Retro babfőzelék füstölt hússal recept

Retro babfőzelék füstölt hússal
Retro babfőzelék füstölt hússal
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a hagyományos ízeket, így ha babfőzeléket csinálok, mindig ezt a régi, klasszikus, jól bevált receptet követem. Egyszerű elkészíteni és mennyei! :)

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

babfőzelék klasszikusan, eredeti babfőzelék, főzelék babból füstölt hússal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot már előző este beáztatjuk, de legkésőbb 3-4 órával a főzés előtt.
  2. Az előáztatott babot és a füstölt húst (tarja, oldalas, esetleg kisebb csülök) egy fazékba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy szépen ellepje, majd fedő alatt puhára főzzük őket. Kevés ételízesítővel és borssal fűszerezzük - a sót később szórjuk bele, hogy hamarabb megpuhuljanak a dolgok.
  3. Ha ez megvan, rántást készítünk, nagyon apróra vágott vöröshagymával és kevés fokhagymával (ez utóbbit csak a legvégén rakom bele, nehogy leégjen).
  4. Amint aranybarnára pirult a rántás, félrehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a pirospaprikát, majd az egészet felhúzzuk egy kis hideg vízzel. Csomómentesre keverjük, és a babhoz öntjük.
  5. Folyamatos kevergetés mellett, még hagyjuk 2-3 percet forrni a főzeléket, hogy a rántás kellőképpen besűrítse a levet. (A füstölt húst kivehetjük egy külön tálba a kevergetés idejére, hogy ne essen nagyon szét.) Már tálalhatjuk is - tejfölt teszünk mellé, úgy az igazi! :) Jó étvágyat hozzá!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 242
össznézettség: 55 571
elküldve: 4
receptkönyvben: 86
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Alízke

Mióta szakács: 2014.08.08.
10 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

894