r
Nosalty Logó

Reszelt túrós Irandl konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Irandl
Reszelt túrós Irandl konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 729 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 5826 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 317 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1118.8 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 729 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.3 g

Zsír

  • Összesen
    265.4 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8950.4 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    1516 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    3180 mg
  • Nátrium
    1400 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    706.2 g
  • Cukor
    367 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    637.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2435 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    788 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1300 micro
Összesen 5826 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.3 g
  • Cink
    71 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 317 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A hozzávalókat összedolgozzuk.
  2. 60-40 arányban kettéválasztjuk.
  3. Fél órára mélyhűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a tölteléket.
  4. Közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral. Nagy lyukú reszelőn ráreszeljük a hűlt tészta nagyobbik felét. Rákenjük a tölteléket, majd ráreszeljük a tészta másik (kisebbik) felét.
  5. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 20-30 percig sütjük.

Töltelék

  1. A tojások sárgáját és a többi hozzávalót egy tálban összekeverjük.
  2. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Majd óvatosan a túrós töltelékbe forgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3073
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Irandl 1 recept

Az interneten találkoztam először ezzel a süteménnyel, és tavaly nyáron el is készítettem. Nálunk a családban nagy sikert aratott. Azóta már kb. 10 alkalommal sütöttem meg. Csak ajánlani tudom! Nagyon finom és kiadós. Sok sikert és jó étvágyat kívánok hozzá!

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!