r
Nosalty Logó

Részeges almakarikák vaníliás grízpudinggal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Részeges almakarikák vaníliás grízpudinggal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Az almához

A tésztához

A tetejére a karamellhez

A grízpudinghoz

Összesen 1272 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Az almához

A tésztához

A tetejére a karamellhez

A grízpudinghoz

Összesen 5080 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Az almához

A tésztához

A tetejére a karamellhez

A grízpudinghoz

Összesen 155 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    62.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1002.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    437 micro
Összesen 1272 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.1 g

Zsír

  • Összesen
    250.4 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    1123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4009.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1662 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    981 mg
  • Nátrium
    1044 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    563.9 g
  • Cukor
    345 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1066.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    628 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    78 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    904 mg
  • Retinol - A vitamin:
    599 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1749 micro
Összesen 5080 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Az almához

A tésztához

A tetejére a karamellhez

A grízpudinghoz

Elkészítés

Az almához

  1. Az almákat meghámozzuk, a magházukat eltávolítjuk egy erre alkalmas célszerszámmal, majd ujjnyi szeletekre vágjuk.
  2. A pálinkát összekeverjük a mézzel, a szegfűszeggel, a fahéjjal. Ezzel a "páccal" kenjük meg az almaszeleteket és hagyjuk így pihenni, többször forgassuk át, hogy mindenhol érje.
  3. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot és fehéredésig keverjük. Majd apránként hozzászitáljuk a lisztet, és felváltva adagolva a tejjel simára keverjük. 15-20 percig pihentetjük. Miután eleget pihent a massza, a tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal egyenletesen hozzákeverjük a masszához.
  4. Egy serpenyőben ujjnyi magasan olajat hevítünk, és a pácból kivett, lecsepegtetett almákat belemártjuk, és közepes lángon aranyszínűre sütjük mindkét felüket.
  5. Miután az almaszeletek megsültek, papírtörlőn lecsepegtetjük róluk a felesleges olajat.
  6. A habos grízhez egy lábast kiöblítünk hideg vízzel, majd beleöntjük a tejet és hozzákeverjük a búzadarát, egy csipet sóval. (Hideg tejben sokkal könnyebb csomómentesen elkeverni a búzadarát.)
  7. Sűrűre főzzük, és lehúzzuk a tűzről addig, míg a tojások sárgáját a cukorral, és a vaníliával fehéredésig felverjük. Visszatesszük a tűzre takarék lángon, hozzákeverjük a cukros masszát egyenletesen, és gyakori kevergetés mellett egy-két percig főzzük, míg besűrűsödik.
  8. Közben a tojásfehérjét felverjük, és ezt is óvatosan hozzákeverjük úgy, hogy ne törjük össze a habot.
  9. A karamellhez a cukrot megkaramellizáljuk, hozzáadunk egy kevés vajat, majd felöntjük a tejjel, és simára forraljuk. Mikor kész, picit hagyjuk hűlni, és az elkészült desszertre csurgatjuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4801
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 07.

Receptkategóriák

Gyermekkorom két állandó kedvencét vegyítve, kissé megbolodítva készítettem el. Szerintem nincs olyan ember, aki ne ismerné mindkettőt, a bundázott almát, amit hívhatunk úgy is, hogy alma pongyolában, és a vaníliás grízpuding, ami pedig más néven habos tejbegríz. Külön-külön is isteni finom mindkettő, de így együtt pazar! És hogy még fokozzam az ízeket, egy kis almapálinkával, fűszerekkel, és karamellel tettem még izgalmasabbá.

Hozzávalók

Az almához

A tésztához

A tetejére a karamellhez

A grízpudinghoz

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?