Rántott karfiol 2. recept

Rántott karfiol 2.
Rántott karfiol 2.
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A karfiol nagyon sokféle módon elkészíthető és ilyenkor ősszel a legfinomabb. Nálunk a családban minden formájában kedvelik, de talán rántva szeretik a legjobban.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Tartár mártást kínálunk hozzá.









 

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo vega
konyhatechnológia: rántott ételek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

karfiol rántva

elkészítés

  1. A karfiolt megtisztítjuk, torzsáját kivágjuk, rózsáira szedjük és megmossuk.
  2. Egy fazékban kb 2 liter vízben, amit 2 tk sóval ízesítünk, félpuhára főzzük a karfiolrózsákat. (Forrástól számítva kb 15-20 perc alatt.)
  3. Amikor megfőttek, szűrőkanállal -vigyázva, hogy ne törjenek- egy tálcára szedjük.
  4. A tojásokat egy mély tálkába ütjük, sózzuk (1 csapott tk só) és villával felverjük.
  5. A lisztet, zsemlemorzsát  1-1 tányérba előkészítjük a panírozáshoz.
  6. Amikor langyosra hűltek a karfiolrózsák, bepanírozzuk: liszt, tojás, zsemlemorzsa.
  7. Bő forró olajban aranybarnára sütjük.

  • költség: 590 Ft
  • elkészítettem: 75 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 32 288
elküldve: 1
receptkönyben: 290
elkészítve: 12/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Klári

Mióta szakács: 2008.04.12.
74 recept

Hozzászólások (8)

tetej
tetejv, 2011-06-19 18:57

visnyoo, Én is ugyan így csinálom,már évtizedek óta.Isteni finom.A családban vannak vegások, vagyis elég sokszor kerül az asztalra.

Varga1966
Varga1966cs, 2010-12-23 19:33

A rántott karfiol az egyik nagy kedvencem, de ha frissen készítem én sem főzöm meg soha. Nyersen lassú tűzön vaj puhára megsül. Ha viszont télire rakom el mélyhűtőbe, akkor kettő percig főzöm, és amikor kihűl sózom, majd bepanírozom és tálcára egymás mellé rakom. Berakom a mélyhűtőbe, és amikor megfagy, bezacskózom, mert utána már nem fagy össze. Télen csak elő kell venni és kisütni, és olyan finom, mintha frissből lenne azonnal készítve. Érdemes kipróbálni, én évek óta ősszel mindig rakok el a téli napokra, hisz akkor már a friss nagyon drága.
Mindenkinek Békés Boldog Ünnepeket kívánok!

berkatag
berkatagv, 2010-12-12 22:26

Most kóstoltam meg ismét a saját magam készítette rántott karfiolt,nagyon szeretem. Úgy készítettem,ahogy ide le van irva,fincsi lett.

visnyoo
visnyoov, 2010-12-05 10:26

nagyon szeretjük, évtizedek óta csinálom:-) én csak annyit főzöm, felteszem hideg sós vízbe és a forrástól számítva 2-3 percig. Szintén tartárral, ma is ez készül, mellé egy kis rántott husi, hogy a "fiúk" se maradjanak éhen:-)) meg rántott gomba, rántott sajt.

nekemannyima
nekemannyimasze, 2010-11-17 10:35

Sziasztok!barátnőmtől tanultam,hogy nem főzöm meg a karfiolt.Az ízlésnek megfelelően sózott zöldség kiválóan panírozható.Szép lassan körbesütve tökéletes állagúra sül:).Jó étvágyat:)

Marcsi75
Marcsi75szo, 2010-12-04 12:43

Így szinte kizárható a túlfőzés, viszont tényleg lassú sütést igényel. Én még nem mertem kipróbálni.

Alma-magocska
Alma-magocskak, 2010-09-14 11:26

Az este a rántott karfiolodat ettük tartár mártással. Kikenekedtünk, degeszre ettük magunkat.

Legfrissebb cikkek

Minden étel fontos, szól valamiről
Minden étel fontos, szól valamiről
Sokszor a hétköznapi sietségben nem jut időnk azon gondolkodni, mit főzzünk vacsorára. Varázsoljunk ünnepi ételeket hétköznapokon is a Vénusz Alkalomválasztóval!
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypéntek a gyász napja az egész keresztény világban, egyben szigorú böjt is: csak háromszor szabad ennünk, de jóllaknunk csak egyszer szabad.
Természetes fényvédelem, ami finom is!
Természetes fényvédelem, ami finom is!
Három zöldségfélére szeretnénk felhívni a figyelmet, mert több szempontból is hatásos fényvédőknek számítanak, ezért jó lenne, ha rendszeresen fogyasztanánk őket!
2249