Rántott csirkemáj sütőben sütve recept

Rántott csirkemáj sütőben sütve
Rántott csirkemáj sütőben sütve
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon régen csináltam már rántott csirkemájat. Mivel próbálunk egészségesebben enni, nem akartam bő olajban sütni; sok helyen olvastam sütőben sült rántott húsról, innen jött az ötlet, hogy mi lenne, ha így készíteném el. A rozmaring nagyon jól kiemeli az ízeket. Nyugodtan sózhatjuk, a csirkemáj nem keményedik meg.
Tálaláskor csepegtessünk rá pár csepp frissen facsart citromlevet.

http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Paradicsomsalátát és burgonyapürét készítettem mellé.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rozmaringos csirkemáj rántva, tepsiben sült rántott csirkemáj
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májat alaposan megtisztítjuk, hideg vízben leöblítjük, majd papírtörlővel leitatjuk róla a vizet. (Én két részre vágtam mindegyiket, a lényeg, hogy kb. egyforma darabokat kapjunk.)
  2. A májat sózzuk, borsozzuk.
  3. A lisztben elkeverjük a rozmaringot.
  4. Hagyományos módon panírozzuk. (Először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.)
  5. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A bepanírozott májat mindkét oldalán megkenjük egy kevés olajjal, és a tepsibe sorakoztatjuk.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük. Félidőben megforgatjuk, hogy egyenletesen átsüljön.

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 15 209
elküldve: 3
receptkönyvben: 195
elkészítve: 9/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Ági78

Mióta szakács: 2011.05.12.
149 recept

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Blazsanna
Blazsanna cs, 2012-06-21 20:35

Nagyon szépen köszönöm a receptet! Eddig igazi mumus volt a panírozott máj sütése, pedig nagyon szeretem. Szinte védőpajzsot kellett magam előtt tartanom, ha nem akartam, hogy a forró olaj eltaláljon. Elkészítettem a recepted szerint és nagyon bevált! Finom puha és jól átsült, nem tocsog az olajban. Köszi mégegyszer!

szmari
szmari cs, 2011-08-25 15:51

Mindenféle rántottat így készítek én is, a karfiol és egyéb zöldségek is nagyon jól viselik...

a fasírt is, a májat még nem próbáltam, de tervbe volt véve a próba. Főleg azért mert utálom, hogy olajban sütés közben "puffog", fröcsög, durrog...

Ezek szerint ez se lehetetlen. Köszönöm!

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl cs, 2011-08-25 19:18

Szia szmari!

Igen, én is nagyon szeretem a sütőben sütést! Ritka jó találmány!:) A fasírt nekünk is nagy kedvenc. Tényleg sokkal egészségesebb így minden! Akkor hát a máj is felkerülhet a repertoárba.
Üdv: Ági

423