Reteklevél pesto-s tészta sült retekkel recept

Reteklevél pesto-s tészta sült retekkel
Reteklevél pesto-s tészta sült retekkel
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Arra érdemes figyelni, hogy friss, ha lehet zsenge reteklevelet használjunk, és természetesen mindig nagyon alaposan mossuk meg. Bevallom, a hitelesség kedvéért kipróbáltam lapulevél méretű reteklevéllel is, azzal is elkészíthető, de közel sem olyan finom, mint a zsenge, egy picit talán még kesernyés is (ezt lehet enyhíteni csipet cukorral és pár csepp citromlével, de javaslom inkább a zsenge leveleket...). 
Az étel elsőre kifejezetten meghökkentő, már az alapanyag-beszerzés is mosolyt csalt az arcomra, nem csak a csábító, pirosló retekszemek miatt, hanem a zöldséges arcát látva, amikor megtudja, hogy a zöldje marad, mert most (főképp) arra van szükségem, ja, és nem nyuszinak lesz :-).
Aki szeret kísérletezni, mindenképp javaslom kipróbálni, eddig a kétkedőket meggyőzte, igazi friss, könnyű és gyors ebéd...

hozzávalók / 4 adag

A reteklevél pestohoz

A tésztához

  • 50 dkg teljeskiőrlésű tészta (vagy durumtészta)
  • ízlés szerint
  • 1 teáskanál olívaolaj (extra szűz)

A sült retekhez

ajánlat

Lehet hozzá adni ízlés szerint további fűszereket, bazsalikomot.
A pesto-t fel lehet használni mártogatónak vagy szendvicskrémnek is.

receptjellemzők

konyha: fúziós
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kategória: tészta
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pesto reteklevélből, tészta sült retekkel és reteklevélből készült pesto-val
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tegyük fel a tésztavizet főni (ekkor csak só kell bele, az olaj majd a kifőtt tésztára szükséges), amikor lobogva forr, tegyük bele a tésztát, és időnként megkeverve, főzzük ki fogkeményre (ha leszűrtük, nem kell lemosni, hanem kevés olívaolajjal locsoljuk meg, és keverjük át, így nem ragad össze).
  2. Amíg fő a tészta, készítsük el a pesto-t, ehhez alaposan átnyomkodva, meleg vízzel mossuk meg a reteklevelet, majd a reteklevél pesto-nál írt összetevőkkel tegyük a turmix-, vagy aprító gépbe, és alaposan keverjük össze
  3. Tisztítsuk meg a retekfejeket és az újhagymát, majd a retkeket méretüktől függően vágjuk félbe vagy negyedbe, az újhagymát pedig karikára.
  4. Tegyünk fel serpenyőben 2 evőkanál olajat, majd amikor felhevült az olaj, dobjuk bele az újhagymát és a retket, sózzuk, borsozzuk, és néhány percig süssük (jó, ha átforrósodnak, de ropogósok maradnak).
  5. Tálaláskor a meleg tésztára kerül a pesto, és arra az újhagyma-retek páros.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 682
elküldve: 0
receptkönyvben: 62
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
119 recept

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Receptműves
Receptműves / Receptműves Tue, 2011-06-07 14:55

Az biztos, hogy nem egy szokványos étel :-) Azt tapasztaltam, hogy a retektől is függ, milyen ízű lesz... Örülök, hogy kipróbáltad.

kaddi
kaddi Tue, 2011-06-07 07:18

elkeszitettem eletem elso pestojat. nem volt rossz, csak igy elsore kicsit szokatlan. masnap fott krumplihoz ettem, ugy jobban izlett. de lehet h csak azert mert jobban szeretem a burgonyat a spagettinal. jo volt kiprobalni vmi ujat, kosz a receptert.

Receptműves
Receptműves / Receptműves Tue, 2011-05-31 15:24

Igen, az :-) Olyat érdemes keresni, ami friss, (ha lehet még) zsenge és biztosan nem volt a közelmúltban permetezve (azért alaposan mosd meg)... Remélem Neked is elnyeri a tetszésedet :-)

kaddi
kaddi Tue, 2011-05-31 15:15

hat ez erdekesen hangzik, nem is tudtam, h a levelet is lehet hasznalni. a napokban biztos elkeszitem. a vajretek az az egyszeru, piros, ami ami az alapanyagoknal van kepnek?

590