Rebarbarás kevert süti recept

Rebarbarás kevert süti
Rebarbarás kevert süti
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept Mr. Smith Édesanyjának a remeke. Ráadásul a rebarbara is a kertjéből való! :)

hozzávalók / 10 adag

A rebarbarához

A tésztába

A tetejére

A tálaláshoz

ajánlat

Jól illik mellé a vaníliafagylalt.
pH besorolás: erősen savasít

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

rebarbarás kevert tészta, kevert süti rebarbarával, kevert tészta rebarbarával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rebarbaraszárakat megtisztítjuk, lehúzzuk azokat a szálakat, amelyek túlságosan fásak, vagy vastsagak, majd feldaraboljuk 3-4 cm-es darabokra a megtisztított levélnyeleket.
  2. Egy fazékba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi, beleszórjuk a kristálycukrot, hozzáadjuk a citromlevet, és felforraljuk. Amint felforr, elzárjuk alatta a tüzet, és leszűrjük, félretesszük.
  3. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, /légkeverésen 160°C-ra/ és kivajazunk, kilisztezünk egy /kb 25X35 cm-es/ tepsit
  4. Egy tálban a tészta hozzávalóit összekeverjük, de nem kell nagyon alaposan.
  5. Beleöntjük a tepsibe a kikevert tésztát.
  6. A rebarbaradarabkákra hintünk egy kis lisztet, majd rászórjuk a tészta tetejére, hogy mindenhova jusson belőle. Meghintjük a tetejét fahéjjal.
  7. Betesszük a sütőbe, és kb. 35-40 percig sütjük.
  8. Amint kész, hagyjuk kihűlni, és tetszőleges méretű kockákra vágva tálaljuk, tetejét meghintve vaníliacukros porcukorral.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 54 423
elküldve: 21
receptkönyvben: 364
elkészítve: 16/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Mr and Mrs Smith

Mióta szakács: 2009.03.03.
122 recept

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lardee32
Lardee / Lardee32 k, 2014-09-02 10:30

szia, nekem nagyon bejött ez a süti, most arra gondoltam, hogy ugyanezzel a lével elteszem üvegbe a rebarbarát, hogy télen is tudjak ilyet csinálni ... gondolom el fog állni, a celofánok közé teszem majd a tartósítószert...
üdv, Marcsi

ginagini
ginagini h, 2012-10-01 23:35

Nagyon finom süti, igaz én kicseréltem egészségesebb, és fogyókúrázó alapanyagokkal! Isteni volt! Köszönöm a receptet!

NikiBS
NikiBS h, 2012-05-21 17:37

Köszönet a receptért, fantasztikusan finom lett ez a sütemény!:)

szaboagi
szaboagi cs, 2012-05-03 14:28

Bevallom, eddig nem sokra tartottam a rebarbarát, de miután megsütöttem ezt
a sütit, véleményem megváltozott. Nagyon jó a recept, egyszerű, de nagyszerű!

kikker
Kikker / kikker sze, 2012-04-18 18:07

Nagyon finom tavaszi süti! Köszönöm a receptet és valóban, nagyon gyorsan elkészült. Folytatása is lett, mert a rebarbara fözölevét felfogtam és almalevest föztem belöle.

onyxnomi
onyxnomi h, 2011-10-31 14:08

Imádom ezt a receptet! A nyáron megsütöttem 3x és mivel raktam pár csomag rebarbarát a fagyóba is most a szezon végével ismét finoman illatozik kifelé a sütőből. Köszönjük!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci sze, 2011-08-31 12:02

Kedves Mrs Smith !
A ribizlis-rebarbarás süti már felkerült, szeretettel ajánlom, nagyon finomra sikeredett!
A te változatod is megkóstoltuk és nagyon ízlett a családomnak !
A késői válasz meg van bocsájtva. Szép napot kívánok neked : Anci

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp sze, 2011-08-31 12:58

Bocsánat Anci! :) Elvesztem egy időre, most szedegetem a "szálakat" hogy mi történt errefelé, míg nem voltam...:DDD Lesz még ilyen hülyeségem az tuti...Meg is keresem mindjárt a recepted! Puszi: Mrs Smith

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci v, 2011-06-12 20:50

Kedves Mrs Smith !
Nagyon szégyenlem így utólag, de olyan gyorsan megettük a gyerekekkel, hogy eszembe sem jutott lefényképezni. Most ünnepélyesen megigérem, hogy ha mégegyszer elkészítem, felrakom a receptet, mert finom volt ! Szeretettel üdvözöllek és szép ünnepet kívánok: Anci

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp k, 2011-08-30 21:17

Kedves Anci! Hűű jó régen nem voltam itt, bocs a késői válaszért! Egészségetekre! De remélem egyszer felkerül az a finomság is...:DDD Szeretettel üdvözöllek én is Téged: Mrs Smith

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci v, 2011-06-12 14:10

Kedves Mr and Mrs Smith !
KIcsit ráérvén böngészem az oldalt és rátaláltam erre a finom rebarbarás sütire. Van rebarbarám a kertben,
és nagyon szeretjük vele készített sütiket .Ma ribizlis-rebarbarás linzert sütöttem. Amint újra megnő, ezt is
elkészítem a családomnak ! Köszönöm. Szeretettel üdvözöllek : Anci

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp v, 2011-06-12 15:26

Kedves Anci! Nagyon örülök, hogy felkeltette az érdeklődésed a recept! Kíváncsi vagyok, ízlik-e majd! Az a ribizlis-rebarbarás linzer ugye látható lesz itt az oldalon?;-) Szeretettel üdvözöllek én is: Mrs Smith

Amiira
Amiira / Amiira p, 2011-06-03 23:37

Sziasztok!Már kiváncsi vagyok milyen egy ilyen csodálatos rebarbarás süti, még soha nem volt szerencsém rebarbarát enni . ( leszámítva egy joghurt-ot amiben volt kevés :) ) Budapesten tudjátok hol lehet beszerezni, melyik piacokon?előre is köszi,.üdv!

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp szo, 2011-06-04 00:46

Kedves Amira! Nagyon finom, savanykás ízű, ezért remekül illik az édes süteményekhez. Több piacon lehet már kapni, nagyobb szupermarketekben szintén rendszeresen láttam. A Nagycsarnokban 100%-ra van. Kíváncsi leszek majd, hogy ízlett!:) A legjobbakat: Mrs Smith

ogram1961
ogram1961 szo, 2011-05-07 16:26

Már van a kertemben, most sütöttem meg. Nagyon finom és még szép is.
Köszi a receptet!
Margó

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp v, 2011-05-08 23:39

Kedves Margó! Örülök, hogy ízlett a süti! Bizony már indul a rebarbara szezon, süthetjük a finomságokat!:)) A legjobbakat: Mrs Smith

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp v, 2010-08-22 02:00

Kedves aranylányhaj! Bizony jól jön néha egy kis gyors finomság!:)) Örülök, hogy ízlett, és azt is köszönöm, hogy visszaszóltál! Üdv: Mrs Smith

aranylányhaj
aranylányhaj szo, 2010-08-21 22:04

 tgnap elkészitettem ezt a rebarbarás sütit-nagyon izlett mindenkinek. Az sem mindegy,hogy nagyon könnyen és gyorsan elkészithető. Köszi a receptet.

Tovi
Tovi v, 2010-08-01 13:03

Ma készítem el 3xra......1xrűen imádom...mamám csak nézte hogy hogyan csinálom..nemhitte el hogy ilyen 1xű és gyors süti....most sül..nagyon jó az illat..
és tényleg vanília fagyival nagyon finom..én még a fagyira szórok még fahéjat mert nagyon szeretem:)
jah és még annyi hogy én a 8-10 szál helyett 30 szálat szoktam rátenni:)

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp v, 2010-08-01 15:17

Nagyon örülök kedves Tovi, hogy így bejött Nektek ez a süti!:)) Fahéjas fagyi?Nyam-nyam...:)) Jó ötlet! Jó étvágyat a sütihez továbbra is! A legjobbakat: Mrs Smith

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp szo, 2010-07-03 21:31

De aranyos vagy kedves ep! Nagyon köszönjük a dícséretet, és örülünk, hogy ízlett Nektek! Fogyasszátok egészséggel! A legjobbakat: Mrs Smith

ep
ep szo, 2010-07-03 21:02

Hogy lehet, hogy senki sem dicsérte még eddig ezt a finomságot?
Nálunk mindenkinek ízlett... :-)

408