Rántott padlizsán recept

Rántott padlizsán
Rántott padlizsán
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű, nyári ebédként gyakran készül a konyhánkban. Krumplipüré vagy tepsis burgonya illik hozzá köretként.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Majonéz illik hozzá.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Bundázott padlizsán, rántott tojásgyümölcs
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított padlizsánok végeit levágjuk, a tojásgyümölcsöket kb. egy centiméteres karikákra szeleteljük.
  2. A padlizsánkarikákat besózzuk és egy szűrőbe tesszük, legalább fél órára, hagyjuk, hogy kieressze a levét, és a keserű anyagok eltávozzanak. Utána alaposan lemossuk és megszárítjuk.
  3. Bepanírozzuk a szeleteket: lisztbe, tojásba majd zsemlemorzsába forgatjuk. Sütésig egy rétegben tálcára helyezzük.
  4. Felforrósított olajban, több adagban aranyszínűre sütjük és konyhai papírtörlőre téve, felitatjuk róla a felesleges olajat. Azonnal tálaljuk.

  • költség: 750 Ft
  • elkészítettem: 82 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 68 287
elküldve: 3
receptkönyben: 412
elkészítve: 9/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Klári

Mióta szakács: 2008.04.12.
74 recept

Hozzászólások (11)

b-n
b-nh, 2013-09-16 12:42

Imádom, isteni finom! Amúgy én sem szoktam pihentetni. Sózom, sütöm és elfogy... mint ma is.

Vica_2
Vica_2v, 2012-08-05 12:21

Én olyant hallottam, hogy a padlizsánhoz nem nagyon szabad fémmel érni, mert megkeseredik. Ez mennyire igaz?

Diaana
Diaanav, 2012-02-26 15:00

én most ebédre készítettem el. Nagy sikere volt. Az olajba tettem egy kis kurkumát, attól jó kis sárga színe lesz. Besózni nem szoktam, nem használok semmihez sem sót.

catalinca
catalincacs, 2011-12-22 21:52

Sok helyütt olvasom, hogy állni kell hagyni a besózott padlizsánt. Nos, én legalább 30 éve készítem a padlizsánt minden formában (családunk kedvence), és szimplán csak besózom, nem kell semennyit sem várni utána. Talán az fontos, hogy friss, nem puha, feszes, fényes héjú lila, duci típusú (nem hosszúkás) padlizsánokat kell válogatni a piacon.

disymagdi
disymagdiszo, 2011-05-21 09:46

Nagy kedvet kaptam az elkészítéséhez. Holnap ebédre elkészítem ezzel a sajtos mártogatossal. Köszi

NZska
NZskav, 2011-05-08 16:06

Frutti!

Egyetértek veled! :)

Mártogatóssal is nagyon jó, köszi az ötletet, Tynki 48!

Tynki 48
Tynki 48v, 2010-12-05 10:52

Ajánlok hozzá egy isteni mártogatóst:egy fóliás krémsajthoz /vagy 2-3 háromszöghöz/,egy gerezd reszelt fokhagymát ,majd lassanként egy kis pohár natúr joghurtot keverjetek simára.Ha nem szeretitek a fokhagymát nagyon finom metélőhagymával iil. újhagymával is.

Frutti
Fruttisze, 2010-08-25 08:28

Hi-hi,ez jó,Almácska! :D De azért én is odaférek,ugye? szerintem a rántott húsnál jobbak a rántott zöldségek.

Legfrissebb cikkek

Így készíts gyümölcsös shrub szirupot
Így készíts gyümölcsös shrub szirupot
A shrub angolul bokrot jelent, nem? Valóban, viszont a shrub az arab sharbah szóból ered, jelentése: ital. Hogyan készül, és mit kell tudni róla? Készíts te is shrubot!
Ferenc pápa beugrott egy étkezdébe
Ferenc pápa beugrott egy étkezdébe
Megválasztása óta Ferenc pápa rengeteg szimpatikus gesztust tett – a minap egy vatikáni önkiszolgáló étkezdébe ugrott be, és az ottaniakkal fogyasztotta el ebédjét.
Burger Bisztró - biztos alapokon
Burger Bisztró - biztos alapokon
Néhány hónapja nyitott a burgerező a Jászai közelében – az alap, azaz a hús kiváló, de bőven van még mit csiszolni.
Köles - gluténmentes és finom!
Köles - gluténmentes és finom!
Végre egy tisztességes menza a városban, és az már csak bónusz, hogy minden egyes ételük 100%-ig gluténmentes!
1663