r
Nosalty Logó

Rántott sertésmáj és sörtésztában sült királyrák

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Hobbychef
Rántott sertésmáj és sörtésztában sült királyrák
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A májhoz

A rákhoz

A sörtésztához

A krumplikörethez

A tálaláshoz

Összesen 1139 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A májhoz

A rákhoz

A sörtésztához

A krumplikörethez

A tálaláshoz

Összesen 2273 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A májhoz

A rákhoz

A sörtésztához

A krumplikörethez

A tálaláshoz

Összesen 166 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.4 g

Zsír

  • Összesen
    52.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    534 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2545.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    823 mg
  • Nátrium
    1254 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6681 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    38 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6588 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1108 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    435 micro
Összesen 1139 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    122.9 g

Zsír

  • Összesen
    105.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1067 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5091.3 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    279 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    1646 mg
  • Nátrium
    2508 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    861.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13362 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    75 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    674 micro
  • Kolin:
    336 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13176 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    2215 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    870 micro
Összesen 2273 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    976 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    962 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 166 Kcal

Hozzávalók

A májhoz

A rákhoz

A sörtésztához

A krumplikörethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A májhoz

  1. A krumplit kockára vágjuk, és sós vízben feltesszük főni.
  2. Közben a májat kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk, bepanírozzuk.
  3. A rákot alaposan megmossuk, eltávolítjuk a bélcsatornát.
  4. A ráknak készítünk sörtésztát. Kevés lisztet, tojást, sört, olajat, egy csipet sót összedolgozunk. A rákokat előbb lisztbe mártjuk, majd a sörtésztába.
  5. A májat és a rákokat olajban megsütjük, félretesszük és melegen tartjuk. A serpenyőben csak annyi olajat hagyunk, hogy a krumplit egy kicsit megpiríthassuk.
  6. Tálaláskor teszünk a tányérra egy májat, két rákot, mellé a krumplit, vágunk rá petrezselymet, locsolunk rá chiliszószt, és teszünk mellé sárgabarack befőttet.
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1916
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Két finomság -a máj és a rák- együtt csak fokozzák az élvezetet. Ha kedvet kaptatok rá, jó étvágyat kívánok hozzá!

Hozzávalók

A májhoz

A rákhoz

A sörtésztához

A krumplikörethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek