Rántott padlizsán recept

Kalória?
Rántott padlizsán
Rántott padlizsán
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű, nyári ebédként gyakran készül a konyhánkban. Krumplipüré vagy tepsis burgonya illik hozzá köretként.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Majonéz illik hozzá.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Bundázott padlizsán, rántott tojásgyümölcs
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított padlizsánok végeit levágjuk, a tojásgyümölcsöket kb. egy centiméteres karikákra szeleteljük.
  2. A padlizsánkarikákat besózzuk és egy szűrőbe tesszük, legalább fél órára, hagyjuk, hogy kieressze a levét, és a keserű anyagok eltávozzanak. Utána alaposan lemossuk és megszárítjuk.
  3. Bepanírozzuk a szeleteket: lisztbe, tojásba majd zsemlemorzsába forgatjuk. Sütésig egy rétegben tálcára helyezzük.
  4. Felforrósított olajban, több adagban aranyszínűre sütjük és konyhai papírtörlőre téve, felitatjuk róla a felesleges olajat. Azonnal tálaljuk.

  • költség: 750 Ft
  • elkészítettem: 82 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 75 494
elküldve: 4
receptkönyben: 433
elkészítve: 12/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Klári

Mióta szakács: 2008.04.12.
74 recept

Hozzászólások (11)

b-n
b-n h, 2013-09-16 12:42

Imádom, isteni finom! Amúgy én sem szoktam pihentetni. Sózom, sütöm és elfogy... mint ma is.

Vica_2
Vicus11 / Vica_2 v, 2012-08-05 12:21

Én olyant hallottam, hogy a padlizsánhoz nem nagyon szabad fémmel érni, mert megkeseredik. Ez mennyire igaz?

Diaana
Diaana / Diaana v, 2012-02-26 15:00

én most ebédre készítettem el. Nagy sikere volt. Az olajba tettem egy kis kurkumát, attól jó kis sárga színe lesz. Besózni nem szoktam, nem használok semmihez sem sót.

catalinca
catalinca cs, 2011-12-22 21:52

Sok helyütt olvasom, hogy állni kell hagyni a besózott padlizsánt. Nos, én legalább 30 éve készítem a padlizsánt minden formában (családunk kedvence), és szimplán csak besózom, nem kell semennyit sem várni utána. Talán az fontos, hogy friss, nem puha, feszes, fényes héjú lila, duci típusú (nem hosszúkás) padlizsánokat kell válogatni a piacon.

disymagdi
disymagdi szo, 2011-05-21 09:46

Nagy kedvet kaptam az elkészítéséhez. Holnap ebédre elkészítem ezzel a sajtos mártogatossal. Köszi

NZska
NZska v, 2011-05-08 16:06

Frutti!

Egyetértek veled! :)

Mártogatóssal is nagyon jó, köszi az ötletet, Tynki 48!

Tynki 48
Bloemcake / Tynki 48 v, 2010-12-05 10:52

Ajánlok hozzá egy isteni mártogatóst:egy fóliás krémsajthoz /vagy 2-3 háromszöghöz/,egy gerezd reszelt fokhagymát ,majd lassanként egy kis pohár natúr joghurtot keverjetek simára.Ha nem szeretitek a fokhagymát nagyon finom metélőhagymával iil. újhagymával is.

Frutti
Bloemcake / Frutti sze, 2010-08-25 08:28

Hi-hi,ez jó,Almácska! :D De azért én is odaférek,ugye? szerintem a rántott húsnál jobbak a rántott zöldségek.

Almácska
Almácska p, 2010-07-09 21:04

jajj, ehhez nem majonéz, hanem én illek a legjobban!!! finiiiiiii

Legfrissebb cikkek

Heti menü: csak 15 perc alatt!
Heti menü: csak 15 perc alatt!
Felejtsd el a hosszas ácsorgást a tűzhely előtt! Élvezd ki a jó időt, és dobj össze gyors és finom ételeket! Edd meg őket a szabadban és közben élvezd az ízeket!
Zsenge tavaszi fűlevest tessék!
Zsenge tavaszi fűlevest tessék!
Végre itt az igazi tavasz, gyűjtögessünk friss zöldeket séta közben és főzzünk belőlük egy igazán egészséges levest!
1650