Rántott padlizsán recept

1 adag
1650
kcal
Rántott padlizsán
Rántott padlizsán
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű, nyári ebédként gyakran készül a konyhánkban. Krumplipüré vagy tepsis burgonya illik hozzá köretként.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Majonéz illik hozzá.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, tejmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Bundázott padlizsán, rántott tojásgyümölcs
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított padlizsánok végeit levágjuk, a tojásgyümölcsöket kb. egy centiméteres karikákra szeleteljük.
  2. A padlizsánkarikákat besózzuk és egy szűrőbe tesszük, legalább fél órára, hagyjuk, hogy kieressze a levét, és a keserű anyagok eltávozzanak. Utána alaposan lemossuk és megszárítjuk.
  3. Bepanírozzuk a szeleteket: lisztbe, tojásba majd zsemlemorzsába forgatjuk. Sütésig egy rétegben tálcára helyezzük.
  4. Felforrósított olajban, több adagban aranyszínűre sütjük és konyhai papírtörlőre téve, felitatjuk róla a felesleges olajat. Azonnal tálaljuk.

  • költség: 750 Ft
  • elkészítettem: 82 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 72 631
elküldve: 4
receptkönyben: 429
elkészítve: 11/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Klári

Mióta szakács: 2008.04.12.
74 recept

Hozzászólások (11)

b-n
b-nh, 2013-09-16 12:42

Imádom, isteni finom! Amúgy én sem szoktam pihentetni. Sózom, sütöm és elfogy... mint ma is.

Vica_2
Vica_2v, 2012-08-05 12:21

Én olyant hallottam, hogy a padlizsánhoz nem nagyon szabad fémmel érni, mert megkeseredik. Ez mennyire igaz?

Diaana
Diaanav, 2012-02-26 15:00

én most ebédre készítettem el. Nagy sikere volt. Az olajba tettem egy kis kurkumát, attól jó kis sárga színe lesz. Besózni nem szoktam, nem használok semmihez sem sót.

catalinca
catalincacs, 2011-12-22 21:52

Sok helyütt olvasom, hogy állni kell hagyni a besózott padlizsánt. Nos, én legalább 30 éve készítem a padlizsánt minden formában (családunk kedvence), és szimplán csak besózom, nem kell semennyit sem várni utána. Talán az fontos, hogy friss, nem puha, feszes, fényes héjú lila, duci típusú (nem hosszúkás) padlizsánokat kell válogatni a piacon.

disymagdi
disymagdiszo, 2011-05-21 09:46

Nagy kedvet kaptam az elkészítéséhez. Holnap ebédre elkészítem ezzel a sajtos mártogatossal. Köszi

NZska
NZskav, 2011-05-08 16:06

Frutti!

Egyetértek veled! :)

Mártogatóssal is nagyon jó, köszi az ötletet, Tynki 48!

Tynki 48
Tynki 48v, 2010-12-05 10:52

Ajánlok hozzá egy isteni mártogatóst:egy fóliás krémsajthoz /vagy 2-3 háromszöghöz/,egy gerezd reszelt fokhagymát ,majd lassanként egy kis pohár natúr joghurtot keverjetek simára.Ha nem szeretitek a fokhagymát nagyon finom metélőhagymával iil. újhagymával is.

Frutti
Fruttisze, 2010-08-25 08:28

Hi-hi,ez jó,Almácska! :D De azért én is odaférek,ugye? szerintem a rántott húsnál jobbak a rántott zöldségek.

Legfrissebb cikkek

TOP 14 recept édesburgonyához
TOP 14 recept édesburgonyához
Számtalan lehetőség rejlik az édesburgonyában, hiszen más zöldségféléhez is fantasztikusan passzol. Tölthetjük, süthetjük, és tehetjük salátákba is.
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
A répatortával kezdődött, ma már azonban lophatunk cukkinit, sütőtököt, céklát, édesburgonyát is a sütinkbe. Bizarrul hangzik? Pedig érdemes kipróbálni őket!
Türkiz tökkel az ételallergiás gyermekekért
Türkiz tökkel az ételallergiás gyermekekért
Halloween éjjelén az amerikai gyerekek ajándékzsákmányolásra indulnak, ám sokan közülük nem tudják elfogadni az édességeket. Egy kampány azonban most rájuk is gondolt.
Ön is megetette hajfestékkel a gyereket?
Ön is megetette hajfestékkel a gyereket?
Magas hidrogénperoxid-tartalma miatt a Kid's World Dessert elnevezésű csokoládé-vanília ízű pudingot kilenc európai tagállamban kivonták a kereskedelmi forgalomból.
1650