r
Nosalty Logó

Rezgő citrompite szilvaszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Allisc
Rezgő citrompite szilvaszósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 389 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3875 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 159 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    671 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 389 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    98.6 g

Zsír

  • Összesen
    178.1 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1763 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6709.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    2140 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    2296 mg
  • Nátrium
    1922 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    465.2 g
  • Cukor
    294 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    878.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1726 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    1203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1626 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1132 micro
  • β-crypt
    212 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2348 micro
Összesen 3875 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 159 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval. A sárgákat krémesre kavarjuk a cukorral, majd hozzáöntjük a langyos-olvasztott vajat. Elkavarjuk egyenletesen, és mehet bele a sütőporos liszt, a tej, a citromok héja és leve. Legvégül a tojásfehérjék habját kavarjuk el benne.
  2. Bekapcsoljuk a sütőt, 160°C-ra állítjuk. Egy közepes méretű, de magas falú tepsit kibélelünk sütőpapírral (vagy kikenünk valamilyen zsiradékkal), és a tésztát beleöntjük, majd a sütőbe tolva 45-50 perc alatt készre sütjük.
  3. A szilvaszószhoz a magozott szilvát rövid ideig főzzük, végén ízesítjük a vaníliával. Tálaláskor ízlés szerint rakunk pár kanállal a sütink mellé. Lehet fogyasztani már forrón is, de másnap is nagyon finom.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4324
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lényegében egy kavarós sütemény, ami az alacsony hőfokon való sülés közben két rétegűvé válik, mintha egy puha-omlós lapból és egy pudingszerű krémből állna. Nem lesz túl édes ettől a cukormennyiségtől, aki a nagyon édes sütiket szereti, az tegyen bele több cukrot. A szilvaöntetet én szintén cukor nélkül főztem, mert mi szeretjük a fanyarabb ízeket. Akár forrón, akár kihűlve is nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek