r
Nosalty Logó

Répatorta citromos mázzal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
siklitimi
Répatorta citromos mázzal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 924 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 3692 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 351 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1195 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    492 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.8 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    928 micro
  • β-karotin
    2222 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 924 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    214.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    431 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4780 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    1211 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1968 mg
  • Nátrium
    1270 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    3713 micro
  • β-karotin
    8889 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    805 micro
Összesen 3692 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    352 micro
  • β-karotin
    842 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 351 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A diót ledaráljuk, a répát pedig megtisztítjuk, és lereszeljük.
  2. Kimérjük egy tálban a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a sütőport, a fűszerkeveréket, és fakanállal összekeverjük.
  3. Belereszeljük a jól megmosott citrom héját, az olajat, beleütjük a tojásokat, belekanalazzuk a tejfölt.
  4. Jöhet bele a répa és a dió, majd az egészet egynemű masszává kavarjuk.
  5. Egy margarinnal kikent és kilisztezett formába öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük. Érdemes tűpróbát végezni.
  6. Míg hűl a tészta, addig elkészítjük a mázat a tetejére. Ehhez a tojásfehérjét a fél citrom reszelt héjával és levével, valamint a porcukorral fényes fehérre kavarjuk.
  7. A kihűlt tésztára rákenjük a mázat, majd lehet díszíteni, és a hűtőben dermedni hagyjuk egy kicsit.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 52783
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 16.

Ajánló

Ezt a tortát csak ajánlani tudom. Ha beleharapunk, egy nagyon kellemes ízvilág tárul elénk, és egyáltalán nem harsog benne a répa íze, nem kell tőle megijedni. Érdemes kipróbálni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Répatorta citromos mázzal
siklitimi 41 recept

Régen szemezgettem már a répatortával, de valahogy nem volt bizodalmam benn. Sütemény és répa? Na ebből mi lesz...de aztán egy vasárnap rászántam magam és nekiláttam. Már az illat is kellemes volt, ami sütés közben belengte a konyhát. Az ízben pedig kellemesen csalódtam. Nem érződik ki benne a répa íze, pikáns összhangot alkotnak a dióval és a fűszerkeverékkel, valamint a citromos mázzal. A fiam  nem győzött enni belőle, a férjem viszont köszönte szépen, de nem nyúl Ő:-) Aztán egyszer csak mégis megkóstolta, azóta szívesen eszi. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek