Rebarbarás mascarponekrém recept

Rebarbarás mascarponekrém
Rebarbarás mascarponekrém
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyutól kaptam pár házi termesztésű rebarbaraszárat, és ha már a hűtőben ott díszelgett egy doboz mascarpone, gondoltam egyesítem a jó tulajdonságaikat.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Amennyire könnyű krémnek tűnik, annyira laktató. Javasolt egy könnyű ebéd befejezéséhez.

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mascarponekrém rebarbarazselével, rebarbarás pohárkrém
Szólj hozzá!

elkészítés

Rebarbara szirup készítése:

  1. A rebarbaraszárat alaposan mossuk, majd hámozzuk meg, ha túl fás a szára.
  2. 1 cm -es darabokra vágjuk fel, és annyi vízben, amennyi bőven ellepi főzzük meg.
  3. Ha megfőtt, adjuk hozzá a kristálycukrot, és a citrom levét, majd kb 3-4 percig hagyjuk sűrűsödni.
  4. Miután besűrűsödött, botmixerrel turmixoljuk le alaposan.
  5. Miután leturmixoltuk, gézlapon, vagy szűrőn keresztül szűrjük le (nekem nem volt gézlapom, ezért kicsit zavaros lett a szirup). :)

Krém készítése:

  1. A mascarpone -t verjük fel habosra a porcukorral, majd a rebarbara szirup negyedét keverjük hozzá.
  2. A zselatinlapokat 1 dl vízben oldjuk fel, és 3 - 4 evőkanálnyit adjunk a mascarpone-hoz.
  3. Reszeljük bele az előzőleg alaposan megmosott narancs héját, és csavarjuk bele a levét is.
  4. Keverjük össze alaposan, majd a kis edénykékbe (poharakba) tegyük bele az elkészült krémet. 
  5. Egy konyharuhát az asztalra téve, ütögessük az asztalnak az edénykéket addig, amíg a krém teljesen elterül.
  6. Lefóliázva hűtőbe tesszük.

Rebarbara zselé készítése:


  1. A maradék feloldott zselatint és rebarbara szirupot öntsük össze, és alaposan keverjük el. (Ha a zselatin megdermedt, óvatosan melegítsük fel, ügyelve arra, hogy ne forrjon!)

Összeállítás:

  1. A hűtőben megdermedt krémre óvatosan öntsük rá a rebarbarazselét, majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy a zselé is megdermedjen.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 650
elküldve: 3
receptkönyvben: 84
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

kga

Mióta szakács: 2008.06.05.
29 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

354