Anyósomék kertjéből kaptunk egy jó nagy kupac tormagyökeret, amit férjem kezdett el megpucolni és lereszelni, gyorsan könnyek szöktek a szemébe, így ajánlott kültéren végezni ezt a műveletet, vagy úszószemüvegben ;)
Anyósomék kertjéből kaptunk egy jó nagy kupac tormagyökeret, amit férjem kezdett el megpucolni és lereszelni, gyorsan könnyek szöktek a szemébe, így ajánlott kültéren végezni ezt a műveletet, vagy úszószemüvegben ;)
Könnyebb megpucolni, ha előtte egy napra vízbe áztatjuk a tormagyökereket. Én majonézes tormaként imádom felhasználni, de magában is remek kísérője sült húsoknak.
Hozzászólások (6)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Egy javaslat a torma reszeléséhez: Nem kell úszószemüveg, ha reszelés előtt és közben gyakran megnedvesítjük a szemünket hideg vízzel - vigyázzunk, reszelés közben ne a tormás kezünkkel tegyük meg ezt. Ily mód nem fogunk könnyezni, persze ajánlott a nyitott ablak, vagy az erkély a reszeléshez. A reszelt torma erejét csökkenthetjük, ha egy tálba téve gőz fölött kevergetjük, de az is jó ha pár percre a sütőbe tesszük. Itt olvashatunk a tormáról bővebben: http://vitamind.hu/megkozelitesek/nepi-gyogyaszat/a-torma-gyogyhatasai/
Egészségünkre!
Köszönöm a trükköt, mert eddig kereszthuzatban zokogtam. A reszelés felénél tartok és egy jó receptet kerestem, ami az ízlésemnek és a diétámnak is megfelel. Végig nézve egy csomót, ezt választottam és cukor helyett természetes alapanyagú édesítőt és almaecetet fogok használni. A trükköt viszont máris próbálom.
Zoli
Elkészítettem, nagyon finom, de szerinted meddig áll el hűtőben, mert elég sok lett :)
Örülök, hogy ízlik :) Szerintem elég sokáig eláll akár 1-2 hónapig is, ha hűtőben tárolod.
Jogos, kimaradt a cukor mennyisége, ezt most pótoltam :)
Igen a majonézt én frissen szoktam hozzáadni, fogyasztás előtt, de ha áll benne egy két napig az sem árt neki :)
Sok sikert hozzá!
Mennyi cukrot teszel hozzá? Mert az a hozzávalókban nem szerepel.
A majonézet frissen kevered hozzá, csak a felhasználás előtt?
Szeretem nagyon a tormát, de eddig eszembe sem jutott, hogy házilag is el lehetne készíteni, de így most tuti kipróbálom! :)