r
Nosalty Logó

Répatorta kicsia konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kicsia
Répatorta kicsia konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

krém

máz

Összesen 378 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

krém

máz

Összesen 4527 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

krém

máz

Összesen 312 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    645 micro
  • β-karotin
    1539 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 378 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    97.2 g

Zsír

  • Összesen
    290.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    123 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4812.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    919 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    516 mg
  • Foszfor
    2185 mg
  • Nátrium
    1047 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    420.5 g
  • Cukor
    342 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    435.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2248 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    417 micro
  • Kolin:
    845 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    18467 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1920 micro
Összesen 4527 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    534 micro
  • β-karotin
    1275 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 312 Kcal

Hozzávalók

tészta

krém

máz

Elkészítés

tészta

  1. A tojásokat a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük kézi mixer segítségével.
  2. A diót ledaráljuk, a botmixer aprítója kiváló segítség, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, és a tojásos cukorhoz keverjük, ismét kikeverjük a géppel.
  3. A répát lereszeljük, a tésztához adjuk, géppel jól összekeverjük. Kivajazott formába öntjük, előmelegített sütőben sütjük kb. 40-45 percet.
  4. Ha kihűlt a tészta, egy cérna segítségével kettévágjuk, és megkenjük a krémmel, visszatesszük a tetejét, és rásimítjuk a mázat. Fahéjjal szórjuk a tetejét.

krém

  1. A mascarponét a cukrokkal habosra keverjük, ennyire egyszerű :)

máz

  1. A tojásfehérjéhez adjuk a cukrot és a citromlevet, kézzel kikeverjük, hogy kb tejföl sűrűségű legyen, ha nem elég sűrű, adunk hozzá cukrot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1803
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tökéletes répatortát kutatom, ami nem fél napos elkészítést, és nem egy hosszas bevásárló listát feltételez. Sok ötletet, receptet elemezve kisütöttem ezt, és az eredmény számomra megható volt: a tortát/édeset nem fogyasztó barátnőm is 2 szeletet kért. A teteje picit megrepedt, ha lesz új képem, cserélem :)

Hozzávalók

tészta

krém

máz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek