávalókat.
  2. Egy keverőtálba összekeverjük a tojást, sót, citromlét, és kézi robotgéppel elkezdjük felverni, közben apránként beleszórjuk a cukrokat. Addig keverjük, amíg serceg a cukor, majd belekeverjük a margarint. Ezzel is keverjük egy ideig.
  3. A sütőporral elkevert lisztet és a tejes-tejfölt felváltva belekeverjük a masszába. Ekkor már csak lassan járjon a robot!
  4. Ha már jó homogén a masszánk, beöntjük a tepsibe.
  5. A ribizlit rádobáljuk a tésztára, és kicsit belenyomkodjuk.
  6. Betesszük a sütőbe, és kb. 35 percig sütjük. Fontos a tűpróba! Ha már barnul a teteje, jó lesz.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x24
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 156
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 19778
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 01.

Ajánló

Bármikor, ha valamilyen gyümölcsös sütire vágytok. A recept gazdája minden gyümölcshöz javasolta, szerintem is jó ez a tészta minden gyümölcshöz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vettem ribizlit, és gondoltam sütök egy jó sütit. Nem volt egyszerű megtalálni a nekem pont megfelelőt, de sikerült! Itt a NoSalty-n Durcsótól! Köszönet érte. Igaz, már nagyon sokan köszönetet mondtak neki, hogy ezt a remek receptet feltette, de én is beállok a sorba. Az Ő sütije: Gyümölcsös pite á la Teri. Ezt a sütit készítettem el ribizlivel, és picit kiegészítve. Ő 10 főre javasolta, de az az igazság, mi hárman "elpusztítjuk" két nap alatt. Isteni finom ezzel a sok gyümölccsel!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!