r
Nosalty Logó

Rebarbarás muffin egészségesen

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Rebarbarás muffin egészségesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 190 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2278 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 248 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 190 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    144.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2570.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    1449 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    157 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1327 micro
Összesen 2278 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 248 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, szódabikarbónát, sütőport és sót összekeverjük egy tálban.
  2. Turmixgépben összekeverjük a tojásokat, erytritet, olajat (ennek egy része lehet vaj, ha jobban szeretjük az ízét), friss narancslevet és vanília aromát.
  3. A lisztes és a nedves hozzávalókat összedolgozzuk, hígítsuk még egy kis narancslével vagy pár löttyintés tejjel, ha szükséges - előfordulhat, mert eléggé nehéz, sűrű tésztát kapunk.
  4. Adjuk hozzá a feldarabolt rebarbaraszár darabkákat.
  5. Keverjünk össze 2 kávéskanál fahéjat 4 evőkanál erytrittel.
  6. A tésztából tegyünk a muffin formákba 1-1 kanállal. Szórjuk meg bőven a fahéjas erytrittel, majd osszuk el a maradék tésztát a muffin formák között. Ha kicsit púposra pakoljuk őket, nem baj. A tésztának olyan szilárdnak kell lennie, hogy a kis halmok megálljanak.
  7. A tetejére még szórjunk egy kis fahéjas erytritet.
  8. 5 percig 220 fokon sütjük, utána még kb. 20 percig 175 fokon.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6380
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még soha nem (v)ettem rebarbarát - Magyarországon viszonylag ritkán botlik bele az ember a piacon ebbe az érdekes növénybe. Viszont már régóta kíváncsi voltam rá, ezért nemrég, mikor belebotlottam Svájcban egy szupermarketben, nem tudtam ellenállni. A rebarbarát nyersen megkóstoltam - nem volt valami finom. Viszont a süti isteni lett! Kicsit olyan, mintha az alma és a málna találkozna benne.  Otthon is fel kell kutatnom egy rebarbara lelőhelyet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek