Rántott karaj tepsiben recept

1 adag
1219
kcal
Rántott karaj tepsiben
Rántott karaj tepsiben
receptkönyvben hozzászólások (36)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, puha lesz a hús, a 3 éves kislányom is ebben a formában szereti a rántott húst, mert nem kemény.
Minimális zsiradékkal megússzuk a sütést. Spóroljunk! :-)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mi vajas-tejfölös burgonyapürével tálaljuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott hús sütőben sütve, sütőben sült rántott sertésszelet, tepsiben sült rántott karaj
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kiverjük, enyhén besózzuk.
  2. Felverjük a tojásokat a panírozáshoz. Liszbe, tojásba, majd zsemlemorzsába mártjuk a hússzeleteket.
  3. Rendes, nagy gáztepsit kikenünk zsírral, egymás mellé fektetjük a hússzeleteket, lehetőleg szorosan, de ne fedje egymást, mert akkor nem mindenhol lesz tejszínes.
  4. Ráöntjük a tejszínt, ráreszeljük a sajtot és aranybarnára sütjük.
  5. Ha elkészült, azonnal tányérra szedjük (be ne igya a zsiradékot a bunda), leitatjuk róla a zsírt.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x40 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 38 149
elküldve: 6
receptkönyben: 1 097
elkészítve: 17/40
Facebookon megjelent: -

szakács

Beja

Mióta szakács: 2010.07.10.
9 recept

Hozzászólások (36)

Judy84
Judy84p, 2013-02-08 14:04

Sajnos nekem nem sikerült. Majd újra megpróbálom :(((

zsofi03
zsofi03sze, 2013-02-13 15:55

Hogyhogy? Úgy csináltad, ahogy le van írva a recept? Nem sült át a hús?

stauszi
stauszih, 2012-10-29 10:45

Kedves Beja! ez nagyon jól sikerült! és nagyon finom! köszönet érte! ;)

jesolo
jesolov, 2012-02-19 14:46

Kedves Beja!
most nyeltuk le èppen az utolsò falatot az olasz fèrjem azt kèrdezte mikor kèszitem el a kovetkezo adagot isteni finom èn sajt nèlkul kèszitettem de nigy is isteni finom ajànlom mindenkinek.
Koszonom neked ezt a receptet ILDI Jesolo

hanna76
hanna76p, 2012-02-03 12:13

Kedves Beja, elkészítettem és őrülten finom, én vajjal kentem ki a tepsit. Üdv, Hanna.

rapne
rapneszo, 2011-07-23 14:55

Kezdő szakács húgom készítette el, sikerrel - tökéletes ebéd lett. :)

oroszka
oroszkasze, 2011-07-20 12:02

Köszönöm a választ!
Vasárnap nem lesz időm, ezért szombaton készítem a vasárnapi ebédhez. Majd beszámolok az eredményről.... :)

beja
bejah, 2011-07-18 12:16

Szia oroszka!
Másnapra is nagyon finom és puha marad!:-)))
Jó étvágyat hozzá!

Zurelily
Zurelilyh, 2011-05-23 23:31

Szuper recept! Mindenkinek nagyon ízlett, köszönjük szépen :-)

beja
bejak, 2011-05-24 09:59

Szia.
Nagyon örülök neki!:-)Egészségetekre.

kistacsa
kistacsak, 2011-04-12 21:16

Ez a nekem valooooo! Nem kell pepecselni a panirral, nincs budos olaj szag es megis rantott hus! Hat erre kivancsi vagyok! Ma ezzel varom haza a parom! Koszi!!! :-)

Adrien
Adrienk, 2012-02-14 23:54

Szia!
Miért nem kell "pepecselni" a panírral?? Szerintem ugyanúgy készül, mint bármely rántott husi, csak a sütése más.
Bár valóban nagyon finom a hami...

klagica
klagicah, 2010-12-20 17:36

Szia Bea!

Vasárnap degeszre ettük magunkat, fenséges volt. Tejszínem nem volt, tejföllel kentem be a tetejét. Sajt pedig füstölt volt, hát maga lett a csoda! Köszönöm!

hopkaneviki
hopkanevikiv, 2010-12-12 22:11

Kedves Beja!
Ma csináltam meg a receptedet és nagyon ízlett mindenkinek a családunkban. Szuper , hogy nem kell a tűzhely mellett állni és a végeredmény még finomabb is. Köszi a receptet!
Üdv: Viki

beja
bejah, 2010-12-13 14:27

Szia Viki.
Nagyon örülök,hogy ízlett:-)))
Én is ezt csináltam a hétvégén többek közt:-)

szépróza
széprózah, 2010-12-06 01:03

sziasztok,

a legjobban az tetszik benne, hogy nem lesz olajszag az egész konyhában.
kérdésem, hogy más hússal is működik-e? (csirkemellre, pulykamellre gondolok első sorban)

beja
bejah, 2010-12-06 15:35

Szia szépróza!
Persze,tuti,hogy minden féle húsból finom!
A tejszín mindegyikhez illik.

szépróza
széprózah, 2010-12-06 16:27

nagyon köszi, beja!

ki lesz próbálva - hogy így szép magyarosan fogalmazzak ;-)

beja
bejak, 2010-12-07 15:10

:-)))
Remélem meg lesz írva a vélemény is,ha elkészül:-))))))

linea
lineap, 2010-12-03 19:34

Sziasztok! biztosan nagyon finom, de hagyományosan is lehet puha, omlós a hús. Mindössze annyi a nyitja, hogy a tojásba teszel egy korty tejet. A már bepanírozott hússzeleteket amikor beleteszed az olajba soha, semmiféleképpen nem szúrod át villával vagyis nem sérted föl rajta a panír réteget. Közepes lángon sütöd. A panír nem tapad rá a húsra és isteni finom, ízes és puha.

Lotion
Lotionk, 2010-11-30 12:53

Sziasztok!
Én mindent a recept szerint csináltam és nem sikerült. Szerintem sokkal egyszerűbb, ha szilikonos sütőpapírt terítünk a tepsire, kiolajozzuk, ráhelyezzük a husikat, olajspray-vel megolajozzuk a husik tetejét és így sütjük. Persze egy idő után meg kell fordítani, hogy egyenletesen süljenek.

beja
bejaszo, 2010-09-18 13:36

Szia kismackó!
Nem kell semmi más rá,csak szó szerint,amit leírtam:-)

kismacko
kismackoszo, 2010-09-18 10:32

Hátha szerencsém lesz és időben kapok választ. A tetejére nem kell semmi zsiradékot tenni csak a sajtot? Köszönöm!

beja
bejaszo, 2010-09-18 13:37

Kismackó!
Bocsi,de az előbb úgy írtam,hogy nem mentem rá,hogy "válasz".Csak akkor értesítenek téged,ha a válaszra klikkelek?

kismacko
kismackoszo, 2010-09-18 16:04

Igen, csak akkor. Köszi a választ. Nagyon finom lett! Máskor is fogok ilyen husit készíteni. :)

beja
bejav, 2010-09-19 13:17

Szia kismackó!
Nagyon örülök,hogy ízlett!:-)

beja
bejak, 2010-09-07 07:20

Szia hami!
Örülök,hogy tetszik a recept,remélem meg is kóstolod!:-)
Nem takarom le a húst.Közepes lángon sül.
Üdv:beja

hamihami
hamihamik, 2010-09-07 05:41

Kedves Beja!
Roppant módon tetszik a recepted, egy kérdésem lenne, a tepsit letakarod fóliával, vagy anélkül sütöd meg a húst?
üdv. hami

Legfrissebb cikkek

Tuti zsírégetők?
Tuti zsírégetők?
Időről-időre előbukkan 1-1 alapanyag, amelynek zsírégető hatásáról ódákat olvashatunk. De vajon valóban léteznek ilyen alapanyagok?
A vasárnapi húsleves nyomában
A vasárnapi húsleves nyomában
Vajon mi a nagymama húslevesének a titka? Megkíséreljük a lehetetlent: rekonstruálni a tökéletes vasárnapi levest.
Az étterem, ahol mindenben bacon van
Az étterem, ahol mindenben bacon van
A kanadai baconimádók élete áldásos fordulatot vesz nemsokára, amikor Montrealban megnyílik a világ első olyan étterme, ahol minden fogásban van egy kis bacon.
1220