Reszelt túrós recept

1 adag
1047
kcal
Reszelt túrós
Reszelt túrós
receptkönyvben hozzászólások (56)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

15 évvel ezelőtt sütöttem utoljára ezt a süteményt, nagy kedvencem volt, de valahogy megfeledkeztem róla.
Pár nappal ezelőtt kezembe akadt a régi recept és elhatároztam, hogy megsütöm újra. Kiváncsi voltam, hogy még mindig olyan finom-e. És igen.
Az elkészítése is egyszerű. A tésztát nem nyújtani kell, hanem egy kicsit lefagyasztani és a tepsibe reszelni. Ettől lesz a teteje olyan "rendezetlen".

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

"dobálós" túrós süti, túrós-kakós süti, reszelt túrós süti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat egy tálban összegyúrjuk. Elfelezzük és 1 órára mélyhűtőbe tesszük.
  2. Elkészítjük a túrókrémet: a hozzávalókat alaposan összekeverjük. A felvert tojásfehérjét a végén óvatosan keverjük hozzá.
  3. A tésztát kivesszük a mélyhűtőből és az egyiket belereszeljük (nagy lyukú sajtreszelőn) egy tepsibe ( kb. 20x25-ösbe).
  4. Rátesszük a túrókrémet.
  5. A tészta másik felét ráreszeljük a tetejére.
  6. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 35-40 percig sütjük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 140 112
elküldve: 20
receptkönyben: 1 554
elkészítve: 41/70
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (56)

lacafaca78
lacafaca78szo, 2013-02-23 19:41

Elkészült és finom lett. A tészta aprítást kell gyakorolni, nem egy kupacba halmozni, hanem szép egyenletesen elteríteni már reszelés közben, mert utána nehéz szétkaparni. 1 órát volt a fagyasztóban, legközelebb tovább fogom ott tartani. Mennyire lehet reszelni ha nagyon megfagy?
1kg túrót kapott, mert szeretem a túrót. hihi:-) tetejére porcukor és .... fele el is fogyott
Sütiii!!!:-)

Gabriela Gehöft
Gabriela Gehöftv, 2012-09-30 15:00

Szia! Most sül a süti, olyan egyszerű, hogy imádom. Csak mindent bele, max 3 tálat koszoltam össze. Nekem se nyúlós nem lett a tészta, a reszeléssel szerintem meg attól kíméltem meg magam, hogy elővegyem a nyújtódeszkát és utána a sok lisztet le kell róla vakarni... Igaz, a fagyóban csak egy órát volt, mert nem volt kedvem annyit várni. Nem sokára kész, nagyon gusztán mutat most a sütőben! :)

kissa07
kissa07szo, 2012-08-04 11:16

Az egyik legjobb süti a világon. Lehet bele rakni ezt meg egy kicsit azt is, ahogy sokan írják, de akkor az már nem EZ a süti szerintem. Ez úgy a legfinomabb ahogy van és kész. Nem kell ebbe semmi más!

Verocs01
Verocs01v, 2012-04-15 12:27

Szia!
Imádjuk ezt a sütit, egy régi ismerősnél ettünk ilyet mindig, ezért gondoltam ezt én is kipróbálom. Már Karácsonykor is osztatlan sikert aratott a család körében, de azóta is imádjuk. :)
Én egyébként a tésztához nagyon kicsi tejet szoktam adni, hogy összeálljon, de egyik alkalommal meglendült a kezem, és nekem is picit nyúlós lett, még fagyasztás után is alig ment a reszelés...de az ízen ez akkor sem változtatott, azóta pedig jobban figyelek. Isteni, köszönjük! :)
Veronika

Solya78
Solya78v, 2012-01-08 16:19

Jó ez a süti, de akárhogy is gyúrmáztam, nekem 1 tojás sárgájától nem állt össze. Még 2-t bele kellett tennem, hogy összeálljon.

Chocaholic
Chocaholicsze, 2011-12-28 18:50

Kedves Kiki!
Sohasem hallottam meg korabban errol a sutirol, de elhataroztam, hogy kiprobalom, mivel imadom a turot. Nagyon izlett a kiscsaladom minden tagjanak, ugyhogy biztos, hogy meg el fogom kesziteni jovore is (jo sokszor) :)
Koszi, hogy megosztottad, remelem sok, hasonloan szuper receptet teszel fel jovore is!
Chocaholic

nyuszika
nyuszikap, 2011-09-23 07:11

Kedves Kiki!

Köszönöm a receptet,tegnap este megsütöttem. Nagyon finom lett és külalakra is tökéletes!
üdv:Renáta

anita54
anita54cs, 2011-08-18 20:41

Én most készítem... épp sül, remélem jó lesz... szerintem egyébként sokszor azért nem sikerülnek a sütik, mert minden hozzávaló más és más... mi Spanyolországban éltünk és ott sokkal erősebb volt a liszt, az élesztő stb.. más mennyiség kellett hogy ugyanaz az állag legyen. Itthon is más a liszt, a margarin minősége, és ráadásul ahány fajta van.....de a tojás mérete se mindegy, meg a kakaópor se.... nem beszélve a túróról, ami szintén lehet eleve krémes, szinte kenhető, vagy teljesen darabos.... szóval nehéz pont ugyanolyan minőségben megsütni valamit... szerintem.... jó volna egy olyan szakácskönyv, vagy inkább süti-recept gyűjtemény, ahol a hozzávalók márkára pontosan fel vannak tüntetve... álmodom.... :).. és kész is ... fini lett, de nekem pl. nem töltötte ki a megadott tepsi méretet, de rutinos voltam és átpakoltam kisebbe.... az eredmény isteni... kösz a receptet

Éva Szeged
Éva Szegedh, 2011-05-30 20:27

Örülök, hogy itt van ez a recept, én több, mint húsz éve ettem először, és nagyon ízlett, igaz, az alábbi változatban.
Ez a fiaim kedvenc sütije, folyton azt kérik, hogy ilyet süssek nekik, vagyis majdnem ilyet.
Néhány dologban a miénk különbözik. Amit ők szeretnek, abba nem teszek kakaót, így a tészta világos marad, illetve a töltelékbe 4 tojás sárgája és 5 tojás fehérje kerül, így még finomabb.
Viszont ennyi mennyiségű tésztához 1 kg túrót szoktam tenni a töltelékbe, de a cukor és a többi hozzávaló ugyanaz.
Előfordul, hogy mazsola nélkül készítem, de megesett, hogy kevés túróm volt itthon, és reszelt almával pótoltam meg a tölteléket. Na, úgy is isteni volt.
Én a sütőbe való nagy tepsiben szoktam készíteni, és ha ki tudja várni a család, akkor porcukorral megszórom, miután kicsit kihűlt.
A "nyúlós" tésztáról az jutott eszembe, hogy ez tulajdonképpen linzertészta, amit nem kell, és nem szabad túl sokáig gyúrogatni, csak gyorsan össze kell állítani, és kész. Ha folyékonyra olvad a margarin, vagy sokáig gyúrom, akkor nekem is olyan laza lesz a tészta, és azt nem szeretem. Az íze ugyanolyan finom, csak nehezebb vele bánni.
Ja, és nem szabad túlsütni.
További jó sütést mindenkinek!
Éva

Böbci
Böbciszo, 2011-05-21 16:28

Sziasztok!
Elkészítettem ma ezt a sütit,nekem nagyon jól sikerült.Kicsit változtattam,mert az alját nyújtottam,majd megkentem sárgabarack lekvárral.Aztán jött a túró töltelék,amibe őszibarack befőttet raktam amit apróra vágtam és egy kis mazsola...majd a tetejét reszeltem.Nagyon szép és finom!
Ismerős ez a recept,érdemes újra előszedni az elfeledett recepteket :-))

Üdv
Böbci

Erdelics Istvánné
Erdelics Istvánnécs, 2011-05-05 13:23

Üdvözöllek.Én eszt a sütit kakaós reszelt tésztának ismerem. A tölteléket készitettem már meggy vagy almával. Szereti a család,ja és van hogy én is nyújtom nem reszelem atésztát. Ha meggy vagy alma atöltelék nem kell a kakaó.

baba31
baba31cs, 2011-05-05 10:28

szia kriszti nagyon finom volt a süti köszönöm a receptet mihelyst megláttam a recepted egyből ki is próbáltam így lehet gyorsan finomat sütni .még egyszer köszike mary

dorje
dorjev, 2011-01-09 20:24

Helló...:)

Ennél a sütinél én picit csalni szoktam, ugyanis nincs türelmem sokat reszelgetni, ezért az alsó lapot kinyújtom és úgy teszem a tepsibe, rá a túrót, a felsőt pedig lereszelem.:)

apuci
apucisze, 2010-12-15 12:41

Tegnap elkészítettem a sütit. A receptedet szinte teljes mértékben követtem, és tökéletes lett. Két apró módosítást tettem:
1. A tésztát összegyúrás után azonnal tudtam morzsálni, nem kellett fagyasztani és reszelni, mivel olyan lett a tészta állaga gyúrás után, mint egy igazi morzsatészta.
2. A túrókrém alá tettem egy kis sárgabarack lekvárt.

Összességében kiváló a recept, gratulálok hozzá és köszönöm.

Üdv

apuci

juditmama
juditmamasze, 2010-11-10 00:01

De jó, hogy rátaláltam erre a receptre! Vendégeimnek sütöttem ezt a finomságot, pillanatok alatt elfogyott. Holnap újra megsütöm mert meglátogatom a fiamat, aki nagyon szereti a túrós édességeket.Ez a süti a család és a barátok kedvence lesz.

kovidli
kovidlics, 2010-10-14 20:25

Szia!
Nagyon finom a sütid,számtalanszor megsütöttem és mindig imádja a család.Köszi

dora810118@freemail.hu
dora810118@freemail.huh, 2010-09-27 16:24

sziasztok.én most készitettem el elöször,de hirtelen felindulásól azt mondom,nem lesz a kedvencei között.még nem sült ki,de bajlodtam a reszeléssel:)

bandi18
bandi18cs, 2010-08-26 21:47

Sziasztok!! Én 50dkg lisztel készítettem és nagyszerűen sikerült!!! Üdv.: Bandi

uborkafa
uborkafah, 2010-07-19 13:04

Kedves Szili és Gigi!

Talán egy picit jobban meg kéne válogatnotok a szavaitokat, amik kikerülnek a tollatok alól, nem?
Üdvözlettel
uborkafa

Szili&Gigi
Szili&Gigih, 2010-07-19 12:41

Szia Kriszti! Most vágunk bele a sütibe. De nálunk kissé fura dolgok szoktak visszaköszönnia sütőből. Most pontosan követtüka receptet,úgyhogy ha szar lenne akkor még írunk.:D Múltkor dkg helyett kg-ban sütöttünk. Ha jól emlékszem a recept másfélkiló cukorral kezdődött.... Nem mesélném tovább.:D Ja és mellesleg 3 doboz yoghurt és két kiló liszt is fokozta az élvezeteket. Ja és másfélórán keresztül sütöttük.::DDDDDDD

üdv: Szili&Gigi:P

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinah, 2010-07-19 13:11

Sziasztok! Remélem sikerült, mert ez egy nagyon finom süti, kár lenne elrontani. Üdv kiki

edith simon
edith simonh, 2010-07-12 19:40

szerintem a csokis tesztat turo neklkul is lehet sutni.kiprobalom glutenmentes lisztbol.

edith simon
edith simonh, 2010-07-12 19:36

KOSZI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ez addictiven finom.Mar a tesztaja nyersen is.
holnap megint sutok
szia:Edit

fanyul
fanyulsze, 2010-06-02 09:26

Kedves Kiki!
Egy régen elfelejtett receptet juttattál eszembe, köszönet érte!
Üdv: Csilla

M.Gabi
M.Gabisze, 2010-05-12 10:13

Kevésbé lesz folytós a süti, ha a túrót nem csak felvert tojásfehérjével lazítjátok, hanem vaníliás túrókrémet is kevertek hozzá, 75 dkg túróhoz 3 doboz túrókrémet keverek. Ha pedig az alsó lapot nem reszelitek hanem elnyújtjátok, a túró alá házi baracklekvárt is kenhettek, én kb. 4 dl saját lekvárt szoktam hozzá felhasználni. A végeredmény pedig, tökéletes!

M.Gabi
M.Gabisze, 2010-05-12 10:07

Kevésbé lesz folytós a süti, ha a túrót nem csak felvert tojásfehérjével lazítjátok, hanem vaníliás túrókrémet is kevertek hozzá, 75 dkg túróhoz 3 doboz túrókrémet keverek. Ha pedig az alsó lapot nem reszelitek hanem elnyújtjátok, a túró alá házi baracklekvárt is kenhettek, én kb. 4 dl saját lekvárt szoktam hozzá felhasználni. A végeredmény pedig, tökéletes!

szilviana
szilvianah, 2010-03-29 15:52

Nagyon szép lett nekem,, de olyan száraz, hogy meg lehetett fulladni tőle. :(

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinah, 2010-03-29 17:21

Szia ! Sajnálom, hogy nem aratott sikert. Lehet, hogy egy kicsit túlsütötted. Próbáld meg alufóliával lefedni és hűtőbe tenni egy éjszakára.
Üdv kiki

szilviana
szilvianasze, 2010-03-31 18:06

Szia!
Hát nem tudom, hogy tényleg az volt-e a baj, lehet.
Viszont az hogy nagyon levés benne afolyadék és egy kemény gombóc nyersen , ez olyan
mint a darált keksznek a receptje, amit húsdarálón kell kinyomni és megsütni, azaz olyan száraz linzer keksz lesz.
Ezért gondoltam hogy azért lett olyan száraz. Szépnek nagyon szép lett, és azért el is fogyott. :)

johnny
johnnyh, 2010-03-22 20:51

szia krisztina anyukám azt monta kell hozzá 50dkg liszt azért nyulós a tésztálya.

Michelke
Michelkev, 2010-03-07 07:47

Szia Ancsa!

Elkészítettem a megadott recept szerint a sütit.
Pont olyan lett mint a képen. Nagyon finom volt, hamar el is fogyott.
Csak azt nem tudom, hogy hogy lehet bejelölni, hogy "elkészítve".

Üdv, Michelke

1047