r
Nosalty Logó

Reszelt almás-mákos-tejszínes szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alkonyat
Reszelt almás-mákos-tejszínes szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

Vaníliakrémhez

Az almatöltelékhez

A tejszínkrémhez

Összesen 437 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

Vaníliakrémhez

Az almatöltelékhez

A tejszínkrémhez

Összesen 4369 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

Vaníliakrémhez

Az almatöltelékhez

A tejszínkrémhez

Összesen 172 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    544.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 437 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.2 g

Zsír

  • Összesen
    167.6 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    959 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5444.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    2410 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    430 mg
  • Foszfor
    1352 mg
  • Nátrium
    1103 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    633.2 g
  • Cukor
    464 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1033.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1075 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    563 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1039 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    370 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    800 micro
Összesen 4369 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Vaníliakrémhez

Az almatöltelékhez

A tejszínkrémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk.
  2. A mákot, a morzsát, a vanília aromát a reszelt almával összekeverjük.
  3. Majd óvatosan belekeverjük a tojásfehérje kemény habját.
  4. Sütőpapírral bélelt, margarinozott formába öntjük a tészta felét, és 200 C°-on kb. 20 percig sütjük. (TŰPRÓBA)
  5. Majd megsütjük a másik lapot is.
  6. Az egyik lapot megkenjük jó vastagon a kihűlt vaníliakrémmel, majd befedjük a kihűlt reszelt almával, ezután rákenjük a tejszínkrémet és letakarjuk a második lappal.
  7. Ha marad ki a kétféle krémből azt összedolgozzuk, és megkenjük vele a tetejét vékonyan.
  8. 1-2 órára hűtőbe rakjuk.

Vaníliakrémhez

  1. A vaníliakrémhez a keményítőt és a tojásssárgáját kevés tejjel kikeverjük.
  2. A többi tejet a 2 féle cukorral és a vanília aromával felforraljuk, majd hozzáadjuk a keményítős tojássárgáját, folytonos keverés mellett 2 percig főzzük, míg jól besűrűsödik.

Az almatöltelékhez

  1. Az almatöltelékhez a reszelt almát a cukorral, a fahéjjal vajon megpároljuk, mikor kész hozzáöntjük a keményítős vizet és összefőzzük.

A tejszínkrémhez

  1. A tejszínkrémhez a tejszínt a cukorral jó kemény habbá verjük (arra figyeljünk, hogy ne verjük túl, ne legyen nagyon darabosan kenhető).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 385
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 22596
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Reszelt almás-mákos-tejszínes szelet
Alkonyat 83 recept

Eredetileg nem ennek a sütinek indult, de mivel kevesebb anyagból dolgoztam, mint az előírt recept, így csak két lapot kaptam, ezért rögtönöztem a többit. :) Isteni finom süti lett belőle, krémes, puha almás finomság.

Hozzávalók

A tésztához

Vaníliakrémhez

Az almatöltelékhez

A tejszínkrémhez

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?