Részeges szelet recept

1 adag
1677
kcal
Részeges szelet
Részeges szelet
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez is réges régi nagyis receptem :) és nagyon fini!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A habhoz

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós-rumos süti, habos rumos sütemény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krémet előkészítjük, a tojássárgáját kikeverünk a liszttel, hozzáöntjük a tejet és folyamatos keverés közben sűrűre főzzük, majd hűtjük.
  2. A tésztához habbá verjük a fehérjéket, félretesszük.
  3. A sárgáját a cukorral, vízzel, alkohollal habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaós, sütőporos lisztet, majd óvatosan elvegyítjük benne a fehérjét.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és megsütjük.
  5. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a főzött krémhez adjuk.
  6. A kihűlt tésztára rákenjük  a krémet, hűtőbe tesszük.
  7. Elkészítjük a habot, felverjük a tojásfehérjét kemény habbá, hozzáadjuk a porcukrot, majd vízgőz fölött tovább verjük, felfőzzük.
  8. Az elkészült habot a krémre kenjük, csokireszelékkel megszórjuk és jól lehűtjük

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32x28 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 33 623
elküldve: 47
receptkönyben: 613
elkészítve: 5/20
Facebookon megjelent: -

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

Hozzászólások (13)

anyanyma
anyanymah, 2014-04-28 10:45

Nem baj, így is elfogyott,csak a tökéletesre törekszik az ember.de azért köszönöm a választ.

anyanyma
anyanymav, 2014-04-27 13:41

Másodszor készítettem,de a fehérje nem sikerül.nem olyan mint a képen.valami habfixáló kell bele?
De amúgy köszi a receptet.

Rita1971
Rita1971v, 2014-04-27 22:09

Sajnálom, hogy nem sikerült! Sokáig kell dolgozni vele, mire jó lesz a hab. Időt azt nem tudok mondani, de szép fényesnek kell lennie a habnak és jó keménynek.

gerlingeragi
gerlingeragics, 2013-05-23 17:09

lényegesen kevesebb cukrot használtam, mint a receptben , de így is nagyon édes. nekem sajnos nem is lett olyan szép mint a képen :(

Rita1971
Rita1971cs, 2013-05-23 19:54

Ez a süti egy cukor bomba, kizárólag édesszájúaknak való :D legközelebb szebb lesz! ne add fel!

NoSalty.hu
NoSalty.husze, 2013-05-22 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.05.21. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Legfrissebb cikkek

Így hekkeld meg a tésztalevesed!
Így hekkeld meg a tésztalevesed!
Ha eddig azt gondoltad, hogy kedvenc istant tésztalevesedet csak a megszokott módon készítheted el, nagyot tévedsz! Irodisták és kollégisták figyelem, mutatjuk tippjeinket!
Ősz gombamódra
Ősz gombamódra
Ha ősz, akkor gombaszezon. Ilyenkor nem telhet el egy hét, hogy valamilyen formában ne kerülne asztalunkra a kalapos vendég.
Jófogások gyümölcscentrifuga-vásárláshoz
Jófogások gyümölcscentrifuga-vásárláshoz
Volt már gyümölcscentrifugád? Túl drágának találod, azért nem vásároltál idáig? Miért nem veszel használtan? Mi megmondjuk, mire figyelj. (x)
1677