Resztelt csirkemáj recept

Resztelt csirkemáj
Resztelt csirkemáj
receptkönyvben hozzászólások (36)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csirkemáj leggyakrabban dinsztelve kerül nálunk az asztalra, nagyon szeretjük.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Krumplipüré, rizs vagy pirított tarhonya illik hozzá.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Atkins diéta, AB0 diéta – B vércsoport
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

dinsztelt csirkemáj, dinsztelt máj, resztelt máj

elkészítés

  1. A májat megtiszítjuk az inaktól és a hártyáktól.
  2. A hagymát felaprítjuk, a zsíron megdinszteljük és hozzáadjuk a fűszereket. Pici, kb. 2 dl vízzel felengedjük és 15 percig főzzük.
  3. Ezt követően beletesszük a májat és további 15-20 percig főzzük.
  4. Amikor a csirkemáj kettévágva nem enged levet, kész az étel.

  • költség: 630 Ft
  • elkészítettem: 65 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 109 006
elküldve: 15
receptkönyben: 1 349
elkészítve: 58/98
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
170 recept

Hozzászólások (36)

Viku85
Viku85sze, 2014-01-22 09:06

Életem első resztelt mája. Nagyon finom lett! Köszi a receptet! :)

b-n
b-nk, 2013-11-26 10:25

Kacsazsírral és hagymás tört krumplival a legjobb! Főleg, hogy ma ez lesz az ebéd...

remese
remesesze, 2013-10-30 14:34

Mindent a recept alapján készítettem :) és kimondhatatlanul finom lett! Köszönjük szépen a receptet!

Muci
Mucip, 2013-11-01 18:24

Szia " remese " !
Nagyon szívesen. Örülök, hogy bevált a recept és finom lett a végeredmény.
Üdv.: Muci

Elinnori
Elinnoriv, 2013-10-06 12:45

Isteni volt, köszönjük!!
"El nem ronthatja" felkiáltással a májat is meg a csirkecombot is fokhagymás tejcsibe áztattam órákig, majd a vízzel felengedett májhoz is, a sülő csirkecomb alá is, meg még a krumplipüréhez is öntöttem a maradék tejcsiből. Dőőőőzsöltünk!!

dreka
drekacs, 2013-03-28 12:05

A héten megcsináltam, de csak most lett időm megköszönni a receptet. Életemben először csináltam májat, mert nagyon kívántam (éljen a babavárás!). A 15 hónapos lányom tesztelte először, nagyon bejött neki, és később magában is képes volt megenni, kis csemegeubival. Aztán egy vendégünk kóstolta meg, aki rendszeresen csinál májat és nagyon szereti, és azt mondta, ez így tökéletes. :) Aztán végre én is ettem belőle, nekem is nagyon bejött. Legközelebb tuti többet csinálok... :) Annyi még, hogy én egy hirtelen jött ötlettől vezéreltetve valamiért tejben áztattam picit a májat előtte és nagyon finom lett. Szoktak ilyet, nem? Nem tudom, tényleg most ismerkedek a májjal... De ez a recept kezdetnek tökéletes volt! :) Szóval nagyon köszönöm!

Muci
Mucics, 2013-03-28 18:07

Kedves "dreka " !
Örülök, hogy bejött a recept , jól sikerült a máj és mindenkinek ízlett, aki evett belőle. A kérdésedre, hogy szokták-e a májat tejbe áztatni, azt tudom válaszolni, hogy nem ördögtől való dolog, mi a libamájat szoktuk sütés előtt tejbe áztatni.
Üdv.: Muci

Mucacska
Mucacskak, 2013-02-26 09:18

Tetszenek a hozzàszòlàsok, ma ezt fogom elkésziteni!

Néhàny észrevétel a kedves hozzàszoloknak:
1. a hagymàhoz önti a vizet, nem a màjhoz (ízlés kérdése, ki teszi hozzá)
2. a csirkemàj nem keményedik meg sòzàskor!
3. Hogy ki mennyire szereti meg sütve, fözve a màjat, megint csak ízlés kérdése!

Majd jövök a véleménnyel! :)

u.bridge
u.bridgecs, 2012-12-06 14:36

Most lettem kész vele! Nagyon-nagyon finom lett! Eddig mindig rettegtem, hogy kemény lesz a máj, de ezzel a recepttel nem lehet mellé lőni. Omlós, puha, szaftos...nyammm:)
Köszönöm
Bridge

u.bridge
u.bridgecs, 2012-12-06 14:40

Jaa, és a kisbabámnak is elkészítettem egy kis adagot. Annyi különbséggel, hogy olivaolajjal, póréhagymával és fűszerek nélkül készült :)

Jomagam
Jomagamk, 2012-08-21 09:45

Én is szeretem nagyon, viszont vizet én sem használok. Édesapám főszakács, és megkérdeztem a sózásról. Azt mondta, hogy a csirkemájat nyugodtan lehet már a főzés elejétől sózni, a sertés májat tilos, mert keményedik, azt csak az asztalnál.

vcsuka
vcsukasze, 2012-04-25 06:17

Az en velemenyem szerint ez az etel elkeszitesehez harom aranyszabalyt kell betartani.
1. A majat mosas utan nagyon alaposan le kell csepegtetni a viztol.
2. Elore nem szabad sot adni hozza, csak ha mar az asztalon van.
3. Amikor a hagyma mar megsult, akkor a tuzet maximumra kell erositeni, es ha az olaj/zsir mar nagyon forro akkor tesszuk bele a majat. Addig kevergetjuk, forgatjuk amig az osszes maj kulseje megbarnult, ( kb. 1 1/2 perc ) akkor ratesszuk a pirospaprikat es a tuzet elzarjuk alatta.
Igy belul finom puha marad a maj. A sotol es a viztol lesz kemeny. Ha azt akarod, hogy tobb szaftja legyen, akkor jo sok szeletelt hagymaval kell kesziteni, persze akkor tobb zsirral/olajjal. (Termeszetesen igy nem egy fogyokuras etel, de nagyon fimom.)
vcsuka

gömbicica
gömbicicasze, 2012-07-18 12:36

EGyetértek Veled. Ha vizet teszünk hozzá, akkor főtt csirkemáj lesz. :-( pfuuu :-(

bakfitty
bakfittyh, 2013-04-22 21:26

Naaaaaaa, gömbicica! Egy ételre sem mondjuk, hogy pfuuu. Talán azt, hogy te azt nem szereted.

gömbicica
gömbicicak, 2013-04-23 10:40

Szia bakfitty! :-) Én nem azt irtam, hogy pfuj!!!
Nagyon szeretem a resztelt májat. DE!
..."Pici, kb. 2 dl vízzel felengedjük és 15 percig főzzük.
Ezt követően beletesszük a májat és további 15-20 percig főzzük."
Ez konyhatechnológiailag helytelen eljárás. Szegény máj :-( Kóstoljatok meg egy tyukhuslevesben főtt májat, (kemény száraz) és egy piritott májat, aminek bőven elég a 10 perc is!!!! Omlós finom.
Szóval a pfuuu a receptnek szólt volna. (bocsánat) Máj alá vizet tenni???? Soha nem tennék. Időnként megszoktam bökni a májat egy fogpiszkálóval, ha már nem véres a kifolyó lé, akkor hirtelen gyors nagyobb láng pár pillanatig, és kész! Nagyon finom tud lenni :-) üdv. Edit.

Csipet 2008
Csipet 2008k, 2012-03-27 13:06

Kedves Muci!

A mai ebédre ezt a receptet készítettem el. NEM TALÁLOK SZAVAKAT, ANNYIRA FINOM!!!!!
Imádom a csirkemájat, "resztelve" különösen, de ez a recept felülmúl minden mást!!!! A finom szaftról még nem is szóltam.....
Végtelenül örülök, hogy közzétetted!
A SIKER NEKED KÖSZÖNHETŐ, én csak mellékszereplő voltam, hogy elkészítettem.
üdv. Klarisszzz

Muci
Mucik, 2012-03-27 14:51

Szia Klarissz !
Én is örülök, hogy ez az egyszerűen és főleg nagyon gyorsan elkészthető étel megnyerte a tetszésedet.
Üdv. : Muci

Domimami55
Domimami55h, 2012-03-26 09:03

Ebből még a 3 éves unokám is sokat evett, pedig nem szereti a májat. Isteni lett. köszi!

fali77
fali77v, 2012-03-25 11:21

Nagyon finom volt, de a sót csak a legvégén tettem bele, nehogy kemény legyen a máj.

Csabi57
Csabi57cs, 2012-03-15 09:28

A recept megtalálása óta többször elkészítettem. Szeretek főzni - ez így fenomenális !!!!!!!!Nagyon finom , omlós. Gratulálok !!!

Muci
Mucik, 2012-03-20 17:45

Csabi 57 !
Köszi a gratulációt, de az az elkészítőjének is jár.
Üdv.: Muci

Annus
Annusk, 2012-01-31 13:10

Életemben először főztem májat, és meglepően finomra sikerült. Köszönöm a receptet!

Ritaby
Ritabyszo, 2011-09-24 20:30

Köszönöm a receptet, a Párom odáig volt értem/érte :) Nagy sikert arattunk !! :))

Muci
Mucics, 2011-07-14 17:32

Szia Cüpün !
Gratulálok. Örülök, hogy elsőre jól sikerült és ízlett.
Üdv.: Muci

Cüpün
Cüpünsze, 2011-07-13 20:39

Egyszerű és nagyszerű!!!!!!!!!!! :) :) :) Nagyon finom lett!!!!!!!!!!!!!!! Pedig életem első resztelt mája!!!!!!!!!!!! Köszi a receptet!:)

Alucard
Alucardcs, 2010-06-24 12:24

Az a 15 -20 perc pláne csirkemájnál sok lehet egy kicsit. Vagy inkább nagyon is. Nem bocskortalp keménységű májat akarok enni. Akkor jó a máj ha belül még rózsaszín.

kobazs
kobazsv, 2010-04-25 16:21

Afféle hétvégi háziasszony vagyok - két kislánnyal. Májat pusztán a saját kedvemért (életemben először) készítettem. Mennyei lett!!! Megbolondítottam még egy leheletnyi mustárral és fokhagymával. Az sem rontotta el. Köszi a receptet. Máskor is fogok készíteni.

bea1975
bea1975szo, 2010-04-17 21:40

Isteni lett köszönöm a receptet! Még a lányom is evett belőle és nagyon ízlet neki,(pedig nem eszi meg sem a húst sem a májat) .

Legfrissebb cikkek

Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Manapság már kevesen böjtöljük végig a Húsvét előtti negyven napot, de az ünnepet megelőző időszakban mégis sokan igyekszünk csökkenteni húsfogyasztásunkat. Ebben segítünk.
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Elsőre takarmánynak vagy madáreledelnek néznénk, pedig egy igazi kincs, amelyet a modernitás elfeledtetett velünk. Az utóbbi időben azonban kezdjük újra felfedezni a kölest.
Dekoratív húsvéti finomságok
Dekoratív húsvéti finomságok
Kevés időráfordítással pillanatok alatt húsvéti dekorációt varázsolhatunk a legegyszerűbb kekszből is. Hogy hogyan? Megmutatjuk!
465