Rántott karaj tepsiben recept

Rántott karaj tepsiben
Rántott karaj tepsiben
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (38)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, puha lesz a hús, a 3 éves kislányom is ebben a formában szereti a rántott húst, mert nem kemény.
Minimális zsiradékkal megússzuk a sütést. Spóroljunk! :-)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mi vajas-tejfölös burgonyapürével tálaljuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott hús sütőben sütve, sütőben sült rántott sertésszelet, tepsiben sült rántott karaj
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kiverjük, enyhén besózzuk.
  2. Felverjük a tojásokat a panírozáshoz. Liszbe, tojásba, majd zsemlemorzsába mártjuk a hússzeleteket.
  3. Rendes, nagy gáztepsit kikenünk zsírral, egymás mellé fektetjük a hússzeleteket, lehetőleg szorosan, de ne fedje egymást, mert akkor nem mindenhol lesz tejszínes.
  4. Ráöntjük a tejszínt, ráreszeljük a sajtot és aranybarnára sütjük.
  5. Ha elkészült, azonnal tányérra szedjük (be ne igya a zsiradékot a bunda), leitatjuk róla a zsírt.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x40 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 43 406
elküldve: 8
receptkönyvben: 1 162
elkészítve: 36/59
Facebookon megjelent: -

szakács

Beja

Mióta szakács: 2010.07.10.
9 recept

Hozzászólások (38)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tercsi1
tercsi1 sze, 2015-03-04 13:28

Kedves Beja! Most kezdek hozzá a receptedhez légkavarásos stőben mennyi időt ajánlanál?

Üdv.:Tercsi

Hanto Andrea
Hanto Andrea v, 2015-02-01 19:43

Hát ez valami isteni! Nekem nem is egy, hanem két gáztepsi kellett hozzá, ìgy megvan a holnapi munkahelyi ebédünk is! Egyedül a zsiradékra vonatkozò utalás volt szükségtelen, nem maradt semmi a végén, amit le kellett volna itatnom ròla. Köszi még egyszer!

Judy84
Judy84 p, 2013-02-08 13:04

Sajnos nekem nem sikerült. Majd újra megpróbálom :(((

zsofi03
zsofi03 sze, 2013-02-13 14:55

Hogyhogy? Úgy csináltad, ahogy le van írva a recept? Nem sült át a hús?

stauszi
stauszi h, 2012-10-29 09:45

Kedves Beja! ez nagyon jól sikerült! és nagyon finom! köszönet érte! ;)

jesolo
jesolo v, 2012-02-19 13:46

Kedves Beja!
most nyeltuk le èppen az utolsò falatot az olasz fèrjem azt kèrdezte mikor kèszitem el a kovetkezo adagot isteni finom èn sajt nèlkul kèszitettem de nigy is isteni finom ajànlom mindenkinek.
Koszonom neked ezt a receptet ILDI Jesolo

hanna76
hanna76 p, 2012-02-03 11:13

Kedves Beja, elkészítettem és őrülten finom, én vajjal kentem ki a tepsit. Üdv, Hanna.

rapne
rapne szo, 2011-07-23 13:55

Kezdő szakács húgom készítette el, sikerrel - tökéletes ebéd lett. :)

oroszka
oroszka sze, 2011-07-20 11:02

Köszönöm a választ!
Vasárnap nem lesz időm, ezért szombaton készítem a vasárnapi ebédhez. Majd beszámolok az eredményről.... :)

beja
Beja / beja h, 2011-07-18 11:16

Szia oroszka!
Másnapra is nagyon finom és puha marad!:-)))
Jó étvágyat hozzá!

Zurelily
Zurelily h, 2011-05-23 22:31

Szuper recept! Mindenkinek nagyon ízlett, köszönjük szépen :-)

kistacsa
Nelly / kistacsa k, 2011-04-12 20:16

Ez a nekem valooooo! Nem kell pepecselni a panirral, nincs budos olaj szag es megis rantott hus! Hat erre kivancsi vagyok! Ma ezzel varom haza a parom! Koszi!!! :-)

Adrien
Adrien k, 2012-02-14 22:54

Szia!
Miért nem kell "pepecselni" a panírral?? Szerintem ugyanúgy készül, mint bármely rántott husi, csak a sütése más.
Bár valóban nagyon finom a hami...

klagica
Bloemcake / klagica h, 2010-12-20 16:36

Szia Bea!

Vasárnap degeszre ettük magunkat, fenséges volt. Tejszínem nem volt, tejföllel kentem be a tetejét. Sajt pedig füstölt volt, hát maga lett a csoda! Köszönöm!

hopkaneviki
hopkaneviki v, 2010-12-12 21:11

Kedves Beja!
Ma csináltam meg a receptedet és nagyon ízlett mindenkinek a családunkban. Szuper , hogy nem kell a tűzhely mellett állni és a végeredmény még finomabb is. Köszi a receptet!
Üdv: Viki

beja
Beja / beja h, 2010-12-13 13:27

Szia Viki.
Nagyon örülök,hogy ízlett:-)))
Én is ezt csináltam a hétvégén többek közt:-)

szépróza
szépróza / szépróza h, 2010-12-06 00:03

sziasztok,

a legjobban az tetszik benne, hogy nem lesz olajszag az egész konyhában.
kérdésem, hogy más hússal is működik-e? (csirkemellre, pulykamellre gondolok első sorban)

beja
Beja / beja h, 2010-12-06 14:35

Szia szépróza!
Persze,tuti,hogy minden féle húsból finom!
A tejszín mindegyikhez illik.

beja
Beja / beja k, 2010-12-07 14:10

:-)))
Remélem meg lesz írva a vélemény is,ha elkészül:-))))))

linea
Bloemcake / linea p, 2010-12-03 18:34

Sziasztok! biztosan nagyon finom, de hagyományosan is lehet puha, omlós a hús. Mindössze annyi a nyitja, hogy a tojásba teszel egy korty tejet. A már bepanírozott hússzeleteket amikor beleteszed az olajba soha, semmiféleképpen nem szúrod át villával vagyis nem sérted föl rajta a panír réteget. Közepes lángon sütöd. A panír nem tapad rá a húsra és isteni finom, ízes és puha.

Lotion
Lotion k, 2010-11-30 11:53

Sziasztok!
Én mindent a recept szerint csináltam és nem sikerült. Szerintem sokkal egyszerűbb, ha szilikonos sütőpapírt terítünk a tepsire, kiolajozzuk, ráhelyezzük a husikat, olajspray-vel megolajozzuk a husik tetejét és így sütjük. Persze egy idő után meg kell fordítani, hogy egyenletesen süljenek.

beja
Beja / beja szo, 2010-09-18 12:36

Szia kismackó!
Nem kell semmi más rá,csak szó szerint,amit leírtam:-)

kismacko
kismacko szo, 2010-09-18 09:32

Hátha szerencsém lesz és időben kapok választ. A tetejére nem kell semmi zsiradékot tenni csak a sajtot? Köszönöm!

beja
Beja / beja szo, 2010-09-18 12:37

Kismackó!
Bocsi,de az előbb úgy írtam,hogy nem mentem rá,hogy "válasz".Csak akkor értesítenek téged,ha a válaszra klikkelek?

kismacko
kismacko szo, 2010-09-18 15:04

Igen, csak akkor. Köszi a választ. Nagyon finom lett! Máskor is fogok ilyen husit készíteni. :)

beja
Beja / beja k, 2010-09-07 06:20

Szia hami!
Örülök,hogy tetszik a recept,remélem meg is kóstolod!:-)
Nem takarom le a húst.Közepes lángon sül.
Üdv:beja

hamihami
Bloemcake / hamihami k, 2010-09-07 04:41

Kedves Beja!
Roppant módon tetszik a recepted, egy kérdésem lenne, a tepsit letakarod fóliával, vagy anélkül sütöd meg a húst?
üdv. hami

Legfrissebb cikkek

Melania Trump végre beszélt arról, hogy mi a terve a Fehér Ház konyhakertjével
Melania Trump végre beszélt arról, hogy mi a terve a Fehér Ház konyhakertjével
A világ háziasszonyai együtt imádkoztak azért, hogy az egykori elnökfeleség veteményeskertje az új First Lady érkezésével is kiemelt figyelmet és gondozást kapjon.
Itt van pár tipp, hogy megállítsd az eszetlen élelmiszerpazarlást
Itt van pár tipp, hogy megállítsd az eszetlen élelmiszerpazarlást
A világ élelmiszertermelésének mintegy 20 százaléka vész kárba amiatt, hogy a szükségesnél többet fogyasztunk, az élelmiszerek jelentős része pedig a szemétbe kerül.
1215