Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Reszelt ecetes torma házilag

Reszelt ecetes torma házilag
Reszelt ecetes torma házilag
60 perc / előkészület: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyósomék kertjéből kaptunk egy jó nagy kupac tormagyökeret, amit férjem kezdett el megpucolni és lereszelni, gyorsan könnyek szöktek a szemébe, így ajánlott kültéren végezni ezt a műveletet, vagy úszószemüvegben ;)

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Könnyebb megpucolni, ha előtte egy napra vízbe áztatjuk a tormagyökereket. Én majonézes tormaként imádom felhasználni, de magában is remek kísérője sült húsoknak.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tormagyökereket megmossuk, megpucoljuk és lereszeljük, aki nem szereti erősen, öblítse át langyos vízzel, és nyomkodja ki alaposan.
  2. A vizet a cukorral, sóval, ecettel langyosítsuk össze, míg a cukor el nem olvad, majd az olajjal együtt öntsük a reszelékre.
  3. A hűtőben tárolva hagyjuk egy napot legalább állni fogyasztás előtt.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 102 964
elküldve: 2
receptkönyvben: 75
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

SüniSüti

Mióta szakács: 2014.04.25.
80 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
kalória: alacsony
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: fűszerek házilag
hasonló kategóriák: befőtt, télire, kompót

egyéb elnevezések

házi torma, ecetes torma házilag, reszelt ecetes torma

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Angyaliszem
Angyaliszem Tue, 2016-03-22 00:14

Egy javaslat a torma reszeléséhez: Nem kell úszószemüveg, ha reszelés előtt és közben gyakran megnedvesítjük a szemünket hideg vízzel - vigyázzunk, reszelés közben ne a tormás kezünkkel tegyük meg ezt. Ily mód nem fogunk könnyezni, persze ajánlott a nyitott ablak, vagy az erkély a reszeléshez. A reszelt torma erejét csökkenthetjük, ha egy tálba téve gőz fölött kevergetjük, de az is jó ha pár percre a sütőbe tesszük. Itt olvashatunk a tormáról bővebben: http://vitamind.hu/megkozelitesek/nepi-gyogyaszat/a-torma-gyogyhatasai/

Egészségünkre!

pataygyz
Zoli / pataygyz Tue, 2016-04-19 21:06

Köszönöm a trükköt, mert eddig kereszthuzatban zokogtam. A reszelés felénél tartok és egy jó receptet kerestem, ami az ízlésemnek és a diétámnak is megfelel. Végig nézve egy csomót, ezt választottam és cukor helyett természetes alapanyagú édesítőt és almaecetet fogok használni. A trükköt viszont máris próbálom.
Zoli

Helgazs
Helgazs Tue, 2014-12-23 21:03

Elkészítettem, nagyon finom, de szerinted meddig áll el hűtőben, mert elég sok lett :)

SüniSüti
SüniSüti / SüniSüti Mon, 2014-05-12 08:02

Jogos, kimaradt a cukor mennyisége, ezt most pótoltam :)
Igen a majonézt én frissen szoktam hozzáadni, fogyasztás előtt, de ha áll benne egy két napig az sem árt neki :)
Sok sikert hozzá!

sallaimara
sallaimara Sun, 2014-05-11 09:05

Mennyi cukrot teszel hozzá? Mert az a hozzávalókban nem szerepel.
A majonézet frissen kevered hozzá, csak a felhasználás előtt?
Szeretem nagyon a tormát, de eddig eszembe sem jutott, hogy házilag is el lehetne készíteni, de így most tuti kipróbálom! :)

45
torma 500 g
víz 3 dl
ecet 5 ek
1 kávéskanál
olívaolaj 1 ek
cukor 2 ek