r
Nosalty Logó

Rebarbarás kevert süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rebarbarás kevert süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A rebarbarához

A tésztába

A tetejére

A tálaláshoz

Összesen 408 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A rebarbarához

A tésztába

A tetejére

A tálaláshoz

Összesen 4087 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A rebarbarához

A tésztába

A tetejére

A tálaláshoz

Összesen 232 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 408 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.8 g

Zsír

  • Összesen
    195.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4012.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    1227 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1581 mg
  • Nátrium
    800 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    517.5 g
  • Cukor
    186 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    782.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    529 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1577 micro
Összesen 4087 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A rebarbarához

A tésztába

A tetejére

A tálaláshoz

Elkészítés

A rebarbarához

  1. A rebarbaraszárakat megtisztítjuk, lehúzzuk azokat a szálakat, amelyek túlságosan fásak, vagy vastsagak, majd feldaraboljuk 3-4 cm-es darabokra a megtisztított levélnyeleket.
  2. Egy fazékba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi, beleszórjuk a kristálycukrot, hozzáadjuk a citromlevet, és felforraljuk. Amint felforr, elzárjuk alatta a tüzet, és leszűrjük, félretesszük.
  3. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, /légkeverésen 160°C-ra/ és kivajazunk, kilisztezünk egy /kb 25X35 cm-es/ tepsit
  4. Egy tálban a tészta hozzávalóit összekeverjük, de nem kell nagyon alaposan.
  5. Beleöntjük a tepsibe a kikevert tésztát.
  6. A rebarbaradarabkákra hintünk egy kis lisztet, majd rászórjuk a tészta tetejére, hogy mindenhova jusson belőle. Meghintjük a tetejét fahéjjal.
  7. Betesszük a sütőbe, és kb. 35-40 percig sütjük.
  8. Amint kész, hagyjuk kihűlni, és tetszőleges méretű kockákra vágva tálaljuk, tetejét meghintve vaníliacukros porcukorral.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 222
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 67413
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 07.

Ajánló

Jól illik mellé a vaníliafagylalt. pH besorolás: erősen savasít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept Mr. Smith Édesanyjának a remeke. Ráadásul a rebarbara is a kertjéből való! :)

Hozzávalók

A rebarbarához

A tésztába

A tetejére

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?