Rántott karaj tepsiben recept

1 adag
1220
kcal
Rántott karaj tepsiben
Rántott karaj tepsiben
receptkönyvben hozzászólások (36)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, puha lesz a hús, a 3 éves kislányom is ebben a formában szereti a rántott húst, mert nem kemény.
Minimális zsiradékkal megússzuk a sütést. Spóroljunk! :-)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mi vajas-tejfölös burgonyapürével tálaljuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott hús sütőben sütve, sütőben sült rántott sertésszelet, tepsiben sült rántott karaj
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kiverjük, enyhén besózzuk.
  2. Felverjük a tojásokat a panírozáshoz. Liszbe, tojásba, majd zsemlemorzsába mártjuk a hússzeleteket.
  3. Rendes, nagy gáztepsit kikenünk zsírral, egymás mellé fektetjük a hússzeleteket, lehetőleg szorosan, de ne fedje egymást, mert akkor nem mindenhol lesz tejszínes.
  4. Ráöntjük a tejszínt, ráreszeljük a sajtot és aranybarnára sütjük.
  5. Ha elkészült, azonnal tányérra szedjük (be ne igya a zsiradékot a bunda), leitatjuk róla a zsírt.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x40 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 38 562
elküldve: 6
receptkönyben: 1 110
elkészítve: 23/46
Facebookon megjelent: -

szakács

Beja

Mióta szakács: 2010.07.10.
9 recept

Hozzászólások (36)

Judy84
Judy84p, 2013-02-08 14:04

Sajnos nekem nem sikerült. Majd újra megpróbálom :(((

zsofi03
zsofi03sze, 2013-02-13 15:55

Hogyhogy? Úgy csináltad, ahogy le van írva a recept? Nem sült át a hús?

stauszi
stauszih, 2012-10-29 10:45

Kedves Beja! ez nagyon jól sikerült! és nagyon finom! köszönet érte! ;)

jesolo
jesolov, 2012-02-19 14:46

Kedves Beja!
most nyeltuk le èppen az utolsò falatot az olasz fèrjem azt kèrdezte mikor kèszitem el a kovetkezo adagot isteni finom èn sajt nèlkul kèszitettem de nigy is isteni finom ajànlom mindenkinek.
Koszonom neked ezt a receptet ILDI Jesolo

hanna76
hanna76p, 2012-02-03 12:13

Kedves Beja, elkészítettem és őrülten finom, én vajjal kentem ki a tepsit. Üdv, Hanna.

rapne
rapneszo, 2011-07-23 14:55

Kezdő szakács húgom készítette el, sikerrel - tökéletes ebéd lett. :)

oroszka
oroszkasze, 2011-07-20 12:02

Köszönöm a választ!
Vasárnap nem lesz időm, ezért szombaton készítem a vasárnapi ebédhez. Majd beszámolok az eredményről.... :)

beja
bejah, 2011-07-18 12:16

Szia oroszka!
Másnapra is nagyon finom és puha marad!:-)))
Jó étvágyat hozzá!

Zurelily
Zurelilyh, 2011-05-23 23:31

Szuper recept! Mindenkinek nagyon ízlett, köszönjük szépen :-)

beja
bejak, 2011-05-24 09:59

Szia.
Nagyon örülök neki!:-)Egészségetekre.

kistacsa
kistacsak, 2011-04-12 21:16

Ez a nekem valooooo! Nem kell pepecselni a panirral, nincs budos olaj szag es megis rantott hus! Hat erre kivancsi vagyok! Ma ezzel varom haza a parom! Koszi!!! :-)

Adrien
Adrienk, 2012-02-14 23:54

Szia!
Miért nem kell "pepecselni" a panírral?? Szerintem ugyanúgy készül, mint bármely rántott husi, csak a sütése más.
Bár valóban nagyon finom a hami...

klagica
klagicah, 2010-12-20 17:36

Szia Bea!

Vasárnap degeszre ettük magunkat, fenséges volt. Tejszínem nem volt, tejföllel kentem be a tetejét. Sajt pedig füstölt volt, hát maga lett a csoda! Köszönöm!

hopkaneviki
hopkanevikiv, 2010-12-12 22:11

Kedves Beja!
Ma csináltam meg a receptedet és nagyon ízlett mindenkinek a családunkban. Szuper , hogy nem kell a tűzhely mellett állni és a végeredmény még finomabb is. Köszi a receptet!
Üdv: Viki

beja
bejah, 2010-12-13 14:27

Szia Viki.
Nagyon örülök,hogy ízlett:-)))
Én is ezt csináltam a hétvégén többek közt:-)

szépróza
széprózah, 2010-12-06 01:03

sziasztok,

a legjobban az tetszik benne, hogy nem lesz olajszag az egész konyhában.
kérdésem, hogy más hússal is működik-e? (csirkemellre, pulykamellre gondolok első sorban)

beja
bejah, 2010-12-06 15:35

Szia szépróza!
Persze,tuti,hogy minden féle húsból finom!
A tejszín mindegyikhez illik.

szépróza
széprózah, 2010-12-06 16:27

nagyon köszi, beja!

ki lesz próbálva - hogy így szép magyarosan fogalmazzak ;-)

beja
bejak, 2010-12-07 15:10

:-)))
Remélem meg lesz írva a vélemény is,ha elkészül:-))))))

linea
lineap, 2010-12-03 19:34

Sziasztok! biztosan nagyon finom, de hagyományosan is lehet puha, omlós a hús. Mindössze annyi a nyitja, hogy a tojásba teszel egy korty tejet. A már bepanírozott hússzeleteket amikor beleteszed az olajba soha, semmiféleképpen nem szúrod át villával vagyis nem sérted föl rajta a panír réteget. Közepes lángon sütöd. A panír nem tapad rá a húsra és isteni finom, ízes és puha.

Lotion
Lotionk, 2010-11-30 12:53

Sziasztok!
Én mindent a recept szerint csináltam és nem sikerült. Szerintem sokkal egyszerűbb, ha szilikonos sütőpapírt terítünk a tepsire, kiolajozzuk, ráhelyezzük a husikat, olajspray-vel megolajozzuk a husik tetejét és így sütjük. Persze egy idő után meg kell fordítani, hogy egyenletesen süljenek.

beja
bejaszo, 2010-09-18 13:36

Szia kismackó!
Nem kell semmi más rá,csak szó szerint,amit leírtam:-)

kismacko
kismackoszo, 2010-09-18 10:32

Hátha szerencsém lesz és időben kapok választ. A tetejére nem kell semmi zsiradékot tenni csak a sajtot? Köszönöm!

beja
bejaszo, 2010-09-18 13:37

Kismackó!
Bocsi,de az előbb úgy írtam,hogy nem mentem rá,hogy "válasz".Csak akkor értesítenek téged,ha a válaszra klikkelek?

kismacko
kismackoszo, 2010-09-18 16:04

Igen, csak akkor. Köszi a választ. Nagyon finom lett! Máskor is fogok ilyen husit készíteni. :)

beja
bejav, 2010-09-19 13:17

Szia kismackó!
Nagyon örülök,hogy ízlett!:-)

beja
bejak, 2010-09-07 07:20

Szia hami!
Örülök,hogy tetszik a recept,remélem meg is kóstolod!:-)
Nem takarom le a húst.Közepes lángon sül.
Üdv:beja

hamihami
hamihamik, 2010-09-07 05:41

Kedves Beja!
Roppant módon tetszik a recepted, egy kérdésem lenne, a tepsit letakarod fóliával, vagy anélkül sütöd meg a húst?
üdv. hami

Legfrissebb cikkek

Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
Top 10 „zöldséges" süti 220 kcal alatt
A répatortával kezdődött, ma már azonban lophatunk cukkinit, sütőtököt, céklát, édesburgonyát is a sütinkbe. Bizarrul hangzik? Pedig érdemes kipróbálni őket!
Türkiz tökkel az ételallergiás gyermekekért
Türkiz tökkel az ételallergiás gyermekekért
Halloween éjjelén az amerikai gyerekek ajándékzsákmányolásra indulnak, ám sokan közülük nem tudják elfogadni az édességeket. Egy kampány azonban most rájuk is gondolt.
Ön is megetette hajfestékkel a gyereket?
Ön is megetette hajfestékkel a gyereket?
Magas hidrogénperoxid-tartalma miatt a Kid's World Dessert elnevezésű csokoládé-vanília ízű pudingot kilenc európai tagállamban kivonták a kereskedelmi forgalomból.
Karamell, az őszi jolly joker
Karamell, az őszi jolly joker
Nehezen tudnék olyan őszi desszertet, aminek ne állna jól a karamell. Ez a selymes barna édes finomság mintha magában hordozná az évszak minden esszenciáját.
1220