Rétestészta recept

Rétestészta
Rétestészta
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a rétest, de a bolti réteslapot nem. Ha nem friss, törik, és egyébként is, mintha papírba tölteném a rétestölteléket...

Szóval régóta próbálok magam rétestésztát készíteni, de valahányszor elolvasom a receptjét, mindig elmegy a bátorságom. Hogy kézfejjel húzogassam asztallap nagyságúra?! Biztos hogy nekem ronggyá szakadna. Őszintén szólva nem is ismerek senkit, aki meg tudná csinálni.

Ezek után nagyon megörültem, amikor nagynéném saját maga készítette rétessel kínált. Persze rögtön faggatni kezdtem, hogy csinálja, és ha lehet, még inkább megnőtt a lelkesedésem, amikor ezt a végtelenül egyszerű receptet elmondta. Nem találomra vannak megadva a hozzávalók, és nem kell húzogatni...Ez a nyerő azóta is.

hozzávalók / 6 adag

  • 35 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 kis pohár tejföl
  • 10 dkg margarin

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

egyszerű rétes tészta, gyors rétes házilag, házi készítésű rétestészta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 25 dkg lisztet a tojással, tejföllel sóval összegyúrjuk, és fél órára hűtőbe tesszük.
  2. A puha margarint a maradék 10 dkg liszttel összkeverjük.
  3. A hűtőből kivett tésztát vékoynra kinyújtjuk, rákenjük a margarinos lisztet.
  4. Szorosan feltekerjük, és 4-6 darabra vágjuk, ahány rúd rétest akarunk.
  5. A darabokat szögletesre kinyújtjuk, megtöltjük, feltekerjük. Felvert tojással megkenjük, és forró sütőben sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 16 460
elküldve: 11
receptkönyben: 379
elkészítve: 8/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Sz. Ági

Mióta szakács: 2011.11.04.
49 recept

Hozzászólások (17)

moncska
moncskasze, 2013-03-27 17:42

Kedves Agi!
Nagyon orulok a receptednek, nagyon egyszerunek es egyben szupernek is tunik!!! Milyen vekonyra/vastagra kell kinyujtani? Turos meggyes retest sznek belole kesziteni!Kb hany db retes lesz belole?
Elore is nagyon szepen koszonom a valaszt:
Udv :Moncs

szeag
szeagsze, 2013-03-27 19:58

Szia,
örülök, hogy tetszik. Eddig még mindenki dicsérte.
4 , 5, maximum 6 rúd lesz belőle. Én akkorára szoktam nyújtani, hogy beleférjen a legnagyobb tepsimbe. Ne lógjon ki, ne kelljen behajlítani, hanem egyenes rúdban beleférjen. Én négyfelé szoktam osztani, ha hatfelé osztod, akkor kisebb rudak lesznek.
Sok sikert a kipróbáláshoz.
Üdv. Ági

moncska
moncskacs, 2013-03-28 00:32

Koszonom a gyors valaszt:)! Hetvegen tuti megcsinalom, majd jelentkezem! Udv: moncs

annazsofi
annazsofics, 2013-02-14 12:32

Na végre egy recept, ami nem így kezdődik:"Végy 4 réteslapot..."Én is szeretném megtanulni a rétes alaptészta receptjét, asztalon való huzigálás nélkül.Hiszem én is, hogy így már csak a hagyomány kedvéért (reklám) miatt csinálják.A leveles tésztát sikerrel megtanultam, készítem.Azt sem vásárolom készen, nincs is rá lehetőség, kis falunkban ilyesmit (réteslap, leveles tészta lap)nem lehet kapni.

pop314
pop314sze, 2012-05-30 12:44

Szia Ági!
Én kipróbáltam, a fagyasztást is, tökéletes! Bár nekem 15 perc alatt eddig egyszer sem sült meg, mindig olyan 45 perc körüli volt az idő, persze az is tény, hogy a sütőm ellentétben ezzel a tésztával, messze nem tökéletes... :)
Köszi a receptet!
Üdv
Szilvi

szeag
szeagsze, 2012-05-30 17:33

De jó, hogy sikerült!
A 15 perc sütési időt nem én adtam meg, hanem a szerkesztők. Én úgy sütöm, hogy közepes lángra veszem a sütőt, időnként ránézek, és ha már szép színe van, kiveszem.
Ági

pop314
pop314sze, 2012-05-30 17:46

Valahogy én is így futottam neki. Nálam amúgy teljesen hagyományos gázsütőben volt 7-esen kb 45 perc. (de jól előmelegítve)
Szilvi

nyanyus
nyanyusv, 2012-05-20 11:51

Ezt muszáj leszek kipróbálni. Egyszerűnek tűnik, és imádjuk a rétest. Köszi a receptet.

szeag
szeagv, 2012-05-20 17:38

Tényleg nem bonyolult és nekem még mindig sikerült.
Ági

nika26
nika26v, 2012-05-20 11:39

Ez istenien hangzik, és milyen praktikus :-). Okvetlenül ki kell próbálnom :-) a fagyasztással együtt.

ancymancy
ancymancyszo, 2012-05-19 23:58

Nagyon jó ez a recept, énis hasonlóan csinálom. Nyugodtan le lehet fagyasztani. :)

kati.57
kati.57szo, 2012-05-19 23:09

Szia! Én sem mertem még nekiállni rétest nyújtani.A boltit nem szeretjük.
Én egyszer már csináltam hasonlót,de az kefirrel volt írva.
A kefírtől annak is a boltihoz hasonlóan száraz lett egy kicsit a tésztája/törött/.
Egy kérdésem lenne: amikor el sodrom és a tölteléket rá raknám előtte nem kell meg kenni
valami zsíradékkal a tésztát?
Jó éjt! Kati

szeag
szeagv, 2012-05-20 06:20

Szia,
nem kell semmi zsiradék. CSak a meggyes alá morzsa, a túrós alá gríz, tudod, ahogy szoktuk.
Ági

kati.57
kati.57v, 2012-05-20 20:39

Szia! Köszönöm,hogy válaszoltál.Majd lesem a receptjeid.
Nagyon szeretek sütni,állítólag tudok is és ami szinpi ki is próbálom.
Jó éjt! Szia Kati

don-fr86
don-fr86szo, 2012-05-19 20:07

Köszönöm a gyors vàlaszt! Ez igy még szupibb recept :) Màr csak a tölteléket kell kitalàlnom, hogy mire is vagyok most épp a leginkàbb kiéhezve ;)
Szép estét!
Réka

anita.suzuki
anita.suzukiszo, 2012-05-19 19:38

Szia don-fr86!
Én már régóta így csinálom a rétestésztát, és egyszerre -ha már úgyis kupi van a konyhában- több adagot gyártok belőle, folpackba csomizom egyenként és lefagyasztom. Úgyhogy nyugodtan! :-)

don-fr86
don-fr86szo, 2012-05-19 18:32

Szia Agi!
Nekem nincs bajom a bolti tésztalapokkal, csak egy a gond: nem Mo-on élek és nem tudom beszerezni! Igy nagyon megörültem, hogy meglàttam a recepted, mert én is tartottam attol a résztöl a rétestészta-receptekben, hogy asztal nagysàgura kell kihuzgàlni. Viszont a hazai izek nagyon hiànyoznak néha...
Egy kérdésem lenne: szerinted lefagyaszthatom a tésztàt vagy inkàbb csinàljak kevesebb mennyiséget? Mert 2före fözök, nem hiszem, hogy kellene 6rud :) és néha napjàn csak elökapni 1rudnak valo tésztàt.... mit gondolsz?
szép napot!

Legfrissebb cikkek

Ismerd meg a Halloween-cukorkát!
Ismerd meg a Halloween-cukorkát!
Ugyan Magyarországon még kevésbé ismert, de tőlünk nyugatabbra a Halloween elengedhetetlen nassolnivalója a Candy Corn.
Havas kalandok a Tchibo-val!
Havas kalandok a Tchibo-val!
Ugye senki sem szeret fázni? Csizma, dzseki és kabát. Íme három szívmelengető újdonság a Tchibo téli kollekciójából. (x)
11 élelmiszer, amit ne tegyél a hűtőbe!
11 élelmiszer, amit ne tegyél a hűtőbe!
Legtöbbször egyéni preferenciánk dönt arról, hogy mit teszünk a hűtőbe, de érdemes figyelembe venni, hogy mely alapanyagok ízén és állagán ronthat a nem megfelelő tárolás.
Pohárkrém egy elrontott piskótából
Pohárkrém egy elrontott piskótából
Aki megfordult már a konyhában, az tudja, hogy mennyire egyszerű elrontani még a legegyszerűbb ételt is. Az én bénázásaimból itt egy kis csokor, plusz egy riszájkling recept.