r
Nosalty Logó

Répatorta muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
johi
Répatorta muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta elkészítése

Krém elkészítése

Marcipán répák elkészítése, összeállítás

Összesen 953 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta elkészítése

Krém elkészítése

Marcipán répák elkészítése, összeállítás

Összesen 3797 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta elkészítése

Krém elkészítése

Marcipán répák elkészítése, összeállítás

Összesen 214 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1130.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.4 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    616 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    1245 micro
  • β-karotin
    3264 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    454 micro
  • Lut-zea
    312 micro
Összesen 953 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    166.2 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4521 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    1240 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    1768 mg
  • Nátrium
    1279 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    549.7 g
  • Cukor
    436 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    654.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1161 micro
  • α-karotin
    4979 micro
  • β-karotin
    13056 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    1817 micro
  • Lut-zea
    1250 micro
Összesen 3797 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    283 micro
  • β-karotin
    743 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    103 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 214 Kcal

Hozzávalók

Tészta elkészítése

Krém elkészítése

Marcipán répák elkészítése, összeállítás

Elkészítés

Tészta elkészítése

  1. Lereszeljük a répát, majd összekeverjük a kétféle cukorral és tojásokkal.
  2. A lisztet átszitáljuk, és elvegyítjük benne a szódabikarbónát és a sütőport.
  3. Megolvasztjuk a vajat, és a fűszerekkel együtt hozzáadjuk a répás keverékhez. Jól összedolgozzuk robotgéppel.
  4. A reszelt citromhéjat is a répás keverékhez adjuk, majd szép lassan hozzárakjuk a lisztet is. A tészta állagától függően (könnyű, de mégis egybeálló, ragacsos tésztára van szükség) adunk hozzá megfelelő mennyiségű tejet.
  5. Amint a tésztánk megvan, a 12 papírkapszliba adagoljuk, és mehet a sütőbe a muffin formában, nagyjából 25 percre, 175 °C-on.

Krém elkészítése

  1. Amíg a tészta a sütőben van, elkészítjük a krémet.
  2. A kifacsart grépfrút és narancs levét elkeverjük a leszitált porcukorral, és annyi vizet + vajat adunk hozzá, amennyi ahhoz kell, hogy krémes állagot kapjunk.

Marcipán répák elkészítése, összeállítás

  1. A narancssárga marcipánmasszát 12 egyforma részre osztjuk, és répa formát alakítunk ki belőlük. A zöld masszát fokhagymanyomóval alakítjuk répaszár alakúvá.
  2. Ezután a megsült muffinokra krémet kenünk, majd ráhelyezzük a marcipánrépákat.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 9661
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az a bizonyos krémes, édes répatorta, amikor muffin formát öltött...

Hozzávalók

Tészta elkészítése

Krém elkészítése

Marcipán répák elkészítése, összeállítás

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek