Reszelt túrós recept

Reszelt túrós
Reszelt túrós
receptkönyvben hozzászólások (56)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

15 évvel ezelőtt sütöttem utoljára ezt a süteményt, nagy kedvencem volt, de valahogy megfeledkeztem róla.
Pár nappal ezelőtt kezembe akadt a régi recept és elhatároztam, hogy megsütöm újra. Kiváncsi voltam, hogy még mindig olyan finom-e. És igen.
Az elkészítése is egyszerű. A tésztát nem nyújtani kell, hanem egy kicsit lefagyasztani és a tepsibe reszelni. Ettől lesz a teteje olyan "rendezetlen".

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

ezt olvastad már?

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

"dobálós" túrós süti, túrós-kakós süti, reszelt túrós süti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat egy tálban összegyúrjuk. Elfelezzük és 1 órára mélyhűtőbe tesszük.
  2. Elkészítjük a túrókrémet: a hozzávalókat alaposan összekeverjük. A felvert tojásfehérjét a végén óvatosan keverjük hozzá.
  3. A tésztát kivesszük a mélyhűtőből és az egyiket belereszeljük (nagy lyukú sajtreszelőn) egy tepsibe ( kb. 20x25-ösbe).
  4. Rátesszük a túrókrémet.
  5. A tészta másik felét ráreszeljük a tetejére.
  6. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 35-40 percig sütjük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 138 220
elküldve: 19
receptkönyben: 1 540
elkészítve: 38/67
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (56)

lacafaca78
lacafaca78szo, 2013-02-23 20:41

Elkészült és finom lett. A tészta aprítást kell gyakorolni, nem egy kupacba halmozni, hanem szép egyenletesen elteríteni már reszelés közben, mert utána nehéz szétkaparni. 1 órát volt a fagyasztóban, legközelebb tovább fogom ott tartani. Mennyire lehet reszelni ha nagyon megfagy?
1kg túrót kapott, mert szeretem a túrót. hihi:-) tetejére porcukor és .... fele el is fogyott
Sütiii!!!:-)

Gabriela Gehöft
Gabriela Gehöftv, 2012-09-30 16:00

Szia! Most sül a süti, olyan egyszerű, hogy imádom. Csak mindent bele, max 3 tálat koszoltam össze. Nekem se nyúlós nem lett a tészta, a reszeléssel szerintem meg attól kíméltem meg magam, hogy elővegyem a nyújtódeszkát és utána a sok lisztet le kell róla vakarni... Igaz, a fagyóban csak egy órát volt, mert nem volt kedvem annyit várni. Nem sokára kész, nagyon gusztán mutat most a sütőben! :)

kissa07
kissa07szo, 2012-08-04 12:16

Az egyik legjobb süti a világon. Lehet bele rakni ezt meg egy kicsit azt is, ahogy sokan írják, de akkor az már nem EZ a süti szerintem. Ez úgy a legfinomabb ahogy van és kész. Nem kell ebbe semmi más!

Verocs01
Verocs01v, 2012-04-15 13:27

Szia!
Imádjuk ezt a sütit, egy régi ismerősnél ettünk ilyet mindig, ezért gondoltam ezt én is kipróbálom. Már Karácsonykor is osztatlan sikert aratott a család körében, de azóta is imádjuk. :)
Én egyébként a tésztához nagyon kicsi tejet szoktam adni, hogy összeálljon, de egyik alkalommal meglendült a kezem, és nekem is picit nyúlós lett, még fagyasztás után is alig ment a reszelés...de az ízen ez akkor sem változtatott, azóta pedig jobban figyelek. Isteni, köszönjük! :)
Veronika

Solya78
Solya78v, 2012-01-08 17:19

Jó ez a süti, de akárhogy is gyúrmáztam, nekem 1 tojás sárgájától nem állt össze. Még 2-t bele kellett tennem, hogy összeálljon.

Chocaholic
Chocaholicsze, 2011-12-28 19:50

Kedves Kiki!
Sohasem hallottam meg korabban errol a sutirol, de elhataroztam, hogy kiprobalom, mivel imadom a turot. Nagyon izlett a kiscsaladom minden tagjanak, ugyhogy biztos, hogy meg el fogom kesziteni jovore is (jo sokszor) :)
Koszi, hogy megosztottad, remelem sok, hasonloan szuper receptet teszel fel jovore is!
Chocaholic

nyuszika
nyuszikap, 2011-09-23 08:11

Kedves Kiki!

Köszönöm a receptet,tegnap este megsütöttem. Nagyon finom lett és külalakra is tökéletes!
üdv:Renáta

anita54
anita54cs, 2011-08-18 21:41

Én most készítem... épp sül, remélem jó lesz... szerintem egyébként sokszor azért nem sikerülnek a sütik, mert minden hozzávaló más és más... mi Spanyolországban éltünk és ott sokkal erősebb volt a liszt, az élesztő stb.. más mennyiség kellett hogy ugyanaz az állag legyen. Itthon is más a liszt, a margarin minősége, és ráadásul ahány fajta van.....de a tojás mérete se mindegy, meg a kakaópor se.... nem beszélve a túróról, ami szintén lehet eleve krémes, szinte kenhető, vagy teljesen darabos.... szóval nehéz pont ugyanolyan minőségben megsütni valamit... szerintem.... jó volna egy olyan szakácskönyv, vagy inkább süti-recept gyűjtemény, ahol a hozzávalók márkára pontosan fel vannak tüntetve... álmodom.... :).. és kész is ... fini lett, de nekem pl. nem töltötte ki a megadott tepsi méretet, de rutinos voltam és átpakoltam kisebbe.... az eredmény isteni... kösz a receptet

Éva Szeged
Éva Szegedh, 2011-05-30 21:27

Örülök, hogy itt van ez a recept, én több, mint húsz éve ettem először, és nagyon ízlett, igaz, az alábbi változatban.
Ez a fiaim kedvenc sütije, folyton azt kérik, hogy ilyet süssek nekik, vagyis majdnem ilyet.
Néhány dologban a miénk különbözik. Amit ők szeretnek, abba nem teszek kakaót, így a tészta világos marad, illetve a töltelékbe 4 tojás sárgája és 5 tojás fehérje kerül, így még finomabb.
Viszont ennyi mennyiségű tésztához 1 kg túrót szoktam tenni a töltelékbe, de a cukor és a többi hozzávaló ugyanaz.
Előfordul, hogy mazsola nélkül készítem, de megesett, hogy kevés túróm volt itthon, és reszelt almával pótoltam meg a tölteléket. Na, úgy is isteni volt.
Én a sütőbe való nagy tepsiben szoktam készíteni, és ha ki tudja várni a család, akkor porcukorral megszórom, miután kicsit kihűlt.
A "nyúlós" tésztáról az jutott eszembe, hogy ez tulajdonképpen linzertészta, amit nem kell, és nem szabad túl sokáig gyúrogatni, csak gyorsan össze kell állítani, és kész. Ha folyékonyra olvad a margarin, vagy sokáig gyúrom, akkor nekem is olyan laza lesz a tészta, és azt nem szeretem. Az íze ugyanolyan finom, csak nehezebb vele bánni.
Ja, és nem szabad túlsütni.
További jó sütést mindenkinek!
Éva

Böbci
Böbciszo, 2011-05-21 17:28

Sziasztok!
Elkészítettem ma ezt a sütit,nekem nagyon jól sikerült.Kicsit változtattam,mert az alját nyújtottam,majd megkentem sárgabarack lekvárral.Aztán jött a túró töltelék,amibe őszibarack befőttet raktam amit apróra vágtam és egy kis mazsola...majd a tetejét reszeltem.Nagyon szép és finom!
Ismerős ez a recept,érdemes újra előszedni az elfeledett recepteket :-))

Üdv
Böbci

Erdelics Istvánné
Erdelics Istvánnécs, 2011-05-05 14:23

Üdvözöllek.Én eszt a sütit kakaós reszelt tésztának ismerem. A tölteléket készitettem már meggy vagy almával. Szereti a család,ja és van hogy én is nyújtom nem reszelem atésztát. Ha meggy vagy alma atöltelék nem kell a kakaó.

baba31
baba31cs, 2011-05-05 11:28

szia kriszti nagyon finom volt a süti köszönöm a receptet mihelyst megláttam a recepted egyből ki is próbáltam így lehet gyorsan finomat sütni .még egyszer köszike mary

dorje
dorjev, 2011-01-09 21:24

Helló...:)

Ennél a sütinél én picit csalni szoktam, ugyanis nincs türelmem sokat reszelgetni, ezért az alsó lapot kinyújtom és úgy teszem a tepsibe, rá a túrót, a felsőt pedig lereszelem.:)

apuci
apucisze, 2010-12-15 13:41

Tegnap elkészítettem a sütit. A receptedet szinte teljes mértékben követtem, és tökéletes lett. Két apró módosítást tettem:
1. A tésztát összegyúrás után azonnal tudtam morzsálni, nem kellett fagyasztani és reszelni, mivel olyan lett a tészta állaga gyúrás után, mint egy igazi morzsatészta.
2. A túrókrém alá tettem egy kis sárgabarack lekvárt.

Összességében kiváló a recept, gratulálok hozzá és köszönöm.

Üdv

apuci

juditmama
juditmamasze, 2010-11-10 01:01

De jó, hogy rátaláltam erre a receptre! Vendégeimnek sütöttem ezt a finomságot, pillanatok alatt elfogyott. Holnap újra megsütöm mert meglátogatom a fiamat, aki nagyon szereti a túrós édességeket.Ez a süti a család és a barátok kedvence lesz.

kovidli
kovidlics, 2010-10-14 21:25

Szia!
Nagyon finom a sütid,számtalanszor megsütöttem és mindig imádja a család.Köszi

dora810118@freemail.hu
dora810118@freemail.huh, 2010-09-27 17:24

sziasztok.én most készitettem el elöször,de hirtelen felindulásól azt mondom,nem lesz a kedvencei között.még nem sült ki,de bajlodtam a reszeléssel:)

bandi18
bandi18cs, 2010-08-26 22:47

Sziasztok!! Én 50dkg lisztel készítettem és nagyszerűen sikerült!!! Üdv.: Bandi

uborkafa
uborkafah, 2010-07-19 14:04

Kedves Szili és Gigi!

Talán egy picit jobban meg kéne válogatnotok a szavaitokat, amik kikerülnek a tollatok alól, nem?
Üdvözlettel
uborkafa

Szili&Gigi
Szili&Gigih, 2010-07-19 13:41

Szia Kriszti! Most vágunk bele a sütibe. De nálunk kissé fura dolgok szoktak visszaköszönnia sütőből. Most pontosan követtüka receptet,úgyhogy ha szar lenne akkor még írunk.:D Múltkor dkg helyett kg-ban sütöttünk. Ha jól emlékszem a recept másfélkiló cukorral kezdődött.... Nem mesélném tovább.:D Ja és mellesleg 3 doboz yoghurt és két kiló liszt is fokozta az élvezeteket. Ja és másfélórán keresztül sütöttük.::DDDDDDD

üdv: Szili&Gigi:P

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinah, 2010-07-19 14:11

Sziasztok! Remélem sikerült, mert ez egy nagyon finom süti, kár lenne elrontani. Üdv kiki

edith simon
edith simonh, 2010-07-12 20:40

szerintem a csokis tesztat turo neklkul is lehet sutni.kiprobalom glutenmentes lisztbol.

edith simon
edith simonh, 2010-07-12 20:36

KOSZI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ez addictiven finom.Mar a tesztaja nyersen is.
holnap megint sutok
szia:Edit

fanyul
fanyulsze, 2010-06-02 10:26

Kedves Kiki!
Egy régen elfelejtett receptet juttattál eszembe, köszönet érte!
Üdv: Csilla

M.Gabi
M.Gabisze, 2010-05-12 11:13

Kevésbé lesz folytós a süti, ha a túrót nem csak felvert tojásfehérjével lazítjátok, hanem vaníliás túrókrémet is kevertek hozzá, 75 dkg túróhoz 3 doboz túrókrémet keverek. Ha pedig az alsó lapot nem reszelitek hanem elnyújtjátok, a túró alá házi baracklekvárt is kenhettek, én kb. 4 dl saját lekvárt szoktam hozzá felhasználni. A végeredmény pedig, tökéletes!

M.Gabi
M.Gabisze, 2010-05-12 11:07

Kevésbé lesz folytós a süti, ha a túrót nem csak felvert tojásfehérjével lazítjátok, hanem vaníliás túrókrémet is kevertek hozzá, 75 dkg túróhoz 3 doboz túrókrémet keverek. Ha pedig az alsó lapot nem reszelitek hanem elnyújtjátok, a túró alá házi baracklekvárt is kenhettek, én kb. 4 dl saját lekvárt szoktam hozzá felhasználni. A végeredmény pedig, tökéletes!

szilviana
szilvianah, 2010-03-29 16:52

Nagyon szép lett nekem,, de olyan száraz, hogy meg lehetett fulladni tőle. :(

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinah, 2010-03-29 18:21

Szia ! Sajnálom, hogy nem aratott sikert. Lehet, hogy egy kicsit túlsütötted. Próbáld meg alufóliával lefedni és hűtőbe tenni egy éjszakára.
Üdv kiki

szilviana
szilvianasze, 2010-03-31 19:06

Szia!
Hát nem tudom, hogy tényleg az volt-e a baj, lehet.
Viszont az hogy nagyon levés benne afolyadék és egy kemény gombóc nyersen , ez olyan
mint a darált keksznek a receptje, amit húsdarálón kell kinyomni és megsütni, azaz olyan száraz linzer keksz lesz.
Ezért gondoltam hogy azért lett olyan száraz. Szépnek nagyon szép lett, és azért el is fogyott. :)

johnny
johnnyh, 2010-03-22 21:51

szia krisztina anyukám azt monta kell hozzá 50dkg liszt azért nyulós a tésztálya.

Michelke
Michelkev, 2010-03-07 08:47

Szia Ancsa!

Elkészítettem a megadott recept szerint a sütit.
Pont olyan lett mint a képen. Nagyon finom volt, hamar el is fogyott.
Csak azt nem tudom, hogy hogy lehet bejelölni, hogy "elkészítve".

Üdv, Michelke

Legfrissebb cikkek

Csupa jó lesz Paloznakon
Csupa jó lesz Paloznakon
Előfordul, hogy odafenn olykor több csillag is együttáll, akkor pedig rajtuk a világ szeme. A látványtól pedig nemcsak a csillagászok szája marad tátva, sokszor a miénk is.
Igyunk változatosan!
Igyunk változatosan!
Első ránézésre nem tűnik soknak az ajánlott napi 2-2,5 l folyadék, mégis kevesen vannak, akik ezt a mennyiséget el is fogyasztják. A cél elérése érdekében igyunk változatosan!
Ellenállhatatlan nyári ételek
Ellenállhatatlan nyári ételek
A nagy melegben sokszor nem vagyunk éhesek, sőt, nemcsak hogy enni, főzni sem igazán van kedvünk. 
1047