r
Nosalty Logó

Lekváros linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Lekváros linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 395 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3157 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 422 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 395 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    42.2 g

Zsír

  • Összesen
    140.6 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    974 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1880.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    613 mg
  • Nátrium
    860 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    434 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    562 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1229 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    290 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    710 micro
Összesen 3157 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 422 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet és a porcukrot egy tálba öntjük, majd adjunk hozzá egy csipet sót és a vaníliarúd kikapart magjait.
  2. Hozzáadjuk a kockára vágott, hideg vajat, és robotgéppel vagy kézzel elmorzsoljuk benne.
  3. Hozzáadjuk a tojássárgáját, és addig dolgozzuk tovább a tésztát, amíg össze nem áll.
  4. Fóliába csomagoljuk, majd fél órára a hűtőbe tesszük.
  5. A pihentetett tésztát 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk. A korongokat megfelezzük, és az egyik adagot középen újra kiszaggatjuk egy kisebb kiszúróformával.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, utána pedig a sütőbe, 175 fokra, 6,5-7 percre. Csak addig kell sütnünk, amíg éppen barnulni nem kezd a linzerek alja. Ezután kivesszük, és hagyjuk kihűlni.
  7. Jóféle házi baracklekvárral megkenjük a talpakat, majd befedjük a tetővel. Porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 7 perc
  • Receptkönyvben: 377
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 77
  • Össznézettség: 45514
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 18.

Receptkategóriák

A linzernek egyetlen titka van, hogy nem szabad túlsütni! Amint elkezd barnulni az alja, már szedhetjük is ki, így marad igazán omlós. Kiváltképp jót tesz neki, ha az összeállítás után zárt dobozban egy napot áll.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek